torsdag, maj 31, 2012

Beställning till syskon.

En fin beställning är klar, premiärsömnad i det fina Ocean-tyget från Znok. =) Syskonmatchning med mössor och en dregglis! Ja, det är återigen mössväder här uppe. ; o)
 
Egna mönster, och jag anser mig nog nu fått till det perfekta dregglismönster, så nöjd med utseendet, men ge gärna feedback om du köpt någon av mig, detta är med vändsytt i halsen och resten av overlockad. Tycker det blir snyggt! Denna dregglis är bara den andra jag gör på detta viset. =)

söndag, maj 27, 2012

Veckans re-do/Återbruk till mig själv!

Denna vecka är den sista i Klockarbarns Återbruksutmaning, vad jag vet iallafall? Jag har varit lite låg på sistonde av diverse orsaker, bla. en bortsprungen katt som nu är till rätta igen, vi hittade honom igår, oskadd och sällskapssjuk!!
Men iallafall, för att pigga upp mig sydde jag igår om ett par gamla fläckiga byxor jag haft liggandes, läder-snörena som hörde till är jag osäker på var de är, byxorna gick helt enkelt inte att använda i det skick de var, jättesolkiga nedtill.
Och lagom till morsdag fick jag mig en ny kjol. =) Sambon köpte nya snören åt mig på Ohlssons när han var där igår, och nederdelen gjorde jag av ett påslakan, rynkade mot den avklippta byx-överdelen. I nederkant gjorde jag rullfåll.
Jag satte snörena lite enklare än på byxorna, då var varje snöre fastknutet i en öljett, minns att det var så drygt att ta bort dem varje gång byxorna skulle tvättas. Nu trädde jag bara ett snöre genom varje öljettpar, och knöt alla i mitten. Lättare att ta bort vid tvätt!
Och imorse fick jag frukost på sängen och en morsdagspresent, detta läckra tyg som sambon valt åt mig på Ohlssons, har inte bestämt mig för om jag ska få en tunika, kjol eller klänning av det än? Såklart till mig själv!
Glöm nu inte bort att kolla in de övriga bidragen i Klockarbarns utmaning, länkarna läggs ut imorgon måndag! 

fredag, maj 25, 2012

Lite nytt i tyghyllorna, från facebook!

Har ju fortfarande köpstopp på de flesta tyger, men köper när nåt är extra fint eller till bra pris. =) Alla dessa tyger är köpta på facebook-gruppen Tygsamlarna.
Jag hittade en bit av detta söta verktygs-tyg. =) I trikå (kommer inte ihåg om det var jersey eller interlock, måste känna på det)
 
En bit av denna ursöta retro-frotté i stretch. Lycklig!
Tunn Bambi-sweatshirt...
...och tunn Disneybabies-sweatshirt.

Pippi i bomull, ska bli kjolar! 
Och sist men inte minst, ett sött litet bokstavstyg jag har tänkt använda till småpyssel, vi får se. =)

tisdag, maj 22, 2012

Livebilder, tidningsbild, klippkaos och BESTÄLLNINGSSTOPP!

Här har vi en solig dag idag, och då kändes det passande att visa denna livebild på min brors styvdotter Hanna i sin nya klänning, som hon gillade! =)
Och häromveckan när jag jobbade fick jag en glad överraskning när jag kollade i tidningen (TÅ). En av mina mössor i användning! (Rådjursmössan). Kul!
Mellan alla vardagssysslor som jag för övrigt känner är ganska överväldigande just nu, håller jag på klippa till alla de beställningar jag har. Mitt i allt har min vanliga maskin gått sönder, den syr inte sömmarna ordentligt och jag har testat allt vad jag vet. Blir nog att lämna in på service...
Därför känner jag till sist att jag måste införa ett tillfälligt beställningsstopp!!! Det är många beställningar som väntar, mest mössor men ändå känner jag att jag måste se till först att jag kan sy som önskat och dessutom ska jag också hinna med att sy min dotters brudnäbbsklänning till bröllopet. Jag säger till när det går bra att beställa igen, och hoppas på er förståelse!!


söndag, maj 20, 2012

Veckans re-do/Återbruk: Svärmors tröja blev vaddå??

