lördag, januari 30, 2010

Baby hjälm-mössa retro unisex!

Ritade ett eget mönster i mindre storlek av hjälm-mössa och provade, och jag tror det blir ganska bra till nyfödingar!!! =) Så denna har oxå packats ner i BB-väskan! =) Riktigt nöjd. Jag tog ungefärliga mått från en befintlig baby-hjälm sen vi var små.
Hmm...vet inte riktigt hur jag ska organisera mina etikett-kategorier här i bloggen...får göra en uppfräschning snart!!!

torsdag, januari 28, 2010

Hängsel-sparkbyxor med gulgröna tåg!

Provat en del nya mönster som sagt, och detta är ett.

Hängsel-sparkbyxor med fot! Använde det gula tågtyget, tycker det är tillräckligt unisex. Mönstret ifråga kommer från boken "Babygarderoben" från ICA förlag. Denna gång följde jag mönstret ganska väl, har sytt ett par till i annat tyg och utan fötter också (dyker upp här framöver). I boken hade de heller inte kantat med muddrullå utan fållat hela vägen runt, och vanliga knappar istället för tryckknappar. Men man får väl modernisera...=) Hängslena går i kors i ryggen.

Storleken på mönstet är i stl. 63, men som vanligt så stämmer det nog inte riktigt. Mer som 68/74.

Gult tågtyg från Jofotex, vit muddväv från Ohlssons.
Var jätteroliga att sy, och gick ganska fort, så förhoppningsvis blir det fler! Dessa är till vårt knytte.

tisdag, januari 26, 2010

Tyger, mest loppisfynd!

Varvar det nysydda med lite mestadels loppisfyndade tyger...=)

2 bomullstyger, det övre ska bli gardinkappor till Kirons rum med djungeltema. Det undre är en gardinkappa som ska bli...ja det får vi se! =)

3 bomullstyger i röda toner...De två övre fyndade på Erikshjälpen men helt nya, och det understa med snögubbar från Panduro, ska bli julgardiner till Kiron/knyttets rum nästa vinter! (Bra att vara ute i god tid...=))
Det övre är vaxduk som vi får se vad det blir av (ni kan även skymta Kirons tightsklädda ben i övre kanten...=)) och det undre gardinkappa vit med bruna hjärtan, ser framför mig små flickklänningar!

måndag, januari 25, 2010

Sovset pyjamaspåse, kaninskallra och snutte.

I denna väntan på knyttet försöker jag hålla mig sysselsatt...har sytt ett sov-set till honom/henne!


Vissa tyger är helt enkelt bara "pyamas" och detta är ett av dem. Mjuk trikå från mina stuvhögar...


Även om det är mestadels blåtonat så tycker jag det är unisex, är även cerise i mönstret. Förlåt mina mörka bilder! Tänkt sy en pyamaspåse och detta passade, och det blev också en kanin-skallra och en snutte-filt i samma tyg.
Mönstret till kanin-skallran kommer från "Allt om Handarbete" nr.3 2000. Jag har planer framöver att ev. sy en barnvagsnmobil från detta mönster, som det är i tidningen. Insidan av öronen är i cerise joggingtyg. Snuttefilten är bara måttat i bra storlek och klippt, och sen en motsvarande ljusblå bit i ett lent, tunt, mjukt tyg som jag inte vet vad det heter. Vändsydde och sydde sen med dubbel overlock på rätsidan.


Mönstret till pyamaspåsen är från Katrin Wassdahls "Sy till baby och småbarn", i stl. 62, men jag sydde påsen rätt smal så kanske mer som 56? Kuvert/klaff-modell. I påsens öppning har jag satt ihopsydd resår som man knyter.Kantade kuvertringningen med samma tyg så det skulle bli så mjukt som möjligt. Kaninen har en isydd bjällra i vadd med en tygcirkel över som svans, har handsytt dit den. Ansiktet är broderat, och jag märker att jag behöver verkligen öva upp mina broderi-stygn, haha! =)Jippi, mina namnlappar kom idag, har flera saker som är omärkta...!

söndag, januari 24, 2010

Bodysuit-prototyp och min första hjälm-mössa!

Här väntas fortfarande på bebis!!! Måste väl hända nån gång, men det känns nästan nu som "om" bebis kommer snarare än "när"....=( Jag har tagit bort graviditetsräknaren då den börjat räkna uppåt igen!!

Jag provade för nån vecka sen på 2 för mig nya mönster och plagg att sy.

Provade på både hjälm-mössa och bodysuit i det härliga bruna tågtyget!

