lördag, mars 31, 2012

Modeshowsoutfit nr. 5, oh my Darling!

Dax för outfit nr. 5! =) Kommit halvvägs ;o) Till den första utgången hade jag sytt denna T-shirt till sonen. Darling-tyget har jag hela tiden tänkt att jag ska göra något av till honom. Sommarens första T-shirt blev perfekt!
Stl. 116, eget mönster, ska förlänga lite mer nästa gång, fick sy kort fåll på denna.
Darling-tyget från Liandlo, randiga tyget från mina gömmor (betyder att jag inte kommer ihåg, haha!)  Det randiga jag tyget har jag också använt på ryggen. Muddväv från Stoff och Stil.
T-shirten bar han tillsammans med dessa jeans som jag sytt åt honom sen tidigare. Hade också matchande mössa till fast den ville han inte använda på scen.
Den första av förhoppningsvis många T-shirts i sommar!

torsdag, mars 29, 2012

Modeshowsoutfit nr. 4 (och lite 3 igen) Kvällens yngsta modell!

Fortsätter här med kläderna som visades på modeshowen...Till den allra yngsta modellen, vad jag vet på hela kvällen (3,5 månad) , så hade jag sytt en body och manchesterbyxor, matchande. Detta visade han på utgång nr.2. Eftersom han är min söte brorson och inte fått nåt riktigt specialsytt till honom så fick han också behålla denna outfit! Visst är han söt!?
OL:en krånglade litegrann vid denna sömnad, av nån anledning, så under armarna blev den lite smalare än tänkt, men det funkade ändå!
Stl. 68. Eget mönster modifierat från en gammal Allt om Handarbete-tidning, 2-94 tror jag det var?
Byxmönster eget.

Den första outfiten som han visade var en tröja jag sytt sen tidigare, med glada elefanter och farmertyg, i kombination med samma manchesterbyxor. Denna finns till salu.
Robin i tröjan, gullplutt!

tisdag, mars 27, 2012

Bilder bakom scenen på modeshowen, och lite modeshowsoutfit nr. 3! =)

Har samlat ihop de få bilder jag och sambon har från modeshowen förra helgen, inga från "on stage" tyvärr, allt var så stressigt. 
Vi kom dit nån timme före och checkade läget och turlista, och kollade in vår loge, innan vi gick och åt en pizza till middag...Jag kunde knappt äta för jag var så nervös..!
Här kollar barnen in sceningången...
Har varit här en del förr, då jag gick estetisk linje teater i gymnasiet och vi hade en del lektioner och projekt/shower/föreställningar på Härnösands teater. Är rätt kul med allt klotter från diverse artister och skådisar, kända som okända, som uppträtt där. Är flera korridorer fyllda med detta, och även logerna. =)
Turlista...LillSpooky felstavat men det får man ta. ;o)
Nån timme före, vi sitter och laddar i logen, jag myser lite med lille brorsonen Robin så länge. Ser på alla fina brudklänningar som logen var full av, då vi delade med Wedding design. =)
Kiron....
...och Tiril tycker allt är så spännande!
Nu börjar det bli dax! Robin iklädd sin första outfit, kuvertröja med bondgårds och glada elefanter-motiv!
Är du redo för din scendebut, Robin?
Dessa bilder kommer från våra filmer som mamma filmade när vi var på scen... Johan och Hanna längst fram, gör en snurr!

Här från första utgången, från vänster Molly, jag, Tiril, Kikki, Hanna och Johan med Robin i famnen. =)
Då showen var rätt lång hade vi båda våra utgångar före paus och for sen hem! Passade på i pausen att fota scenen och lite sittplatser! Rätt stort! =)  
Barnen fick varsin gul ros innan vi for. De var uppspelta men trötta och somnade strax. Kiron sa morgonen efter att han ville vara mer på teatern, så nog hade de kul ändå.
Jag och sambon firade med lite brie-ost, inlagda vitlöksklyftor, kex och öl. =)
Tycker att modeshowen var en jätterolig och underbar upplevelse, som jag är tacksam att jag fick chans att vara med om! =)

söndag, mars 25, 2012

Veckans re-do och modeshows-outfit nr. 2, med Bärgarn!!

