söndag, april 29, 2012

Veckans re-do: Militärtröja till farfarsklänning!

Denna veckas re-do och bidrag i Klockarbarns Återbruks-utmaning blev verkligen på impuls! Såg den här tröjan som jag haft i många år men det var längesen den användes. Tänkte "Den vill jag klippa till nåt nytt NU!" Sagt och gjort.
Den blev en klänning till Tiril, i stl. 98. Ärmarna har jag faktiskt sparat till ett annat projekt (inget får gå till spillo, haha!). Behöll farfarsringningen som den var men bytte knapparna till vita istället (de är bortsprättade från ett annat plagg jag slängt). Ärmhålen kantade jag med tyg från tröjans nederdel.
Sydde dit en hjärtapplikation i jeans, såhär i efterhand skulle jag nog sytt den lite högre upp, men äsch. =) Den fick också en ficka som jag sprättat bort från ett par slaktade jeans, och en spetskant fick pryda den upptill. Och sist men inte minst en virkad duk som pricken över i! =) Mer re-do än så kan det nästan inte bli!
Och såhär passar lilla donnan i klänningen. =) Det var inte ett särskilt lätt tyg att sy i, lite slirigt. Men det var bara vid själva hopsömnaden. Tyget är stretchigt lite som våfflat.
Tiril fastnade genast för spetsduken och sa "Fin!". =)
Hehe passar fint till lekar! Vi ser fram emot sommaren som vi haft en liten föraning om idag...
Denna vecka och nästa jobbar jag natt och brukar då inte hinna med så mycket sömnad, vi får se. =)

tisdag, april 24, 2012

Dagens sömnad...=)

Känner för tillfället att jag inte hinner sy så mycket som jag skulle vilja! Därför behövs det bara litegrann för att få mig på gott humör. =) Idag blev det två beställda mössor i jättefina tyger!!! Två jerseytyger, det ena svart med rosa rosor, köpt på Tradera, och det andra är ju det välkända Jurassic-tyget från Znok (första tryckningen). Nästan min sista snutt av det, kan nog få ut framsidan på en liten tröja av det jag har kvar.
Insidorna är enfärgade, svart på den vänstra och brunt på den högra.
Mössorna ska till ett syskonpar (som jag uppfattat det) på 4 år och 7 år. Hoppas de gillas! Idag är det soligt, men de senaste dagarna har inneburit snö här. Och på valborg brukar det alltid vara isigt kallt... Så inte kan man kasta mössorna än iallafall!
Visar med detta också en bild på min bästa vän i en LillSpooky-mössa! =) Jag syr ju även mössor till vuxna, så ni vet! ;o)

söndag, april 22, 2012

Veckans re-do med mumin!

Veckans re-do blir återigen lite urspårat från omsydda kläder, då jag ju gått med i Klockarbarns återbruk 2012-utmaning. =) Denna vecka har det blivit sytt en beställd klänning i ett av mina absoluta favorittyger, MUMIN!! Såå fint tyg som värmt mina hyllor länge nu, kul att äntligen sy något i det.
Tyget kommer från ett påslakan i fint skick. Nertill har kjolen fått en volang, en bård från ett fint lakan, som passade perfekt i färgerna! Först hade klänningen längden utan volangen, men beställaren ville ha lite längre och då blev det denna bård, och glad är jag för det!
 Klänningen är sydd i stl. 104, singoallamodell med puffiga ärmar med resår. Jag har sytt resår under bröstet, med ett rosa satinband som kanal.
 Fållen har jag sytt som rullfåll på OL:en.
Imorgon måndag kan ni se de andra deltagarna i utmaningen, då de länkar till sina inlägg hos Klockarbarn!

fredag, april 20, 2012

Fyndat tyger och tidningar! =) Och så ett färgbad...

Igår firade jag min 31-årsdag med fint besök, fina presenter och en fin dag helt enkelt. =) Familjen har varit sjuka i veckan och ingen sömnad har det blivit , men humöret är bra ändå.  Och i helgen väntar middag med fina vänner, fast jag ska jobba alla dagar så hinner vi ändå med det, toppen!

