måndag, februari 01, 2010

Hängsel-byxor i brun velour, och hur jag bandkantar (med vanlig maskin)!

När jag klippte ut och sydde hängsel-sparkbyxorna i det gula tågtyget i ett inlägg nedan, så gjorde jag även detsamma med dessa. På dessa uteslöt jag dock fötterna i mönstret, och gjorde bensluten något bredare...Även dessa är i stl. 63 men mer som 68/74.
Mönstret är från boken "Babygarderoben" av ICA förlag.
Den bruna velouren är från Stoff o Stil och vita muddväven från Ohlssons. Tryckknappar från Stoff o Stil. Svårt att fånga den rätta färgen på velouren på foto tycker jag.
Har fått många frågor om hur jag bandkantar, så jag sätter ut en tutorial här, med muddrullå. Jag har en helt vanligt symaskin, ej speciell overlock eller kantbandare. Jag vet att det är inget nytt jag kommer med, men det är enklare att skriva här en till en och en...=)

1. Jag klipper en remsa i muddväven, ca. 5-6 cm bred, och ca. en fjärdedel kortare än kanten den ska sitta på (+ ev. sömsmån). Om det är i en halsringning i tröja utan knäppning så syr jag ihop kortändarna.
2. Nålar kant i kant räta mot räta (sträck mudden) och syr sen en overlocksöm (finns på många maskiner, 2:a från höger på bilden) ca. 1-1,5 cm in (beroende på hur bred man vill ha kanten), sträck mudden också nu.

3. Sen viker jag över kanten och nålar fast mot avigan. Syr på rätsidan med tvillingnål, eller ibland syr jag med dubbel overlockssöm. Sedan klipper jag rent nära sömmen på insidan! Tveka inte att fråga om nåt blev oklart...svårt att formulera mig!

5 kommentarer:

  1. Vad söta! Vart e bebben nånstans, klamrar sig fast för allt vad han eller hon är värd... Var det inte utflyttningsdags för längesen??? Fråga barnmorskan om en membrane sweep, vad nu det heter på svenska. Det sätter igång värkarna inom 24 timmar, och är en naturlig igångsättning. Önskar jag vetat om det innan de gav mig dropp i armen med min första bebis, för att sätta igång värkarna....

    SvaraRadera
  2. Byxorna är underbara. Tack också för den jättebra förklaringen. Har själv ingen overlock-maskin och har därför inte kännt någon större lust att sy i "elastiska" tyger, men du verkar ju få till det jättefint! Hör också att det är smått på G...? Prova med hallonbladsthe om det är dags att knoppa av. Det gjorde susen med min 3:a, första gången jag slapp gå lååååångt över tiden. Lycka till och tack än en gång. /Carro

    SvaraRadera
  3. Åh, vad söta. Jag förstår att du väntar på den lill*. Jag tror att Lillabarn menar "hinnsvepning" och jag håller med henne om att det är effektivt :D.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gadgeten innehöll ett fel