Nu var det jobbsöndag igen. Veckans re-do denna gång får bli utan "före"-bild. Till modeshowen sydde jag detta "set" till sonen, han beställde direkt när jag fick hem Bärgarn-tyget en zipjacka och mössa. Jag re-doade ett par svarta vuxen-jeans till puffknickers/jeans med fickor, matchande jackan. Jackan har dock bruna muddar och jeansen svarta. =) Fickorna gjorde jag efter Skapat av mig´s tutorial., nytt sätt för mig, mest gjort "utanpå"-fickor tidigare. =)
Jag är verkligen supernöjd speciellt med zipjackan. Hade inget bra mönster till den så jag gjorde om mitt tröjmönster, stl. 122. Var också första gången jag sytt muddkrage, tycker det blev jättefint. Och sonen gillar den skarpt, viktigast av allt !

Bärgarn-tyget har jag köpt på facebook, dragkedjan på Erikshjälpen, mudden kommer från mina gömmor.
Detta är vad han bar på modeshowen, hade ju nyss sytt en mössa till honom i Bärgarn-tyget också, passade fint till. =) Hela denna outfit fick han behålla själv. Mitt tyg är nog helt slut nu sånär som på en liten snutt, får se vad jag kan få ut av den.
Nästa projekt: Sy klart en beställd T-shirt!

fredag, mars 23, 2012

Mössor i massor!

Nu är äntligen vårens största skörd av mössor klar! =) Mina små karameller...tänk om man kunde behålla en mössa i varje tyg, älskar mössor, men de skulle ju inte hinna användas....=( 34 st blev det i denna omgång. Av dessa är bara 2 bokade så resten är fria för köp! =)
Är kul att sy mössor i alla möjliga fina tyger man har! Får se om det blir nån mer laddning framöver. =) Dessa kommer till salu på facebook, Epla och till salu-bloggen.;o)
De två översta raderna är stl. 2,5-8 år (den röda apor och lejon och blå pippimössan upp till vuxen).
De två mellanraderna är stl. 1-3 år.
Och de två understa stl. 0-1 år.
Sonen visar några av mössorna i sin storlek, den största barnstorleken.


Tveka inte att slå till om du är sugen på en mössa, många av dessa tyger har jag nu slut på! Kika även in i tygbloggen om du inte hittar nån mössa i tyg du gillar. =)

torsdag, mars 22, 2012

Pretty in pink!!


Sydde ju denna beställning till min kusin för ett tag sen, och skickade med en liten vårmössa till lilltjejen. Så här sött blev resultatet! =) Såna här bilder gör mig så glad, när jag får se hur kläderna sitter och används. =) Så om ni har nån livebild får ni gärna skicka till mig, jag behöver inte lägga ut i bloggen eller på facebook om ni inte vill det!!
Namnvelourisarna in action. =)

onsdag, mars 21, 2012

Modeshows-outfit nr. 1!

Jag har fortfarande inte lyckats skramla fram mer bilder eller film från modeshowen, så i väntan på några fler börjar jag visa plaggen istället. =) Här var Tirils outfit vid andra utgången, den med dockvagnen. ;o)

En retro knytblus i beigerosavitt och rosa velourtights till!
Blusen är sydd av återbrukstyg i fint skick, mönstret är egenritat och i helt stycke fram och bak, alltså utan axelsömmar. Ärmarna är dock ditsydda. =) Stl. 86/92 på denna.
Tightsen är sydd i rosa velour från Stoff och Stil, och rosa mudd från samma ställe, med naturvitt hjärta i velour på rumpan. =) Eget mönster, stl. 92/98. Som ni ser kunde dottern ha kläderna tillsammans trots att de inte sytts "för" varandra. =) .
Rump-applikationen. =)
Dessa kläder är till salu för den som är sugen. =) Dyker snart upp i shoppen.

Mer av modeshowsplaggen kommer framöver.
Ha det så gott så länge!

måndag, mars 19, 2012

Suddig film från modeshowen!

Modeshowen gick jättebra, barnen tyckte allt var jätteroligt förutom att Kiron inte tyckte om att gå ut på scenen, men annars sa han imorse att "Jag vill vara på teatern mer!"