Måste ju visa mina fynd på sistonde...ligger lite lågt med tygköp osv. eftersom vi sparar till sommarens bröllop, men lite har det ändå blivit. På Erikshjälpen har jag fyndat en STOR bunt med mönstertidningar!! Härligt! Fanns fler också men jag tog de mest intressanta. ;o)
Detta tyg kom också det från Erikshjälpen, en rejäl stuvbit på över 3 m, så det kan hända att jag säljer det jag inte behöver. Ganska tunn bomullsväv.
Lite denim...
..och två joggingtyger har också fått följa med i kassen hem.

Igår var det dax för ett nytt färgbad här igen, var ett tag sen sist! Hade detta tråkiga naturvitbeigea manchestertyg, en fläckig T-shirt och dito fläckig munkjacka i rosa.
De fick bada i svart! Resultatet i färgnyans varierar som ni ser, jackan och tyget kanske mer antracitgrå men jag är nöjd ändå! (Den vita pricken är från kameran).  Tycker det blir så läckert med polyestertråd, tryck och dragkedja som inte färgas så det blir kontrastfärger.
Har också köpt två tyger på facebook, ganska tjock och härlig interlock. =)

tisdag, april 17, 2012

Lite mer tidiga T-shirts!

Fick en beställning för en tid sen av en gammal bekant som handlat lite smått o gott av mig. Hon ville gärna ha en T-shirt till sin son, i vikingatyget. Som tur var hade jag en snutt kvar. Räckte till hennes T-shirt och en halv till. ;o)
Lottas T-shirt sydde jag i vanlig modell "med isydd ärm". Eget mönster. Den andra T-shirten sydde jag i raglanmodell. Som ni ser är T-shirtarna ungefär lika långa, men Lottas är vidare. Den med svart är 2 stl. mindre...vet inte om jag gjort den lite för lång eller om Lottas är ovanligt kort, men jag har jämfört hennes i stl. 92 med flera av Tirils i samma storlek, och det stämmer. Jaja, ser lite lustigt ut på bilden.
Vikingatyget är köpt för länge sen hos Znok, alldeles hopplöst slut också. Den svarta interlocken är köpt hos MG-tyger. På Lottas T-shirt tog jag svart halsringning och sömmar, och på den andra vitt. Har för första gången testat att sy "fusk"coversöm också, sömmen framtill mitt på. Ryggen är helt i svart.
Hoppas att den beställda T-shirten ska komma till flitig användning! Den andra kommer snart dyka upp till salu!


söndag, april 15, 2012

Veckans re-do! Let´s go wild med toppar till klänningar!


Denna veckas bidrag till Klockarbarns Återbruk 2012-utmaning, och min egen veckans re-do blev som ofta av en tjej-top. Rätt snygg tycker jag men fel storlek för mig iallafall. ;o)

 
Jag sydde om den till en klänning/pyjamas (har inte riktigt bestämt oss än) till lilltjejen. Höll den rätt vid i modellen för att få med trycket. Sydde rätt vid halsringning, mer båtringning, behöll fållarna i ärmsluten (bara upprullat i nederkant) och toppens nedre fåll fick även bli klänningens.
Och såhär sitter den på! Väldigt tunn, mjuk och skön! Blev därför lur på att ha den som pyjamas, fast tjejen sover ännu oftast i helpyjamasar och sambon tyckte den blev för snygg för att ha som pyjamas, så vi får se... =) Kan ju vara supersnyggt med tex. jeansleggings till också.

Och kommande projekt sen den beställda klänningen jag nu syr på är klar (väntar bara på lite slutfix efter samråd med beställaren)  blir två beställda mössor! =)

lördag, april 14, 2012

Lite live!

Idag bjuder jag på två glada töser i vårmössor! =) Taget för några veckor sen, tack och lov är det inte nån snö kvar nu! =)

torsdag, april 12, 2012

Molnbrallor i Gunilla Axén.

