torsdag, augusti 30, 2012

Dregglis-skörd till hösten. =)

Just nu är det mössverkstad här i huset...Men innan den tog vid var det dregglisverkstad! Dessa har varit tillklippta sen i våras, därför är det också en del av tygerna som varit slut sen ett tag...;o) 2 är redan sålda, men de övriga kan ni hitta i Epla-butiken eller till-salu-bloggen.
De är alla sydda i  min favoritmodell med vändsytt mot halsen, och overlocksöm på utsidan. Tryckknapp i nacken. Den nedersta raden har baksida i frotté, de andra i flanell. =) 50 kr/st.

tisdag, augusti 28, 2012

Hemligt tygpaket från JNY och födelsedagstyg. =)

Idag damp det ner ett hemligt härligt tygpaket från JNY i min brevlåda. =) Det innehöll himmelsblå fordon, 2 bitar turkosa verktyg, turkosa moln, regnbågsvelour vågade ränder, och svarta moln, totalt runt 3,5 m tyg. Allt utom velouren i jersey. Det är bara velouren jag haft tidigare och den är slut sen länge. Fordonen har jag haft som interlock, men även den slut sen länge. =) Och jag är överlycklig att det var så mycket "pojkiga" eller unisex-tyger då det känns som om jag har överhängande flickiga tyger sen tidigare, om vi nu ska gå in på det spåret med pojkigt och flickigt... ;o)
Dessa hamnar strax i tygbloggen, så hör av er om ni vill ha nån mössa eller dregglis i nåt tyg! (Ja jag tar beställningar på dregglisar nu också. )
 
Jag väntar också på ett paket från Stoff och Stil, innehållandes lite enfärgad trikå, och 1 m skalbaggstyg, detta är tingat till en födelsedagströja till den insekts-tokiga sonen så länge, får se om det blir nåt mer eller om det blir nåt över. =)
 

fredag, augusti 24, 2012

Retro inköp, tyger och höstmössor!

Igår kom det förbi en trevlig tjej som kontaktat mig ang. tyger och retro klänningar som hon hade hemma. Mycket fint var det! =) Jag köpte dessa 3 klänningar i jättefint skick! Hehe får se om man vågar sätta saxen i dem, är ju jättefina som de är också, kanske använder dem själv eller bara syr om lite. Skulle också vara kul att göra mönster efter dem. =)
 
Det blev också detta söta landskapstyg...
 
Och ett vitt med gulliga hjärtan, jag kan sällan stå emot hjärtan...
 
En liten bit pälstyg slog jag också till på!
 
När jag ändå är inne på retro så måste jag visa ett av sommarens loppis-fynd!
 
En mätsticka, äkta 60/70-tal, hur fin som helst. Fast lillan redan har en mätsticka på sitt rum måste jag ju slå till på denna.
 
Nu börjar det bli dags för höstmössor! Jag känner mig också redo att ta emot beställningar, på just mössor, vi börjar med det så länge så säger jag till när jag kan ta emot andra beställningar också. Jag ska snart klippa till höstens mössor, så kika in här i tygbloggen om ni vill ha en speciell variant så kan jag klippa till direkt! Tygbloggen är nu uppdaterad så alla tyger finns där!
Syr också mössor i velour och enfärgad trikå, länkar finns i tygbloggen.
 
Vill ni ha en mössa NU så är dessa de jag har färdiga i stl. L (ca. 3,5 år upp till vissa vuxna).
 
Dessa har jag i stl. M (1-3,5 år).
Och dessa finns färdiga i stl. S, (3 mån-1,5 år).
Dessa storlekar stämmer för det mesta, men säg till om ni har barn med lite större/mindre huvud än oftast så kan jag mäta för säkerhets skull.

måndag, augusti 20, 2012

One more time...plagg till mig!

I helgen har vi haft så underbart soligt väder! Har varit ute så mycket det bara går, och släpat ut maskinerna för att sy denna klänning...Det sista plagget jag hade tillklippt till mig.
Denna har jag gjort mönstret till själv. Den består av en kjoldel, en livdel (som en tubtop) och över den ett rynkat liv, med halternecksnörning i kanal.
 
Nertill har jag sytt rullfåll. Tyget är köpt secondhand, ett trikåtyg i viskosaktigt material, vet inte vad det heter, vanligt i klänningar tidigare.
Klänningen känns väldigt somrig, jag den hoppas jag hinner använda den nåt den delen av sommaren som är kvar!

lördag, augusti 18, 2012

Shoppingtips skapat av Katarina! =)

Facebook är bra till så himla mycket!
De senaste veckorna har vi varit iväg två svängar till en kvinna som gjuter i betong, för att köpa lite nytt till hemmet. =) Hon har nog nästan garanterat bäst priser i Sverige, och såå fina grejer, jag vill ha allt! De grejer vi köpt har gått för mellan 50-125 kr!! Stor skillnad från de inredningsbutiker man varit in i...
Mycket Shabby chic, änglar, Madonnor, byster, inspirationstavlor, you name it...;o)
Vi kommer säkert åka dit fler svängar också.
Katarina Bergkvist heter hon, här finns hon på facebook, men hon säljer prylar via KBS Härnösand bla...
Här är vad vi kommit hem med hittills!





