söndag, oktober 31, 2010

Påminner om tävlingar, fått fin vinst, och nya tyger och mönster!

Vill påminna om mina två tävlingar/giveaways som går ut ikväll 20.00! Jag presenterar nog vinnaren imorgon under dagen nån gång. =) Klicka på bilderna för att komma till tävlingarna.


Vinn body eller tröja här i sybloggen! Och välj mellan 3 priser varav en hemsydd mössa i min vanliga blogg!
I fredags var det helt underbart att gå till postlådan, för jag hade inte mindre än 3 roliga paket där!! I det minsta fanns denna söta snutte från Makrill, som jag vann i hennes tävling.
Snutten blev mycket uppskattad av lillan, som synes! Tack Makrill!

I ett annat paket fanns dessa härliga tyger från Znok. Detta är det svarta elefant-tyget som Kiron valt och vill ha en tröja i. Sen blev det också en liten bit vardera av de rosa vikingarna, och lite till av de gröna vikingarna. =) Vi får se om jag kommer hinna med att beställa monstertrucksen eller féerna, dessa tyger var lite brådskande så jag hann inte vänta på dem...Och man har ju heller inte hur mycket pengar som helst...


Hämtade oxå ut ett paket från Stoff & Stil, som innehöll pingviner i bränd orange, och limegrön mudd!! =)


På loppis har jag på sistonde hittat en liten bit av detta fina tyg...ganska kraftig bomullsväv.


Och även detta roliga tyg med flygplan och kranar och annat kul...vet inte vad tygsorten heter, är nästan som baddräktstyg fast mer "slinkigt" liksom.


Har blivit 2 mönster, ett med lite retro bikinis, haha! Och mönster till dockan och Monchichin!


Sist men inte minst ett sött tyg med bin och blommor, passande till förklädesklänningar!



torsdag, oktober 28, 2010

Upp i det blå med flygplanströja!

Jag har sytt en tröja till Kirons förskole-fotografering (som inte är förrän 11/11 men nu får den ligga och vänta i byrålådan fram till dess, skönt att vara ute i god tid i år)! Detta tyg har varit menat att bli en tröja till Kiron i evigheter, men först nu har det blivit av. I stl. 110, från Åsa Lennartssons bok. Tyget tror jag att jag köpt på Tradera, och det röda i ärmarna är köpt på Ohlssons. Den blå halsmudden är köpt på Tradera, men färgat av mig.
Jag provade en "ny" av min maskins dekorationsssömmar till både muddrullå och fållar, är så roligt att testa, denna gillar jag verkligen!

Och tröjan passar perfekt...Lilla killen ville ju gärna använda den direkt, men den ska sparas, hehe! Nu pratar han ofta om "egefant-tröja" och traktor-tröja....De är på gång, men till den förstnämnda har tyget inte ens kommit hem än, haha!

tisdag, oktober 26, 2010

Vinn tyg hos Lilla Enkla Tygbutiken!


Tipsar även jag om "Lilla Enkla Tygbutiken", de har jättefina tyger, och just nu kan man oxå vinna 2 m tyg!! Kika dit!

fredag, oktober 22, 2010

Gosig velour i turkosgröna ränder till sonen!

Kiron har behov av påfyllning i sin garderob, och det sker sakta men säkert (fast han har ju fått lite köpta plagg oxå...=)) Dessa velourbyxor har varit inplanerade ett tag men annat har (som så ofta) gått före. Ser nu på bilden att de ser lite sneda ut men det är ju bara jag som lagt dem lite slarvigt...;o) Mönstret är mitt eget, jag ÄLSKAR denna modell, de är sydda med lite pös och sidsömmar. Jag sydde denna gång resårkanal i midjan också, istället för fastsydd resår.
Storleken är ca. 110.

Det enda negativa med dessa byxor är att de blir svåra att matcha med tröjor...jag kollade om jag hade nåt passande tyg till en tröja här hemma, men icke. Får antingen införskaffa det eller hitta några lämpliga köpetröjor. Tyget kommer från Ohlssons, och som alltid önskar jag nog att jag köpt mer!

Hoppas på mer påfyllning av Kirons garderob framöver, han blir ju så glad! =)

tisdag, oktober 19, 2010

Hurra för Kiron 3 år!! Fått ett födelsedagsset!! =)

Hurra hurra, igår fyllde vår älskade go-unge Kiron 3 år, vad tiden går snabbt, snälla jag hinner inte med!!
Förutom ett överflöd av leksaker fick han bla. detta set sytt av mig, en hoodie, tröja och muddbyxor, i stl 104/110! Jag är jättenöjd med det! Han fick ju ett liknande set när han fyllde 2 år oxå, som använts flitigt under året som gått. =)Världens sötaste lilla kille med sina nya kläder...Van modell vid detta laget...=) Och just nu uppskattar han så mycket det man sytt, "Mamma syat!!!" Jätteroligt!
Hoodien hann bara vara på nån timme så hade han fått tusch på den och den åkte i tvätten med fläckborttagare...men tröjan och byxorna hade han resten av dagen!
Hoodien har svarta revärer på ärmarna, svarta muddar och känguruficka på magen. Huvan är fodrad med det gröna vikingatyget från Znok design. Det gröna sweatshirt-tyget är fyndat på loppis tror jag, eller Tradera. Muddtyg från Stoff o Stil. Mönstret är Meedom & Meedom form 2.
Byxorna har oxå svarta revärer och muddar. De är sydda i stl. 110, mönster Åsa Lennartssons "Sy nya barnkläder i mjuka tyger", men ändrat en del.
Tröjan är i det gröna vikingatyget, vanlig modell, även den från Åsa Lennartssons bok men en hel del ändrat.
Coolingen leker med en annan av sina födelsedagspresenter, en dansande robot!! (Blev mycket radiostyrd och många ljudleksaker i år!!!)
Tittut!

lördag, oktober 16, 2010

Livebild på 5 mössor, tygfynd och blått i byte!

