lördag, maj 22, 2010

Jacka i Stampe-tyg!

Jag har sytt min första jacka! =) Jag fick en förfrågan från en bekant för skamligt längesen om jag kunde sy en jacka till hennes son. Eftersom jag inte gjort nån tidigare så ville jag prova mönstret jag valt först, därav denna jacka. Velade lite hit och dit vilket tyg jag skulle välja, men så såg jag denna fina jacka hos Lillofant, och det blev Stampe-tyget från Åhlens. I övrigt är ju inte jackorna alls särskilt lika. Lite dålig bild men jag kunde inte motstå att fota ute i solen! Mönstret är från Elsebeth Gynthers "Nya Barnkläder", stl. 84. Blir Tirils i framtiden, dröjer nog ett tag tills hon kan ha den!
Den är fodrad med tunn vit fleece, och har mudd nedtill och i ärmsluten, en ganska tjock ribbad mudd jag haft hemma i evigheter.
Dubbel och vändsydda fickor med lock och tryckknapp. Tänkte ett tag ha tryckknappar istället för dragkedja också, men så hittade jag denna röda dragkedja i perfekt längd på en liten utförsäljning, och det var som ett tecken. =) Det är min första dragkedja jag sytt i själv, tack för tipsen och råden, kära mamma, det var ju inte så svårt som jag trott!
Jag är nöjd med jackan, känns kul att ha gjort den!

Nu får vi se om min bekanta fortfarande vill ha en egen jacka, ser isåfall fram emot det! Och FÖRLÅT snälla du om du läser, att jag dröjer så länge, har mycket att skylla på men...

Tillägg: Titta vad söt mottagaren av ena vinnarmössan, sonen till ägarinnan av bloggen Allimac design, blev i sin nya mössa! =)

12 kommentarer:

  1. Superfin jacka! Ser ut som du har gjort hur många som helst förut. Proffsig!

    SvaraRadera
  2. Wow vad fin. Den blev ju jättelyckad. Märkligt att vädret slår om så fort man bara tänker på att sy jackor. Jag har funderat på att sy en jacka till mig men då blev det helt plötsligt 25 grader ute *skrattar*. Kolla in min giveaway förresten!!!

    SvaraRadera
  3. oj vilket proffs du har blivit på att sy, jackan är ju jättefin!!

    jag tänker garanterat beställa en jacka till Linn nästa vår, men törs inte lägga nån beställning just nu för man vet ju aldrig hur stor hon tänkt att bli;-).

    tänk lilla Tiril som redan är bortskämd med att ha en sån duktig mamma som syr så fina kläder till henne=).

    kram!!

    SvaraRadera
  4. älskar stampettyget!! och jackan blev jättefin!! du menar att man vågar ge sig på att sy en?! får se när jag vågar prova :)

    SvaraRadera
  5. Kanonfin jacka! Och jättemysigt tyg du hittat!
    /annkatrin

    SvaraRadera
  6. Vilken snygg jacka! tyget är så sött!

    SvaraRadera
  7. Det vart ju superbra, verkligen fin jacka. Då vågar man prova att sy av det mönstret då :)

    SvaraRadera
  8. Hur snygg som helst. Man kan tro att du sytt massor av dessa. Tack för mönstertipset!

    SvaraRadera
  9. Jackan blev super snygg, den ska du vara stolt över! Jag ska också försöka sy en jacka till min son, få se hur det går.... Ha det bra, hälsningar Camilla

    SvaraRadera
  10. Vilken fin kaninjacka du har gjort! Kul med samma tyg men så olika modeller!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...