måndag, februari 28, 2011

Elefanttröja live!

Jag har fått ganska mycket beställningar vilket är kul, men jag kanske blir lite mer frånvarande i bloggar en stund...får se hur länge jag kan hålla mig borta, haha! =)
I helgen firade vi pappas 60-årsdag, Kiron fick ha sin nya elefanttröja! Fick många komplimanger, och syrran hade sin elefantbody oxå. =)
Tack för alla gratulationer till tidningsartikeln, och för svaren ang. att sälja via återförsäljare! =)

onsdag, februari 23, 2011

LillSpooky med i månadens nummer av Yippie! + ÄNTLIGEN ELEFANTTRÖJA.

Idag kom det ut, månadens nummer av magasinet "Yippie" som ges ut till alla hushåll här i Härnösand,+ att det finns fler exemplar på offentliga platser, butiker och restauranger. I början på denna månad blev jag kontaktad av en tjej som ville intervjua mig om LillSpooky och min sömnad. Kändes såklart jätte jätteroligt!!! Jag tycker att intervjun och bilderna blev riktigt bra, känner mig nöjd och stolt! =)
Här kan ni läsa tidningen på nätet!
Igår sydde jag ÄNTLIGEN klart den efterlängtade elefanttröjan till Kiron!
Livet är i Znoks svarta glada elefant-interlock, ärmarna är i svartvitrandig velour från Stoff och Stil, och halsringningen och muddarna i ärmsluten är muddväv från Ohlssons.
Mönstret är från Åsa Lennartsson "Sy barnkläder i mjuka tyger", stl 110, lite modifierat.
I helgen ska Kiron få inviga tröjan, på min pappas 60-årsfirande!
Till en liten fråga...Jag har blivit erbjuden några gånger nu att sälja kläder via webbutiker, men har hittills inte antagit nåt. Jag har flertal frågor till er som säljer via återförsäljare, bla. Hur stressigt är det, i hur stor mängd behöver ni sy till butikerna? Hinner ni med "all annan sömnad" så att säga? Vill gärna veta era erfarenheter, positiva och negativa!!!! Tacksam för svar!

söndag, februari 20, 2011

Dopfilt, namnbyxor och elefantskallra till Albin!

Igår var det kombinerat dop och bröllop för våra bästa vänner Maria och Daniel och deras yngste son Albin. Allt var så vackert och tårarna rann...!!! Älskar bröllop och brudparet var så himla fina. Albin var såklart också jättesöt i sin dopklänning med spetsband, nyvaken lagom till det var dax att få vatten på huvudet. =)
Till dop-present hade jag sytt en filt med namn och datum, en matchande elefantskallra, och Albinbyxor i vitsvartrandig velour. =) Ursäkta de mörka bilderna...längtar efter sommar nu! =) Mönstren är mina egna, elefanten är ursprungligen ur en gammal Allerstidning eller liknande men ommodifierat och tillagt en del.
Det vita tyget med kort lugg till filten är köpt på Erikshjälpen, det retro gröna tyget likaså tror jag, kantband från Lust & Fägring (lokal butik).
Elefanten close up...=)
Albinbyxorna är i stl. 80, svartvitrandig velour från Stoff och Stil, rött tyg till bokstäverna från mina gömmor (vet med andra ord inte riktigt var jag köpt det), svart mudd från Stoff och Stil. Dessa byxor fick extra hög midjemudd, och såklart också långa muddar i bensluten så de kan användas länge.
Framifrån.
Nu har jag avklarat lite av de saker som känts brådskande för mig privat denna månad, och känner mig mer kapabel att ta itu med de beställningar och beställningsförfrågningar som väntar...Ganska mycket nu, vilket är kul, jag ska sy så snabbt jag kan! =)

fredag, februari 18, 2011

BELLA-byxor i rosa och vitt.

Sytt klart en beställning som jag fick direkt efter att ha sytt Alvin-byxorna i detta inlägg, jättekul, var en väninna till henne som ville ha till sin dotter! =)
Det skulle vara rosa velour med vit text, BELLA. =) Framifrån. Byxorna är i stl. 80, eget mönster. Velour och mudd från Stoff och Stil.
Hoppas de passar och kommer väl till användning!
Förresten, ni har väl inte missat att jag har en sida på facebook också! Gilla LillSpooky där så blir jag glad (ordnar kanske en tävling när det blivit en del...=))

torsdag, februari 17, 2011

Mössvinst, nya tyger och långvarigt användande av förklädesklänning! =)

Jag hade för ett tag sen turen att vinna en vårmössa från Björkhaga Design på facebook, och kom nu på att jag inte hunnit visa den här i bloggen! Perfekt till Tiril, i det söta aptyget! Passar också på att visa några nya tyginköp, inte mycket men visar ändå.
När Äppel Päppel rensade bland sina tyger kom jag över en liten bit av den här fina velouren, grön med bruna stjärnor!
Också har jag fyndat en liten bit av denna velour, räcker precis till några små byxor eller kanske mössor!

En My Little Pony-gardinkappa i nyskick...