Titta vilken härlig bild på mottagarna av de 5 mössorna jag sydde tidigare! =) Mamman berättar att de blev mycket uppskattade och t.o.m. används inomhus, jag blir så himla glad av att höra sånt! Har gjort ett litet tygfynd, tycker det är så härligt! Längtar efter sommaren...Det är en liten bit, som en liten kappa bara, men så fin! Ganska stort mönster dock, vet inte riktigt vad jag ska göra av den, om jag använder till en klänning eller liknande, kanske en jacka? Om jag inte vågar mig på tyget själv så lägger jag ut det på Tradera...Vet att det finns många sömmerskor där ute som säkert skulle kunna få ut mycket fint av det!
Oxå har det blivit lite blå tyger på sistonde...Jag hittade det blå manchestertyget överst samtidigt som bondgårdstyget, så fint, ska bli byxor till Kiron bla. =)
Och de två nedre tygerna fick jag i ett tygbyte med Made by Mamma Mia, hon har nog inte hunnit få sin del av bytet än...=) Jag fick två fina blå tyger, det i mitten är lite ribbat, ser framför mig en hängselklänning till Tiril...och det undre en mörkblå härlig velour som kommer bli användbart till bla. byxor! Tack!!


söndag, oktober 10, 2010

Mössmassor!

Höstens mössor har producerats....=) 22 stycken har det blivit på nån vecka. =) Av dessa är 5 beställda, 1 är en present, och Kiron och Tiril får 2 var! Resterande kommer hamna i min "Till Salu-blogg" som jag snart ska ge er länken till...så småningom kanske de kommer på Tradera oxå. Mössorna är i stl. från ca. 2 månader upp till vuxen, mönstren är egna.
Tygerna är bla. gröna kaniner från JNY, (bit jag köpt på Tradera), cerise draktyg från Znok, gröna vikingar från Znok, ljusblått racerbilstyg från Ohlssons, landskapstyg från Jofotex (sista snutten!), och Tradera eller Erikshjälpen-fynd. Bus-Kiron är mycket förtjust i att grimasera när mamma ska försöka ta kort...men det här är hans ena mössa, fordon i interlock från JNY-design.
Tirils ena mössa i cerise velour med lila stjärnor från Ohlssons (hennes andra är lila vågade ränder jersey från JNY-design). Och Kirons andra mössa i grönbruna apor, köpt på Tradera.
Nu är det tveksamt om det blir några fler mössor på ett tag, isåfall i fleece! =)

torsdag, oktober 07, 2010

Boklån, livebild jacka, gardinbotanisering och loppisköp.

Hellu, jag hoppas ni som läser gått med i min tävling/giveaway!? Är ju ett tag kvar tills den går ut, så ni hinner ju! =)
Jag syr och syr även om det inte syns här i bloggen! =) Är intensivt nu, snart fyller Kiron 3 år, och jag har haft beställningar m.m... Sen är det ju en massa annat i vardagen oxå som man stressar runt i. Botaniserade på bibliotekets sömnadshyllor häromdagen, och hittade lite nytt!! 5 böcker jag inte kikat i tidigare fick följa med hem för 1 månad...=) Av dessa är speciellt de 2 nedersta riktiga pärlor!! Jag fick söta livebilder i mailen på ap-jackan, gör-söt unge! =)

Annars har det blivit lite loppis-köp oxå, om än mindre än vanligt....
Mörkgrön trikå med "bollar" och stjärnor...
Sen har jag oxå botaniserat i mammas, brors och det egna gardinförrådet, hittat lite som kan passa till klänningar och dylikt. =)


Sist ett loppisköp till, svartvitrött ylletyg, idealiskt till "skolflicks-kjol". =)

Ha det bra, vi ses snart igen!

fredag, oktober 01, 2010

Giveaway bloggen firar 1 år!

Nu kommer äntligen den första tävlingen i denna blogg, som ju fyllt 1 år! Efter mycket funderande så valde jag att lotta ut en body eller tröja i valfri barnstorlek (upp till 140). Tyget väljer jag utefter tillgång. Dock är dessa tyger just på bilderna slut... ;o)

Vill ni vara med och tävla så skriv en kommentar till detta inlägg och se till att lämna mail om ni inte har en bloggadress, så jag kan få tag i dig.
För att öka chanserna får du två lotter om du tipsar/länkar till tävlingen i din blogg, låna gärna bilden ovan, om du inte har blogg kan du tipsa två vänner via mail och skicka kopia av mailen till mig!

Tävlingen avslutas den 31 Oktober kl. 20.00!
Missa inte den andra tävlingen jag har i min vanliga blogg, där du kan vinna bla. en av mina mössor!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...