onsdag, maj 27, 2009

Sytt: Min första solhatt!

Min första solhatt! Kiron får ha den, kan se lite tjejig ut med blommorna men asch!
Det var jätteroligt att sy solhatt! Såna blir det fler av!
Enda möjligheten att få fota var om Kiron fick ha nappen, och dessutom tvätta händerna samtidigt (är ju skitkul att plaska), därför den tråkiga bakgrunden av vårt badrum... Sen blev han också distraherad av roliga djurklipp på datorn, då var mamma framme med kameran från sidan...Ibland går det jättebra att fota och han posar, ibland sämre...

Jag sydde efter mönster ur boken "Babygarderoben" av Lill Nylén och Ulrika Andersson. Sydde i storlek 90, var lite rädd att den skulle bli för liten men den blev tvärtom lite stor som synes...=) Tog den minsta brädd-bredden, kunde välja mellan tre olika.

Tyget är detsamma som till
sommarskjortan här, både utsida och foder.
Allt som allt är jag nöjd med hatten!

Nattugglans nya tyger...

Ja nattuggla är jag ju som ni ser på inläggsklockslaget...och här är några tyger jag köpt idag (läs; igår!) och vid ett annat tillfälle...Erikshjälpen! ;o) Supercharmig babyfilt med fossingar, i vit trikå!! Verkar nästan hemsydd, vi får se om jag "slaktar" den till annat eller sparar den, sött tyg att sy av dock...Synd att bilden blir så mörk! Rosa tyg eller egentligen två rejäla gardinlängder, 2,5 m. styck! Mycket tyg om jag vill sy av, hade jag kanske haft en tösabit vars rum skulle dekoreras skulle de kanske användas som gardiner...Vi får se hur jag gör, kanske vill ha dem i vårt sovrum! =) Turkosblå...ja, jag vet inte vad denna sorts blanka tyg kallas, passar iallafall både till att sy kuddar el. dylikt av, och kläder om jag så vill...ganska tjockt! Två gardinlängder i vitt med blomrankor i cerise och ljusblått. Sy av förmodligen! Färgerna syns inte riktigt bra på bilden...
Godnatt!

onsdag, maj 20, 2009

Sytt sommarklänning, och livebilder på skjorta!

Sydde som sagt en klänning idag, somrig! I stl 110. Liv i sweatshirt-tyg köpt på Tradera, kjol i påslakansbomull från Erikshjälpen. Liv-mönster Wassdahls modifierat, kjol eget.
Satte tryckknappar i ryggen på livet, kjolen är hel.Mitt första plagg med tryckknappar! Får se om det blir några fler finesser, klänningen är ganska enkel, funderade på fjärilsärmar men vet inte om det blir för puttinuttigt??Närhelst du kan och orkar, Ia, kan Molly komma och prova den så får vi se vad vi ska ändra på i mönstret till hennes klänning!
Och sydde idag i knappen till skjortan, så Kiron har fått använda den, var jättefin i den!! Blev riktigt nöjd, och den verkar så skön! Ärmarna är lite stora ännu bara, men inte så det stör.
Den passade bra till jeans, och man kan ju ha ärmarna uppdragna...=) Skjortan är förresten i stl. 86 form 2 av Meedom...

måndag, maj 18, 2009

Sytt skjorta!

Idag har jag ÄNTLIGEN blivit (nästan) klar med en skjorta som väntat på bandkantning...och det var bandkantningen from hell! OH, är det nåt syprojekt som varit nära att ge mig psykbryt så är det detta...Jaja, kan inte gå smidigt jämt. Nu är det bara en knapp som fattas, när jag sytt dit den så blir det livebild. Kanske är lite väl tjejig för Kiron, vad tycker ni? Men jag är heller inte riktigt nöjd med snedremsorna som sagt, så jag vill inte sälja den heller...Väldigt retro, kan vara cool till shorts. Den är inte röd som det kan se ut, utan terracotta-brun...

Min första skjorta, var trots allt kul att sy och gillar modellen, så det blir nog fler... Tyg ett påslakan köpt på Tradera, mudd från Ohlssons, snedremsa från Lust o
fägring...Mönster Meedom form 2.

tisdag, maj 12, 2009

Tyg från Erikshjälpen (som vanligt...hehe)

Har varit på Erikshjälpen, väntade mig inte att hitta nåt idag men lite fint blev det ändå! =) Det här stjärntyget var väl fint? Blir nog brallor, kanske nån kjol eller skjorta! Nalle Puh har jag en del med nu, men det här var så sött påslakan då det var fullt av bin på andra sidan! Detta söta smultrontyg tycker jag var somrigt, vi får se vad det blir!

söndag, maj 10, 2009

Robin i LillSpooky

Måste lägga in en bild på söta Robin, i LillSpooky mössa (made by me!!) Kul med "live"-bilder där andra ungar än Kiron använder kläderna jag sytt!! =)

Elefantknickers och landskapstights!

Dessa har jag pulat med idag, har legat tillklippta ett tag men jag har haft slut på vit mudd. Men nu! Iallafall, dessa elefantknickers är det första plagget i Ias beställning! Till Robin!
Och de här landskapstightsen har Kiron väntat på länge nu...Ska ingå i ett litet set sedan med T-shirt tänkte jag...=)
Rätt nöjd med båda, oj vad mjukt elefanttyget var att sy i, lite svårt. Och jag måste lära mig dra in mudden i midjan lite, blir ibland något för stor känns det som, men jag är rädd att de ska sitta åt för mycket!

Har ett till projekt liggandes också som väntar på snedremsa, måste hitta blåturkos...Men det får ni se när det är klart förstås! Menar bara, jag syr och syr men inget blir klart...hehe.

lördag, maj 09, 2009

Retro sött tyg

Var iväg på Eriks en sväng, hittade detta söta tyg i form av gardinkappa, och en rulle mörkblå tråd...=)

torsdag, maj 07, 2009

Fått tyger, jippi!

Jag har fått en påse tyger av Ia som utbyte mot beställningen, läckra tyger!! Molly ska få en kjol av gumm-tyget, visst är det ett roligt tyg? Tack tack Ia!!! Ska sy barnens kläder så snart jag kan!

onsdag, maj 06, 2009

Shoppat!

Ännu en shoppingtur till Sundsvall, med en hel del inköp! Såklart blev det också muddväv från Ohlssons, vit, brun och svart. Och hittade en trikåstuv med bilar:
På Erikshjälpen blev det inte mycket, men en stor fin duk som jag ska sy av fick följa med hem. Återigen superdåliga bilder, men... kameran inte färdig än!
På Lagerhaus köpte jag detta underbara påslakan, ska såklart sy av det!!!! Och i 2 eftersläntrande Tradera-paket kom idag dessa, det övre är smalspårig manchester, det undre bomull:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...