Mönstret till denna knåpade jag själv, men är inte helt nöjd, behöver lite ändringar. Bla. kanske ni ser att kantbandet blev lite knas i benen, det blev ett fel-tänk från min sida som jag fick korrigera i efterhand. Har satt en kil baktill vid rumpan fast det inte syns här. Benen ser kanske lite smala ut, kan nog bredda lite fast jag gillar när de sitter rätt tigtht. Risken är oxå att de blev lite långa. =)

Men allt som allt tror jag nog bodysuiten kan bli rätt fin på ändå! Ca. stl. är nog runt 62/68. Hjälm-mössan var rätt enkel att sy, jag använde mönstret nedan (VI 5220), riktigt retro! Men jag fodrade inte min mössa utan sydde i enkel trikå. De hade också satt kantbanden lite annorlunda. Mönstrets storlek är 63, men den färdiga mössan är nog snarare runt 68-74! Jag har ritat ett eget mönster i mindre storlek efter en befintlig hjälm-mössa som jag får se om jag hinner testa framöver...
Finns många roliga modeller i detta mönster! Jag hoppas bla. på att hinna prova den annorlunda bodyn som man knyter över magen, sett den i två andra sybloggar men minns tyvärr inte vilka!

fredag, januari 22, 2010

BF idag, tycker bebis ska komma nu!! Nya kläder väntar!

Har som sagt sytt en del på sistonde mest till knyttet, men försöker dryga ut inläggen så det inte ekar så tomt här sen när jag har mindre sy-tid!!! =)
Idag har vi BF men hur många bebisar föds på exakt utsatt dag?? Dessa kom till för nån vecka sen, en liten knyt-mössa, body med kuvert-ringning och jogging muddbyxor! Har inte sytt dem som ett set men tycker de matchar varandra fint, blev mer så av slump. =)
Orange joggingbyxor i stl. 56, eget mönster. Joggingtyg från Ohlssons, orange mudd från sy-affär i Sollefteå som la ner i somras.
Body med kuvertringning, mönster från "Handarbete" nr.2 1994. Sydd i stl. 71 men är nog som en 62:a? Knasmönster.
Välkänt tyg från Jofotex. Är nog sista snutten jag hade kvar av detta.


Liten babymössa med knut, eget mönster. Kan hända att den blev lite liten men det ser vi när vi kan prova. Uppvikt kant.
Bodyn och mössan är inte märkt med LillSpooky-lappar än eftersom de tog slut, men nya är på väg!!

Jippi! Min första utmärkelse!!! =)

Jag har fått min första award, jag blir så glad!!! TACK Made by Mamma Mia!!!
Med denna utmärkelse följer att du ska:
• kopiera awarden på din blogg.
• länka till den personen som gett dig awarden.
• berätta 7 intressanta fakta om dig själv.
• välja 7 andra bloggar som du vill ge awarden till, samt länka till deras bloggar.
• lägg en kommentar i deras bloggar att du gett dem denna award.


Intressanta fakta??? Hmm...1.Har BF idag!! Väntar på¨att vår lilla 2:a ska komma ut!

2.Min mamma sydde många av våra kläder när vi var små, och även till andra. När jag själv fick barn så väcktes intresset mer och mer, och jag tog steget och provade, med mammas hjälp!
3. Mitt fullständiga namn är Hanna Erika Sofie

4. Jag har aldrig åkt slalom...och har ingen avsikt att prova heller.

5. Min absoluta favoritbok är DET av Stephen King
6. Jag är verkligen en nattuggla och nattarbete passar mig utmärkt! Bara jag får sova på dagen så.

7. Jag önskar jag hade mer ambition och äventyrslust, skulle vilja vidareutbilda mig, tycker tex. barnmorska eller bibliotekarie låter som härliga jobb!
Det finns SÅ många härliga bloggare där ute som förtjänar utmärkelsen, svårt att bara välja några. En del kanske redan har fått utmärkelsen av andra, men dessa får den av mig!

Som sagt finns det många fler som jag vill ge den till oxå!


onsdag, januari 20, 2010

Babyjeans re-do!

Sytt en del de senaste dagarna, och två av plaggen som kommit ut på "andra sidan" är dessa: Två par babyjeans i stl. 62, ett par med rosa mudd och ett par med turkos! Så vi är garderade vilket kön knyttet nu än har! =)
Dessa är sydda av ett par av mina gamla supermjuka stretchjeans, jätteskönt tyg! Mönstret är i grund Meedom form 2 stl. 56, men alltså i stl. 62 (eftersom deras storlekar är så enorma.) Sidsömmarna behöll jag från mina gamla jeans.
Den rosa mudden är köpt på sy-affär i Sollefteå som gick i konkurs i somras, och den turkosa på Ohlssons.

måndag, januari 18, 2010

Livebild uggletröja som ej behöver korrigeras ändå!

Mina farhågor besannades inte, jag behöver inte sätta ny muddrullå i halsen på Kirons uggletröja! Skönt, är aldrig kul att behöva "rätta till" sånt man är klar med egentligen... Tröjan sitter på idag och Kiron gillar den. Han gillar oftast att "pova" sånt mamma sytt...förutom möjligen mössor då. Däremot fota är han inte så förtjust i, eller vill då helst busa istället, mamma jaga med kameran.

söndag, januari 17, 2010

Dop-present med ugglor, och även ugglor till sötisen!

