torsdag, december 23, 2010

Julkläderna klara! Önskar er en riktigt GOD JUL!!!!

Idag har vi pysslat en hel del här hemma, gjort fint, klätt granen, och strax ska jag slå in klapparna! Jag har också gjort det sista på barnens julkläder!
Tiril får en hängsleklänning i stl. 86, med matchande hårband, och Kiron får en sammetsfluga! Bättre bild på klänningen, blir finare fall hängande. Ni får även se livebild senare när den använts, men jag vet att den sitter bra! =)
Mönstret till denna har jag tagit delvis ur en Gûnther-bok och delvis knåpat själv. Den har vändsydda besparingar upptill, och i kjoldelen har jag använt rynktråd både fram och bak. Tyget är en duk jag fyndade i somras och som direkt blev planerad till en julklänning, och hängslena är i ett annat hjärttyg jag har haft hemma ett tag, möjligen kan jag ha köpt det på tradera?
Knappar också köpta på loppis.
I ärmhålen och nedtill har jag kantat med snedslå, använde nedtill en dekorsöm (stjärnor/blommor????) på min maskin jag velat prova länge, hade tänkt fota nära men glömde av det...kommer nog använda den sömmen fler gånger, jättefint!
Flugan var enklare att göra än jag trott, tänkte framöver sätta ut en tutorial om ni vill(?) Jag har själv kikat på lite tutorials på engelska...Satte också resårband baktill som man sätter under skjortans krage.Han kommer vara så stilig med denna till skjorta och väst imorgon!! =)
Han har blivit förkyld och har hosta på nätterna, därför ser han ganska så trött ut på bilden... Eftersom flugan gick så smidigt att göra gjorde jag också ett hårband till Tiril i röd trikå, efter samma princip. Har väl något litet skönhetsfel på insidan av bandet men fyller sin funktion väl!
Söt kicka! =) Jag är jättenöjd med julkläderna, speciellt klänningen som var såååå kul att göra!
Till mig och sambon blir det köpekläder, fick komma iväg och köpa en tröja igår...Hehe.
Nu önskar jag alla mina läsare en riktigt underbar och fin jul, ta hand om er och era familjer, umgås och ät god mat och framför allt, MYS!!
GOD JUL!!

1 kommentar:

  1. Åhh så fina julkläder! Underbar klänning!! God Jul till dig och dina!!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...