Idag är det åter söndag, efter jobbhelg... Och återigen står jag inför en vabb-dag imorgon. Skruttan som är jätteförkyld igen. Ev. sonen också sjuk, han har varit pigg idag men vi får se.
Jag har fått en hel del nya beställningar som jag måste ta itu med, blir tillklippning vid första bästa tillfälle!
Söndag betyder Veckans re-do och Återbruk. Denna vecka har jag tagit itu med en topp från svärmor, mjuk trikå med lite pärlor på. =)
Det blev en sommarklänning!
Jag tog ett klänningsmönster i stl. 98 och klippte ut upptill, klippte av tröjans nederdel, tog en lämpligt bred bit muddväv, sydde på den på den ihopsydda överdelen (behöll  delvis klänningens halsringning). Rynkade sen nederdelen mot muddväven. =)
Den blev riktigt somrig! Svårt att visa på bilderna då lillan inte kunde stå still (hon var frisk då jag tog dessa bilder =/)
Glöm inte att kolla in hos Klockarbarn imorgon måndag för att se de övriga av veckans bidrag i Återbruk 2012!

fredag, maj 18, 2012

Beställda molnbyxor =)

Dessa byxor genererade i en beställning på ett par mindre. =) Hade en bit till av Gunilla Axén-tyget så det gick bra. Finns fortfarande en liten liten bit kvar, kanske skulle räcka till ett par byxor i minsta storleken eller så. ;o)
Stl. 92/98 på dessa, långa muddar i midja och benslut. Mitt vanliga mönster.

Sagt det förr och säger det igen; jag älskar att sy muddbyxor!
Nu hoppas jag dessa gillas av kommande bäraren som är förskolekompis med min dotter. ;o)

onsdag, maj 16, 2012

JNY-kaniner i liten storlek. =)

Längtat efter att sy något pyttigt, och denna har legat tillklippt länge nu. så nu tog jag tag i det. =)
 Body i stl. 80, i mitt vanliga kuvertmönster. Sydd i det gröna kanintyget från JNY (sista biten, kan ha nån dregglis tillklippt också??), svart interlock i ärmarna från MG-tyger, och kantad med blå muddväv från Stoff och Stil.
Lyckades göra en miss, då jag alltid lägger till fåll-längd i ärmarna, vid tillklippning. Denna glömde jag klippa bort när jag kantade med kantband istället...Så de är något långa, men bara lite. ;o)
Nöjd! =) Denna kommer dyka upp till salu snart.

söndag, maj 13, 2012

Veckans re-do/återbruk; lightvariant med smockklänning till smockklänning. =)

Söndag, veckans re-do. Och veckans bidrag i Klockarbarns återbruksutmaning. =) Glöm inte kolla in där för länkar till de andra bidragen, massor av inspiration!!
Kort om tid då helgen varit totalt upptagen hela tiden (med bla. bröllopsshopping, Mora Träsk-konsert och 60-årsfirande) tog jag tag i denna klänning med smock upptill, som jag funderat på ett tag. När jag först fick den efter min fostersyster hade jag en tanke att ev. sy en kjol eller sommarbyxor till Tiril... Men hon har jättemycket kläder redan (men lär nog få mer ändå, är ju så kul, haha) och just denna klänning skulle nog passa till min brors styvdotter Hanna, 6 år. =)
Så jag klippte av ca 10 cm nertill, sydde rullfåll istället, och av en bit av det avklippta tyget gjorde jag för första gången en tygblomma, hittade tut här. Satte tygblomman på sidan av knytbanden upptill, höger på bilden.
Den blev först rätt liten, så jag gjorde en till remsa och rynkade och sydde fast bakom den första, blev bättre. Hade en passande lila knapp att sätta i mitten också. =) Nu ska Hanna få sin nya klänning nästa gång vi ses, och jag hoppas den passar!