Nu kan jag visa en av de hemliga plagg jag sytt på sistonde... Igår var det dop för en liten kille i bekantskapskretsen och min syster ville ge ett LillSpooky-plagg som present då mamman gillar det jag syr! Glad man blir! Så en tröja i uggletyget fick det bli, stl. 80 så lillkillen kan ha den längre framöver (har stl. 68 nu). Har länge tänkt sy något till Kiron i detta tyg, och kände nu att en tröja skulle bli perfekt! Så han har fått en nästan likadan, i stl. 98 bara, och med muddar i ärmsluten istället för muddrullå. Önskar nog att jag satt muddar i ärmarna på dop-tröjan också. Felet med denna tröja till Kiron är att den verkar vara lite snäv i halsen, att dra över huvudet alltså. Får se om det går eller om jag får sprätta upp och sätta en större muddbit...Min sambo tycker jag verkar blivit så virrig eller slarvig när jag mäter och klipper plaggen nu, vet ej varför, fått korrigera några plagg i efterhand, ovanligt. Är lite stressad över att bebis kan komma när som helst, oxå kanske det är lite bröstmjölk i hjärnan redan??? =)
Tröjorna är i raglan-modell, grundmönster från Meedom form 1 men som vanligt mycket modifierat.
Tyget är uggle-trikå köpt på Ohlssons, blå ugglor. Svart mudd också från Ohlssons.

onsdag, januari 13, 2010

Blå och bruna tåg till tuff 2-åring!

Nä, ingen bebis här ännu! Och jag har sytt även om det inte synts till här i bloggen! En del av det färdigsydda är än så länge hemlisar, och annat vill jag visa tillsammans...syr en del till vårt knytte bla. =) Men det kommer snart dyka upp här.

Nåt jag kan visa är dessa kläder som jag sytt till min största "beställare" och bästa vän, Ia, eller rättare sagt hennes son då. =) Han visar upp kläderna...på sitt eget vis! =)
Ville ha en tröja i det blå tågtyget och tights/leggings i det bruna, tyget är ju såklart från Jofotex.
Tights sydda i Meedoms form 0, stl. 92 (men stort som vanligt så räknas som 98:or). Orange mudd från Ohlssons. Resår i midjan.
Och en raglantröja, också i Meedoms stl.92 (98), form 1 men mycket modifierat för att sitta bättre. Röd muddrullå i halsen och röda muddar i ärmarna, mudd köpt på Tradera (?)
Byxorna sitter perfekt, och tröjan såg också ut att passa bra! Byggare Bob-hjälmen blev väl fin till!?

söndag, januari 03, 2010

Sytt av mig 2009-favoriter!

Hej på er!
I brist på nysytt så har jag kikat igenom 2009:s sömnad...och valt ut några favoriter för mig månad för månad. Hoppas ni inte tycker jag är dryg som visar gammal skåpmat! =)

JANUARI: Mitt favoritplagg att sy har nästan alltid varit byxor...så många byxor har det också blivit! Dessa retro sydde jag i Januari...gillar skarpt färgkombinationen och tyget! Har inget kvar av detta tyg dock.

FEBRUARI:Provade mig på bakfickor i retrotyg till manchester i duvblågrått! Nöjd och används än (men börjar bli korta...)

MARS:Provade lite knickers inför sommaren, dessa blev favoriter med svart manchester till turkos mudd.

APRIL: April var en rolig symånad och jag hann med en del kul. Fler knickers blev det, dessa i blå frotté med min första(?) applikation, en orange stjärna.

MAJ: Provade en del nya mönster i Maj, bla. denna skjorta från Meedoms bok, men en del ändringar såklart. Retro bomullstyg av påslakan, turkos kantband och mudd. Lite unisex.

JUNI: Mycket sommarkläder såklart, detta sommarset med min första singoalla (blev lite bred fast jag smalnade till mönstret betydligt!), solhatt och kjol fick Kirons kusin Wilma i 2-årspresent!

JULI: Semestermånaden med inte så mycket sytt...men solhattar solhattar!! Denna är en av två som jag sydde till syskonen Molly och Robin, våra bästa vänners barn.

AUGUSTI:

Ännu en härlig sommarmånad med mer tygfynd än nysytt, och jag fick också min nya symaskin! Kirons bästis Robin fyllde 2 år och fick då detta set med smala velourbyxor och tröja med fejk-T-shirt, första gången jag sydde sån tröja. Och Kiron fick en nästan likadan!

SEPTEMBER:

Startar denna blogg, kommer igång med sömnaden igen och provar en "massa" nya mönster, tex. body, ny byxmodell, och skallerelefanter. Provade också detta mönster på en tunika till mig.

OKTOBER:

Min favorit denna månad är helt klart setet jag sydde till Kiron när han fyllde 2 år. Min första hoodie, joggingbyxor med mudd och applikation, raglantröja och mössa. Används flitigt!

NOVEMBER: En möss och byx-månad, men lite annat blev det också. Blev jättenöjd med detta set som var en beställning med body och byxor i stl. 62!

DECEMBER:
Dessa har ni ju nyss sett men favoriten denna månad blev nog setet med brun tågtröja med fejk-T-shirt och bruna velourbyxor med orange mudd till.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...