fredag, februari 04, 2011

Premiär för dockplagg! =)

Min systerdotter Moa fyllde 7 år igår och har pratat om att hon ville ha några sydda plagg till sin docka. Sagt och gjort! Det var en docka av längd 40 cm, så jag snokade reda på lite mönster och gjorde lite själv också. Stl. 44 på alla, vår docka fick stå modell men han är smalare och lite längre än Moas docka, men vi får hoppas kläderna passar någorlunda iallafall.
Denna dockoverall i raglanmodell ovan är gjord i lila polarfleece, och luvan är fodrad med mörklila velour med cerise stjärnor, fast det syns dåligt på bilderna. Mönstret är ett gammalt ICA-mönster i grund med lite ändrade detaljer och tillägg. Knäppningen fram fixas med kardborrband. =) Jag pillade dit resår i ärm och bensluten. Alla 9 plagg som födelsedagspresenten bestod av.
Dockan fick också en jacka i bomullsväv, med matchande finskor och hätta till. Jackan har gula muddar, tryckknappar och små fickor. Skorna fick små rosetter i satin som detalj. Mönstret är ett ICA-mönster, till alla tre plaggen.
Bomullsväven är ett barnpåslakan köpt på en loppis.
Byxorna är även de ICA-mönster, sydda av ett par av mina egna gamla byxor. Gula muddar även här, och så strök jag dit en retro applikation jag köpt på Erikshjälpen, jag tycker den gjorde hela byxorna, de var tråkiga innan!
Blev en långärmad tröja i tågtyget. Mönstret egenknåpat i kombination med ICA-mönster... Shortsen dito, jeansshorts av ett av mina egna avlagda jeans. De fick ett dekorband nedtill.Randig mudd från Erikshjälpen.
Sista plaggen ut en T-shirt även det mönstret egenknåpat med ICA-mönster som grund. Tyget har jag också använt när jag sydde min första kjol, till Moa, i början av min sömnadskarriär, hehe!
Puffshorts i svart sweatshirt med resår nedtill och vit mudd i midjan.
Det mesta materialet är små snuttbitar som blivit över när jag gjort annat men jag ändå sparat, perfekt!
Nu vill ju Kiron såklart också ha kläder till sin egen docka som stod modell (det är en pojkdocka, som kan kissa och allt!) och såklart måste även denna andra stackare som ligger här hemma få lite att skyla sig med...
Nu är det tre dagar till Tiril fyller 1 år, stora tjejen!!! Hon måste ju såklart få lite LillSpooky....
Och igår kom ju nya Stoff och Stil-katalogerna, jag hittade en del att dreggla över och önska mig!!!

4 kommentarer:

  1. Oj vad du har legat i... :-)
    Det var inte LITE du har gjort.
    Superfina!

    SvaraRadera
  2. Finaste dockkläderna jag sett!

    SvaraRadera
  3. Gud så söta!!!!!!!!!!!!!!!! och så blir du av spillbitar, smart! Fast det är jätesvart att sy pittelite kläder, helt underbara allihopa!!

    SvaraRadera
  4. wow vilka fina dockkläder=). nu blev jag ju bara måttligt sugen på att sy lite själv, haha. jättefin present, förstår om Moa blev jätteglad!! kramisar

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...