onsdag, maj 19, 2010

Mosters avlagda linne blev tuffa tights!

Sytt två leggings/tights till Tiril. Det jeansblå paret är sytt av ett linne som hennes moster inte ville ha längre. Jag satte i midjan en kanal med en 2 cm bred resår i, måste dock förlänga den lite märkte jag när Tiril fick prova dem. Jag behöll fållen som fanns nedtill på linnet, och dekorsömmarna/inprovningarna på det fick bli tuff detalj på ena benet, både fram och bak. Sydde sömmarna i kanalen med gul tråd i liknande färg som sömmarna som redan fanns på linnet. Tyget är tunt och mycket stretchigt.
Det vita paret är sytt av en ny vit präglad/mönstrad lycratrikå, stretchigt åt båda hållen vilket gjorde det ganska tjorvigt att sy i. Jag har fållat som vanligt nedtill och satte två kanaler i midjan med smal resår i bägge. Dessa blev lite längre, de blå räckte inte till "hela" byxbenet i mönstret (Meedom stl. 56=62), men de satt precis perfekt ändå.
Såhär såg linnet ut...
Och såhär precis satt de blå på Tiril! Paren har ju iofs legat tillklippta ett tag så nu har hon ju egentligen mer stl. 68, men de fungerar iallafall, är ju så stretchiga!
Fick ta en extra bild för att bättre fånga rätt färg på de blå.

3 kommentarer:

  1. Gillar hur du utnyttjade sömmen. Fina!

    SvaraRadera
  2. Tack för den underbara mössan! Visar den i ett inlägg på min blogg. Kul att du har återanvänt mosters linne, det blev super snyggt!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...