Dessa byxor sydde jag först för att ha med i modeshowen, till "stor"-Robin (4,5 år), men han och lillebror var inte med i slutspurten, så den tröja som var tänkt till dessa har inte sytts än (men ligger tillklippt och väntar).
Vanliga muddbyxor, stl. 122, mitt mönster, med vit mudd i midja och benslut. Det grå molntyget är Gunilla Axéns moln, köpt via privatperson.
Då dessa byxor inte har nån mottagare finns de nu till salu! =

tisdag, april 10, 2012

Sista modeshowsoutfiten, nr. 10! Camoklänning med halterneck!

Nu har vi kommit till den sista modeshowsoutfiten jag har att visa. =) Hoppas ni inte tröttnat.
Till Hannas andra utgång sydde jag en halterneck-klänning i stl. 134-140. Använde mörk camouflagemönstrad twill (?) till denna, och satte i resår i midjan under ett rosa satinband för att bryta av lite.
Baktill har klänningen också resår i linningen.
Mönstret kommer från ett Allt om Handarbete(?) men lite ändrat som alltid, kan aldrig bara följa helt, haha!
Tyget har jag en stor rulle av, efter min kära svärmors camo-klädessömnad. =)


Svårt att fånga rätt färg, bandet är mer rosa.

Modellen Hanna i klänningen. =) Den finns att köpa på Epla och i min till salu-blogg, och facebook. ;o)
Mitt nästa och pågående projekt är en beställd klänning i ett av mina favorittyger!!

söndag, april 08, 2012

Veckans re-do! Modeshowsoutfit nr. 9, gardintyg blir kjoltyg!

Söndag, dax för veckans re-do!
Jag har ju gått med i Klockarbarns utmaning "Återbruk 2012", och har därför frångått min re-do lite med just det att redoa enbart kläder, åtminstonde för nån vecka. Nästa vecka blir det av kläder igen. ;o)

Mollys första outfit i modeshowen var en enkel snurrkjol, som jag sytt av en f.d gardin i superskick! =) Cerise mudd i midjan matchar jordgubbarna. =)
Mönstret har jag knåpat själv. Kantade nertill med rullfåll. Stl. 134 på denna, och den finns till salu! =)
Påsken har spenderats på jobbet, men imorgon har jag ledigt, och vi ska till mina föräldrar för lite middag! =)
Här kan ni hitta länkar till de övriga deltagarna i utmaningen!

lördag, april 07, 2012

Glad påsk med mössor!

Glad påsk på er!!!
Jag jobbar hela helgen, kvällsjobb igår, delat idag och imorgon till 16, så det blir nog inget sytt. Men i torsdags sydde jag klart 2 beställda mössor, en pingvinmössa till en tjej som köpt en större storlek till sin son men ville byta till mindre, som tur var hade jag en snutt kvar (sista biten, räcker kanske till en hjälmmössa den snutt som är kvar), och min kusin ville ha en Bärgarnmössa till sin pojk, och även där var det sista snutten, räckte bara till framsidan, baksidan är i svart jersey. Och så även insidorna på båda. =)

Fått fråga om mitt mössmönster, och det har jag gjort själv, ett tips är att utgå från befintliga mössor och rita av, där har ni en bra grund!
Sen har ni även denna länk där ni hittar en bra tutorial till möss-mönster, hos Alvinea!
Jag säljer eller delar inte ut mina egna mönster, tyvärr blir svaret nej på den frågan.

torsdag, april 05, 2012

Modeshowsoutfit nr. 8. Hjärtesött till lillan!

Nu har jag snart visat alla plagg jag hade med på modeshowen. Efter detta är det 2 kvar. =)
Till min lillas första utgång sydde jag denna hjärtklänning. Använde 2 hjärtmönstrade bomullstyger, det övre har jag köpt via privatperson, och det undre köpte jag på Lagerhaus för runt 1 år sen. Spetsen i livet har jag köpt på Tradera.
Mönstret är eget, i stl. 98. Oket upptill har jag vändsytt förutom i axlarna. Kjoldelen är i enkelt tyg.
Är jättenöjd med den här, tycker den blev supersöt! Har en till liknande på gång som jag klippte till på samma gång, men den är bara i det undre tyget, och annorlunda på lite fler sätt också. Den här får lillan behålla själv.

