måndag, januari 25, 2010

Sovset pyjamaspåse, kaninskallra och snutte.

I denna väntan på knyttet försöker jag hålla mig sysselsatt...har sytt ett sov-set till honom/henne!


Vissa tyger är helt enkelt bara "pyamas" och detta är ett av dem. Mjuk trikå från mina stuvhögar...


Även om det är mestadels blåtonat så tycker jag det är unisex, är även cerise i mönstret. Förlåt mina mörka bilder! Tänkt sy en pyamaspåse och detta passade, och det blev också en kanin-skallra och en snutte-filt i samma tyg.
Mönstret till kanin-skallran kommer från "Allt om Handarbete" nr.3 2000. Jag har planer framöver att ev. sy en barnvagsnmobil från detta mönster, som det är i tidningen. Insidan av öronen är i cerise joggingtyg. Snuttefilten är bara måttat i bra storlek och klippt, och sen en motsvarande ljusblå bit i ett lent, tunt, mjukt tyg som jag inte vet vad det heter. Vändsydde och sydde sen med dubbel overlock på rätsidan.


Mönstret till pyamaspåsen är från Katrin Wassdahls "Sy till baby och småbarn", i stl. 62, men jag sydde påsen rätt smal så kanske mer som 56? Kuvert/klaff-modell. I påsens öppning har jag satt ihopsydd resår som man knyter.Kantade kuvertringningen med samma tyg så det skulle bli så mjukt som möjligt. Kaninen har en isydd bjällra i vadd med en tygcirkel över som svans, har handsytt dit den. Ansiktet är broderat, och jag märker att jag behöver verkligen öva upp mina broderi-stygn, haha! =)Jippi, mina namnlappar kom idag, har flera saker som är omärkta...!

7 kommentarer:

 1. Superfint, vad duktig du är och syr på när du är höggravid och allt;) Mycket fint den lilla/lille kommer att få. Lycka till när det beger sig.....

  SvaraRadera
 2. Skönt att du kan få lite gjort ändå när man går och väntar sådär. Det är drygt att vänta, jag gick 15 dgr över med min förste...hoppas du slipper gå så länge. Jättesöt sovpåse, påminner om de jag sov i när jag bebis!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med MadebyMammaMia: du är så duktig som sitter och syr så mycket trots att du är höggravid. Själv tycker jag att det börjar bli jobbigt att sitta längre stunder och då har jag ändå tre månader kvar. Håller tummarna för att du vid denna tiden imorgon har en liten sugfisk i famnen :-)

  SvaraRadera
 4. Praktiskt med sovpåse, jag har gått över med 14,12,o,5 dagar med då jag väntade mina fyra barn!
  Lycka till!/Åsa

  SvaraRadera
 5. Oj vad mycket fint du hunnit med! :) Hoppas bebben kommer snart!

  SvaraRadera
 6. Åhh vad gulligt!
  Åhh så mysigt med en liten också :-)

  SvaraRadera
 7. Åh, vad gulligt. Sovpåse är ju helt perfekt nu när det är lite kallt ute. Lillen/lillan kommer att sova sött i den :D.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...