fredag, januari 21, 2011

Ett långvarigt namn-UFO har äntligen landat!!!

Jag har äntligen sytt namnbyxor till Kiron...haha trodde ett tag det aldrig skulle bli av. Det är faktiskt så att det högra paret av dessa byxor klippte jag till förra hösten (alltså 2009!!) för just Kiron-byxor, men så blev de aldrig ihopsydda och sommaren kom...Såklart växte sonen och har nu stl. 110 istället för 98/104 som de högra är. Så det var bara att klippa ett par nya byxor, tur jag hade mer av tyget! =)
De högra stjärnbyxorna är alltså i stl. 98/104, och Kironbyxorna i stl. 110. =) Skillnaden är bara att jag satte resår i bensluten på namnbyxorna, som ni ser blev de ju lika i längd så han skulle kunna ha byxorna med mudd nedtill också, men de kommer bli till salu iställlet. =)
Kironbyxorna fick hög mudd i midjan, som går att vika ner, och jag har satt en resår inuti så de sitter bättre. Sydde fast applikationerna med stjärnsömmen som jag berättat om i tidigare inlägg. Satte smal resår i bensluten.

Mönstret är mitt egna med pös, det marinblå velourtyget har jag haft för länge för att minnas var det kommer ifrån, men mudden är från Stoff och Stil. Applikationstyget är ett lent ljusblått tyg med ganska lång lugg, också från mina tyggömmor.

Stjärnbyxorna är i stl. 98/104, mitt eget pösmönster. De fick lite kortare mudd i midjan men även här har jag satt resår inuti. De fick långa muddar i bensluten som man kan vika upp, lång användningstid.
Samma tyger användes till dessa. Stjärnorna på knäna kom lite "i otakt" som ni kanske ser, den ena stjärnan hamnade av nån anledning LITE längre ner än den andra. Detta syns inte när de är på, men jag säljer byxorna till reducerat pris i min Till Salu-blogg.
En stolt Kiron som är mycket medveten om attt det står just KIRON på benet. =) På mittenbilden har han midjemudden nedvikt, längst till höger uppvikt. =)

Nu vill jag sy namnbyxor till Tiril också, har redan idé i huvudet hur de ska se ut, men de får namnet på rumpan (hon spenderar än så länge mer tid på knä än på fötter). Jag hoppas bara jag nu hinner ta tag i idén snart, så det inte blir liggande till nästa år det med...Hehe.

10 kommentarer:

 1. Så skönt när det äntligen blir av... har själv en del som ligger... :-) Fina blev de.

  SvaraRadera
 2. Jätte fina byxor! Vet inte hur länge jag tänkt sy namnbyxor eller namntröja till sonen men det verkar hela tiden som om nått annat går före:)

  SvaraRadera
 3. Ja, han ser verkligen stolt ut i sina namnbyxor som är jättetuffa!

  SvaraRadera
 4. Supersnygg blå färg och fint kombinerat med det turkosa! Gillar resårkanten nertill på Kirons byxor! Har haft bloggtorka själv ganska länge nu så jag har kikat igenom en massa inlägg på din blogg nu. Gillar allt fint du visade i 2010 år sammanställning! Så mkt fint du syr!! Impad!!

  SvaraRadera
 5. Fina! typiskt att de växer de små godingarna ;)

  /Mia :)

  SvaraRadera
 6. Wow så fina! men den här kille växer som ogräs, så fina byxor i finaste KIRON!

  SvaraRadera
 7. Tuffa byxor! Det är så härligt när man får klart något som har väntat så länge....

  SvaraRadera
 8. jättefina! det är lurigt med långliggande ufon, sydde ihop ett 7-månaders ufo precis och det var precis att det passade... Nu blev JAG sygen på namnbyxor till min pojk!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...