onsdag, september 01, 2010

3 hjärtefina plagg till vårt lilla hjärtegryn!

Går långsamt med sömnaden igen...är förkylt här i huset, igen!! Kiron hann gå 2 veckor på förskolan denna termin innan det slog till, och denna vecka är han hemma.

Men jag har iallafall färdigställt dessa plagg till Tiril. En kortärmad kuvertbody och två matchande muddbyxor till (fast fler byxor egentligen är det sista hon behöver!!) Tråkigt att bilden blev så mörk...Livebild på bodyn, som varit klar ett tag. Jag klippte till denna i början på sommaren men det är först nu nyligen som den syddes...men det var iallafall varmt nog att ha den då!
Mönstret till den kommer ur en "Handarbete"-tidning från 94. Storlek 77.
Ett par rutiga byxor i ganska tjock bomullsväv, med rosa och röda rutor, och röda muddar i midja och benslut.. Mönstret är i grunden från Meedom form 2. Storlek 68 (74). Tyget är ett loppisfynd och mudden kommer från Ohlssons. Hehe, mönsterpassningen på rutorna blev inte helt bra fram, men perfekt bak!!
Det andra paret byxor är sydd i rött manchestertyg, även det ett loppisfynd. Samma grundmönster och storlek. Jag har satt hjärtapplikation i hjärttyget bak på ena "skinkan" och på ena knäet. Vita muddar, från Stoff och Stil.
Och tyget till bodyn kommer från en pyamaströja som jag hittade i nyskick på Erikshjälpen! Alltid kul att ta tillvara gamla plagg, och ganska lätt att få ut så här små plagg ur ett större! Det finns även en mössa tillklippt i samma tyg, som Tiril ska få framöver.

Den som behöver påfyllning i garderoben härnäst är verkligen Kiron, som behöver både mjukisbyxor och långärmade tröjor...Men innan jag tar itu med det så har jag ett annat projekt som måste gå före...

8 kommentarer:

 1. Söta kläder! Gillar verkligen det där hjärt tyget.

  SvaraRadera
 2. Vad fina plaggen blev! Och vad härligt de matchar!

  SvaraRadera
 3. Jättefint med hjärtapplikationerna på byxorna och matchande body.

  SvaraRadera
 4. Jättefina plagg till en riktig sötnos :)

  SvaraRadera
 5. Men vilka söta plagg! Hjärttyget var ju jättegulligt!

  SvaraRadera
 6. Nej men GUD så sött och vad bra bodyn sitter.

  SvaraRadera
 7. Åh, så fint! Hjärtbodyn och de rutiga brallorna är underbara!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...