Stressigt bakom scenen med mycket folk överallt. =) Vi delade loge bla. med en bröllopsbutik så det var stora fluffiga vackra klänningar över hela rummet. Vi hade 2 utgångar med 10 andra "butiker" emellan så vi hann byta.
Tiril älskade att gå ut på scenen, jag tror hon skulle kunnat gå där hela kvällen. Vi tänkte hoppa dockvagnen men då blev hon tjurig och ville ha den med.




Filmen här är från 2:a utgången av två, kläderna syns knappt på filmen som ni ser men ni kan ju få upplägget iallafall. =) Ska samla in mer bildmaterial från svärmor, bror m.m men tror det är mest film.

Lägger ut några "bakom scenen"-bilder senare när jag samlat ihop lite mer, bla. från Ms mobil. I stressen hann vi inte fota så mycket...=/
Mina duktiga modeller var Molly snart 7 år, Hanna snart 6 år, lill-Robin (3,5 månad), och mina egna Kiron 4,5 år och Tiril 2 år. Vi vuxna var jag, Mattias, min bror Johan och hans tjej Kikki.

söndag, mars 18, 2012

Plaggen väntar på modeshow, och veckans re-do!

Usch usch idag är jag så himla nervös! Ikväll kl. 18 är det dax för modeshowen! Vi har inget inövat men har 2 utgångar till samma låt, nervös för att barnen ska tjura eller att man mest ska känna sig fånig.. Iii.
Kläderna hänger iallafall strukna och fina i väntan på transport till teatern. Mina föräldrar och min svärmor ska komma och titta, annars vet jag inte vilka som finns i publiken men lär väl känna en del då det inte är så stor stad.


Byxorna närmast kameran är i reserv då inte alla modeller kunde vara med, var ju 7 från början, 5 nu. =)
Jag hoppas att jag får möjlighet att fota eller att nån fotar åt mig så jag kan visa bilder.  Och bilder och info om plaggen får ni i veckan.

Hunnit med en veckans re-do också. En T-shirt igen, de börjar faktiskt sina lite nu, nån som erbjuder påfyllning? Hehe.
Sambon fick en ny mössa, mindre baggy än den förra, beställt den själv. ;o) Kan berätta att jag numer också kan sy vuxenmössor på beställning! Fått förfrågningar om det så jag tänkte why not!? Den största barnstorleken passar också många vuxna, men jag brukar ta till något större mått om jag syr ämnat till vuxenhuvud.  

Håll tummarna för oss ikväll kl. 18!

fredag, mars 16, 2012

Racersömnad.

Visar här också mitt kreativa kaos, racersömnad råder varje ledig stund! Har 8 av 10 outfits klara så länge. Blir 5 modeller som visar varav 2 mina egna barn. Var 12 modeller från början, dvs. 14 outfits, men 2 är så osäkra så jag fokuserar inte på dem, hinner jag med nåt till dem så är det väl bra men det är inte säkert att de kommer vara med. Jag kommer ha 2 utgångar med alla modeller i varje, alla visar alltså 2 olika outfits. Vi vuxna ska gå med barnen också, får se om jag visar nån vuxenmössa med...;o)
Kläderna till modeswhowen får ni väl se till veckan, och håll tummarna att det går bra på söndag!
Skulle ni bo här i Härnösand och vill komma och titta, HHKs modeshow, finns biljetter att köpa på Döhäftigt, Syster&Jag och Hernö Marina (enligt den info jag har iallafall). 120 kr. Söndag kl. 18 på teatern!

söndag, mars 11, 2012

Influensa, och kusinbeställning till vuxen och barn!

Den här helgen får jag hoppa över Veckans re-do...Vi har nämligen varit dåliga hela veckan, började ju förra helgen med sonen, fortsatte måndag med sambo och dotter, och tisdag jag... Kiron har varit pigg nog att vara på dagis i veckan trots att han var så dålig förra helgen, men vi övriga har skrotat hemma. Usch vilken sjuka vi drabbats av. Har med tiden blivit mer och mer övertygad om att det är influensa. Det är liksom så segt och ger inte med sig, och rejält av allt. Tiril har varit superdålig i 40.3 graders feber som inte gick ner med alvedon, men i kombo med ipren lyckades vi. Men oron... Usch. Som en vän sa, man kan ta att man själv är sjuk, men när barnen blir dåliga är det hemskt.
Nu är sambon bättre och ska jobba imorgon, men jag och dottern blir fortsatt hemma, hon har 39,3 i temp ikväll. Försvinner inte hennes temp snart blir tdet VC igen... Själv är jag bättre men inte bra. Tar verkligen på krafterna detta, helt slut. Och jag som har extra mycket att göra tills nästa helg då det är modeshowen... =(
Iallafall, efter denna långa svada, tack för att ni läst...;o)