Och från Stoff och Stil lite ljusrosa velour, köptes till en beställning som är på gång! =)




Och titta här, den här förklädesklänningen har Tiril kunnat ha länge, nu som tröja, tycker den är lika fin ändå, piffar upp bodyn lixom och enkel att ha utanpå! =)

söndag, februari 13, 2011

Lite nöjessömnad med velour & mudd! =)

Jag fick slut på en del material för att kunna sy klart en beställning, så det blev en liten paus i väntan på nytt...Passade på att sy klart dessa velourbyxor som legat tillklippta ett tag. Gosig velour med stjärnor, från Ohlssons! Ljuslila med lila stjärnor, och cerise med mörklila stjärnor. Och lila och cerise muddväv från Stoff & Stil.
Mönstren är mina egna.
De två översta byxorna är i stl. 80/86 med ganska långa muddar som förlänger användningstiden, och de små byxorna är i stl. 56/62. Alla tre dyker upp i Till Salu-bloggen så ni vet om ni är sugna!

tisdag, februari 08, 2011

Min lilla gumma har fyllt 1 år!!!!

Igår fyllde Tiril 1 år! Ja jisses vad detta år har gått fort, hur ska man hinna med?
Jag sydde 4 plagg till henne, har fler på gång men dessa var de hon fick igår. En kuvertbody i stl. 92, i det svarta elefanttyget från Znok-design av Johanna Ahlard. Mönstret kommer från Ottobre nr. 3 2010, Hau Hau, första gången jag provar ett Ottobre-mönster faktiskt. Jag gjorde varianten med puffärm, och satte även dit långa vita ärmar under. Är väldigt nöjd med mönstret, det sitter bra!
Vit trikå från gömmorna, rosa muddväv från en nedlagt sybutik.
Till bodyn tights i svartvitrandig velour från Stoff och Stil, och mudd i midjan i samma rosa muddväv. Stl. 86, Meedom & Meedom.
Hon fick även ett par sen länge tillklippta muddbyxor i cerise velour med lila stjärnor, från Ohlssons. Muddväven är från Stoff och Stil. Mönstret är eget.
Och sist men inte minst en sommarklänning, eller ja, man kan ju faktiskt ha body under, halterneckmodell, i samma tyg som min holkärmströja, kantad med lime muddväv från Stoff och Stil. Mönstret är egenritad, med inspiration från en klänning från H&M. Kjoldelen är helcirkelformad och bra "snurrkjol". =) Jag satte tryckknapp i nacken, halshålet är inte stort nog att få över huvudet. Stl. 86/92.
Och såhär söt blev den nyblivna 1-åringen i bodyn!
...och med byxorna till...de blev nästan i minsta laget, eller alltså de sitter perfekt nu men har inte så mycket växmån känns det som? Fast det kanske blir annorlunda när hon väl börjar knata omkring.


Mammas älskade goa tjej, redan 1 år!!!!!

fredag, februari 04, 2011

Premiär för dockplagg! =)

Min systerdotter Moa fyllde 7 år igår och har pratat om att hon ville ha några sydda plagg till sin docka. Sagt och gjort! Det var en docka av längd 40 cm, så jag snokade reda på lite mönster och gjorde lite själv också. Stl. 44 på alla, vår docka fick stå modell men han är smalare och lite längre än Moas docka, men vi får hoppas kläderna passar någorlunda iallafall.
Denna dockoverall i raglanmodell ovan är gjord i lila polarfleece, och luvan är fodrad med mörklila velour med cerise stjärnor, fast det syns dåligt på bilderna. Mönstret är ett gammalt ICA-mönster i grund med lite ändrade detaljer och tillägg. Knäppningen fram fixas med kardborrband. =) Jag pillade dit resår i ärm och bensluten. Alla 9 plagg som födelsedagspresenten bestod av.
Dockan fick också en jacka i bomullsväv, med matchande finskor och hätta till. Jackan har gula muddar, tryckknappar och små fickor. Skorna fick små rosetter i satin som detalj. Mönstret är ett ICA-mönster, till alla tre plaggen.
Bomullsväven är ett barnpåslakan köpt på en loppis.
Byxorna är även de ICA-mönster, sydda av ett par av mina egna gamla byxor. Gula muddar även här, och så strök jag dit en retro applikation jag köpt på Erikshjälpen, jag tycker den gjorde hela byxorna, de var tråkiga innan!
Blev en långärmad tröja i tågtyget. Mönstret egenknåpat i kombination med ICA-mönster... Shortsen dito, jeansshorts av ett av mina egna avlagda jeans. De fick ett dekorband nedtill.Randig mudd från Erikshjälpen.
Sista plaggen ut en T-shirt även det mönstret egenknåpat med ICA-mönster som grund. Tyget har jag också använt när jag sydde min första kjol, till Moa, i början av min sömnadskarriär, hehe!
Puffshorts i svart sweatshirt med resår nedtill och vit mudd i midjan.
Det mesta materialet är små snuttbitar som blivit över när jag gjort annat men jag ändå sparat, perfekt!
Nu vill ju Kiron såklart också ha kläder till sin egen docka som stod modell (det är en pojkdocka, som kan kissa och allt!) och såklart måste även denna andra stackare som ligger här hemma få lite att skyla sig med...
Nu är det tre dagar till Tiril fyller 1 år, stora tjejen!!! Hon måste ju såklart få lite LillSpooky....
Och igår kom ju nya Stoff och Stil-katalogerna, jag hittade en del att dreggla över och önska mig!!!

tisdag, februari 01, 2011

Dax för vårmössor?

Jag har sytt årets första vårmössa! Fick en beställning på en mössa i detta fina randiga tyg, i stl. 46/50. Vet inte hur det är hos er, men här har vi haft plusgrader några dagar! =) Fast det smäller nog snart till och blir kallt igen, men man ser iallafall en ljusning i vintermörkret och kylan! =)
Uppdatering: Tyget har jag köpt från Tradera för länge sen, så jag vet tyvärr inte var det ursprungligen kommer ifrån...och min snutt räcker möjligen bara till en till mössa med annat foder...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...