onsdag, maj 09, 2012

Pyttiga stjärnor. =)

Har fortfarande nattvecka och har inte mått helt 100 denna vecka, nåt konstigt illamående hela familjen verkar fått...Iallafall så har det blivit minimalt med sömnad. Och inte heller ser resten av veckan ljusare ut, har en hel del inbokat...
Idag sydde jag dock klart dessa som legat i UFO-högen en tid. I det underbara stjärntyget från JNY, ett par tights i stl. 68. Så små!
Mitt egna mönster, med resår i midjan (tycker alltid det är lite svårt med resår, veta hur mycket man ska ta...) sydde kanalen med tvillingnålen, och racade på och körde av en av tvillingnålarna...tur jag hade en till nål på lager.
Denna har ingen mottagare och kommer därför bli till salu för den sugne. =)

söndag, maj 06, 2012

Dax för veckans re-do/återbruk. Slaktade en T-shirt =)

Så var det söndag igen och dax för veckans re-do och bidrag i Återbruksutmaningen hos Klockarbarn.På måndag hittar ni länkar till de övriga bidragen där. 
 Har mina nattveckor på jobbet just nu, men sydde lite i fredags innan jobbet, annars består dessa dygn mest av jobba, sova, äta, natta barn, jobba igen.  
En svart herr T-shirt har fått sätta livet till. En del av tröjan gick ju till dessa kjolar, och nu har jag använt den nedersta delen som jag bara klippte bort då.
Och dottern (ovanligt?) har fått sig en ny kjol! =) Stl. 98.
Kjolen har fått behålla tröjans nederfåll och sidsömmar. Jag har helt sonika bara sytt dit en turkos mudd, och sytt en applikation av en älvprinsess-figur från en ny kökshandduk, svart snedslå, och en rundel från en prickig scarf, som jag rynkade mot figuren. Tycker det blev snajdigt, som en brosch.

fredag, maj 04, 2012

Döskallekjorta i somrig retromodell!

I helgen är det nattjobb igen...Men jag har ändå fått lite sytt denna veckan också. Igår hade jag något av en vilodag då maskinerna fick stå, var så soligt ute så jag bara njöt i uterummet istället. =) Ritade av och klippte ut dotterns brudnäbbsklänning på kvällen, var ju på tiden!

Tidigare i veckan sydde jag klart denna skjorta i retromodell, med knapp-sprund framtill och muddar i armarna. Den är i stl. 116, alltså sonens storlek och han visar snällt hur den sitter. 
Skulls-tyget är bomullsväv i vitt med svarta döskallar, köpt på JYSK för nåt år sen. Muddväven kommer från Stoff och Stil, knapp loppisfyndad och snedslå från Åhlens.
Mönstret är omritat och förstorat från kan det ha varit Meedom ursprungligen???? Gillar skarpt denna skjortmodell, somrig, luftig och lekvänlig! =)
Denna kommer finnas till salu inom kort, men hör av dig redan nu om du är intresserad!

onsdag, maj 02, 2012

Sommar-vibbar med camouflage-knickers!

I helgen när det var sommar-känsla i luften sydde jag klart dessa camouflage-knickers , inte tänkt till nån speciell utan skulle nog bli till salu, men när de var klara fick de bli till Kiron, tyckte mycket om dem!
Just detta tyg har jag extra mycket av då min svärmor hade en rulle i gömmorna sen hon själv sydde camouflagekläder förut.
Den svarta mudden är från Stoff och Stil. Mönstret är mitt egna avkortade byxmönster. Gjorde extra långa muddar i bensluten. Stl. 116.
Som detalj satte jag baktill en ficka jag klippt ut med vanlig jeansficka från vuxenjeans som mall, och satte även en ficka på ena benet.  Dekorsömmar runtom fick bli vanlig 3-trådig OL-söm. Bakfickan fick också dekorsömmar med min vanliga maskin, "stjärnsömmen" i ett kryss.
Kiron gillade dem men var noga med att poängtera att han inte kunde använda dem än, "det är inte sommar än", haha!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...