Denna byst är min absoluta favorit än så länge! Vacker vacker!
Vi har även köpt nåt mer som jag inte kan visa då det är present... =)
Gillar ni denna stil så måste ni söka upp henne och shoppa. =)

Senaste svängen så fick jag dessutom med mig hem 2 fina retrotyger som hon inte hade användning för, man tackar och bockar!!

torsdag, augusti 16, 2012

Mer egosömnad!

Jag har sytt ännu ett till plagg till mig själv, denna gång en tunika/klänning i tyget jag fick av min man och barn senaste mors dag. =)
Jag klippte ut denna på frihand, men hade i åtanke denna tunika jag sydde efter ett 70-talsmönster för en tid sen.
Tyget är en härlig viskostrikå från Ohlssons, med "volanger". Inte helt lätt att sy i, men det gick. ;o) Och tunikan är jätteskön!!
Jag lämnade nederkanten rå, svårt att fålla detta tyg.

Jag har ännu en tunika/topp till mig själv utklippt i väntan på sömnad, men sen är det nog slut på egot för denna gång och jag tar itu med barnplagg som väntar igen. ;o)

tisdag, augusti 14, 2012

Infinity-klänning till mig!

Förra veckan till brorsonens dop sydde jag nåt jag grunnat på länge, en Infinity-klänning! Hade precis tyg så det räckte!
Instruktioner på hur man syr en sån kan ni hitta här och här bla.
Det fina med denna klänning är att man kan knyta den på massor av olika sätt och på så sätt få "olika" klänningar. I denna video kan ni se 21 olika knytningar....
Här visar jag tre. =)
Denna hade jag på dopet.

Klänningen är sydd i viskosjersey som jag hittade som stuv på Ohlssons, alltså för runt 100 kr kanske om ens det, ett riktigt fynd! Det gick åt ca 2,7 m tyg till min klänning, och jag skarvade banden. Så det kan ju bli mycket dyrare!
Nu ska jag köpa hem tyg till en Limitless-klänning också, och förhoppningsvis blir det Infinityklänningar i fler färger framöver! =)

söndag, augusti 12, 2012

Dopklänning!

Igår var vi på min brorsons dop...=) Till det hade jag sytt min första dopklänning!  Kul med nya utmaningar.
Han har stl. 74/80, är 8 månader, så klänningen blev ju lite större stl. än oftast brukligt. På bilden är satinbanden lite långa, jag lät dem själv klippa rätt längd.
Den är sydd helt i brodyrtyg, och fodrad ,allt utom ärmarna, med polyesterfoder, båda från Stoff och Stil, även satinbandet och spetsen är därifrån.
Mönstret är ur Katrin Wassdahls "Sy kläder till baby och småbarn".
I nederkant...
...och i ärmen sydde jag spets.
Dopklänningen in action på Robin, i sin mamma Kikkis famn, och bredvid står syster Hanna. =)
Ärmarna och kjolen är rynkade mot oket, som är vändsytt i halsen.
På baksidan satte jag kardborrband en bit ner på ryggen, tycker det är mest praktiskt när den inte är knäppt ända ner, så man har nåt att hålla om och klänningen inte glider.

fredag, augusti 10, 2012

Snabbsydd topp! =)

Har kommit in i en liten ego-period, jag sydde igår min första Infinity-klänning (som jag ev. ska inviga imorgon på brorsonens dop) och idag blev det en snabbsydd glittertopp!
Jag gjorde bara mönster utifrån en befintlig topp, med draperad linning fram...Som ni ser blev inte min så draperad, jag skulle breddat framstyckets baksida mer där, men den funkar ändå. =)
 
Toppen är alltså sydd med enkel baksida, har bara fållat halsen och ärmarna bak. Framsidan är dubbel ner till bröstet ungefär, nervikt upptill bara, och vändsydd i ärmkanten fram.
Nederkanten har jag lämnat rå, tycker det känns snyggast så.
Imorgon ska jag på brorsonens dop! Lilla plutten har redan blivit 8 månader! Och extra kul med dopet då jag sytt min första dopklänning... =) Mer om den senare!

onsdag, augusti 08, 2012

Tyger!

Sista semesterveckan...tänkte visa lite av sommarens tygfynd. =)
Köpte scarfs på Polarn o Pyrets rea, som jag tänker sy om till annat kul. ;o)
Och jag fick pengar i födelsedagspresent av en vän, som jag bla. använt till 3 tyger till mig själv, alla i viskostrikå!!



Och så lite loppisfynd, hör ju sommaren till fast det blivit ovanligt lite i år...
Vävda...


Ylle....(dessa har jag fått av svärmor!)


Manchester (också av svärmor!)

Sweatshirt..

Viskostrikå!

Trikå, jersey!

Sist men inte minst, vaxduk från JYSK!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...