För någon vecka sen sydde jag ÄNTLIGEN klart denna beställning som jag fick av min kusin i Göteborg för skamligt längesen, usch usch. Jag fick min sysvacka och beställningen kom efter... Men till slut så.
Hon ville ha namnvelourisar till sin lilla Ella, stl. 74, och till en liten kompis-Anton, samma storlek. Och sen även ett par till sig själv! =)
 
Byxorna bak, med namnen. Jag skickade även med en mössa till Ella som tack för min härliga kusins tålamod.
Anton-byxorna skulle ha stjärnor fram...
...och Ella-byxorna hjärtan.
Vuxenbyxorna, stl. S, framifrån.
Syr oftast applikationerna i velour med min "stjärnsöm". =)
Kläderna är emottagna och min fina kusin blev nöjd, jag hoppas att alla kläder sitter bra, svårt att sy till henne när jag inte har nån modell att testa på. ;o)

onsdag, mars 07, 2012

Jerseytyger och retrotyger och länktips till butiker. =) Ge mig råd!

Ber om ursäkt för att bloggen är så tråkig för tillfället...Men jag har så fullt upp med sömnad till modeshowen. Har också blivit sjuk nu så går på halvfart, jobbigt när man har extra mycket att göra... Nästa vecka kanske ni får se några plagg till showen, den är på söndag 18 Mars.
Till dess blir det kanske mössor (hehe) och nån rolig beställning. =)

Rolig beställning har jag själv gjort. Har bla. fått hem det fina klänningsmönstret från Stoff och Stil som jag ville ha. Och efter ett längre köpstopp så har det blivit några jersey och trikåtyger som tagit slut. Därför tillät jag mig nu köpa några få nya tyger, 1 m av varje. Detta första var ett sånt där jag inte kunde missa, Znoks sommartyg (jersey) av JohannaAhlard, hon är helt otroligt duktig!
Mer Znok-Ahlard...violjersey,detta blir så snyggt på vuxenkläder.  
Aqua-oceanjersey Znok-Ahlard.
Och även detta söta djurtåget är på väg till mig, från Lilofant, design Linda Kling!!

Sen har jag även generösa vänner som givit mig lite tyger, bomullsväv mest! Underbara!!
Emil & Ida...
Byggare Bob...
Brunturkosa blomrankor...
Rosor...
...och mer rosor.
Och även en bit vaxad bomull. =)
Nån loppistur har det också blivit. Lite mönster, kuddvar och satintyg bla.
Å en till loppistur. =) Fina fina påslakan i grönt! Tuffa symärken med skateboards, å lite till.
För övrigt nu när jag kikade igenom mina tyger så upptäckte jag hur ont jag har om mer "pojkiga" tyger och även unisex, speciellt till något större barn.... Så det blir nästa jakt och inköp i webbutikerna!! Mest jersey eller interlock, men även andra. Lutar mest åt beställning hos Mjuka tyger,JNY eller Liandlo, tror jag...Andra sömmerskor, ni kanske vet vad lite större barn brukar gilla?
Har ni köpare några speciella önskemål eller förslag? Kika runt bland de här sidorna (finns ju fler tygbutiker jag säkert glömt men dessa är de som kommer i huvudet direkt). Och om det är nån som nyss börjat sy får ni här lite tips på webshoppar med fina tyger! =) Man vill ju ha allt!!
http://www.znokdesign.se/
http://www.yourvismawebsite.com/lilofant-design/tygshop/jersey
http://www.liandlo.com/
http://butik.kameleontdesign.se/tyger/jersey/jersey-monstrad/
http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=5085&grp=506857 (JNY)
http://www.sydrommar.se/
http://www.ohlssonstyger.se/TriggerShop/Sortiment/Mode/Mjuka_tyger__77.aspx
http://www.stoffochstil.se/Katalog/Mode.aspx?group_id=7516
http://www.mg-tyger.se/
http://mhstyger.se/shop/index.php?cPath=25



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...