 Nöjd modell med sin hjärteklänning!



tisdag, april 03, 2012

Modeshowsoutfit nr. 7! Singoalla och kjol i lila toner!

Outfit nr 7 användes i modeshowens första utgång, av min brors"dotter" Hanna (fint namn på fin tjej! =)) En kortärmad singoalla med resår nertill, och matchande uggle-snurrkjol.. Stl. 134-140. Singoallan är sydd i två trikåtyger som jag köpt på Erikshjälpen och facebook. Mönstret är modifierat från gammalt VI-mönster. Känns som att gamla mönster ofta är korta, eller hur?
Till den en snurrkjol i vävt uggletyg från JYSK, kantad med lila snedslå och lila mudd i midjan. Eget mönster. Sydd i 4 våder.

Hanna i kläderna. Hon blev så förtjust i ugglekjolen så hon fick den i förskott i födelsedagspresent =) (fyller 6 år i Maj).
Singoallan dyker nog upp i shoppen snart! Tjatar ofta om detta, jag vet, men har en del att lägga ut där nu. =) Och ni har väl inte missat min Epla-butik?

söndag, april 01, 2012

Utmaning Återbruk 2012, Modeshowsoutfit nr. 6, och Veckans Re-do!

Eftersom jag har kört min "Veckans re-do" nu sen i November och planerar att fortsätta ett tag till (för jag har fortfarande massor av kläder att re-doa!) , så beslöt jag mig för att hänga på Klockarbarns utmaning Återbruk 2012. Kommer på måndagar visas inlägg på vad deltagarna skapat/skapar. =) Kan vara allt möjligt de använder, inte bara textilier och kläder! =) De började redan förra måndagen, så in och kika på alla roliga idéer!

Denna veckas re-do skiljer sig lite från mina andra, då jag använt kläder jag sytt om hittills, och det är ju också det min utmaning handlar om. Men dessa plagg platsar i Klockarbarns utmaning, så därför får de bli Veckans re-do!
Toppen kanske inte platsar egentligen, sydd av en tygstuv, men byxorna har jag sytt av ett retro påslakan! =)
Denna outfit använde modellen Molly i modeshowens andra utgång.
Singoallamönstret var ett gammalt VI-mönster som jag testade och ändrade lite i.  =) Förlängde det bla. rätt mycket, blev som en tunika i längden.  Stl. 130.
Tyget var en fin ny tygstuv jag köpt på loppis, syns inte på bilden men det är vitt med svagt glansiga fjärilar och blommor. Hade nån tanke om att sätta en resår i midjehöjd men skippade det.

Och byxorna har jag gjort eget mönster till, stl. 130 även de. Breddat byxorna ordentligt för mycket pös. Testade för första gången att sy smock. Och det gick jättebra i midjan, inga problem, sydde 10 smocktrådar. Tog paus för att fästa trådarna. När jag sen skulle fortsätta med ben-smocken så hade maskinen fått spunk. Tuggade bara sönder tyget. Därför fick jag förkorta byxorna lite mer än tänkt. Sydde i rundresår i tre varv istället, funkar det med men inte lika fint som smock. Får se om jag vågar mig på mer smock, blev ju verkligen fint när det funkade, men jag testade och testade och testade utan att få det att funka, efter den där första gången. Inge kul att ha sönder tygerna bara....=(
Kanterna har jag sytt med rullfåll både i midja och benslut.
Får se om dessa plagg dyker upp till salu. ;o)
Även Mollys andra outfit platsar i Klockarbarns utmaning, får se om den platsar här nästa vecka, men annars fortsätter jag mest hålla mig till att sy om kläder till veckans re-do, mellan min vanliga sömnad. =) Påslakan, dukar och gardiner syr jag ju om lite titt som tätt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...