fredag, november 27, 2009

Vinnarbyxorna klara!

Sytt klart vinnarbyxorna i min tävling! Vinnaren, Carro, ville ha lite tightare byxor med resår och mudd i bensluten. Tygvalet var mitt, och jag valde de härliga ugglorna, köpt på Ohlssons. Ångrar att jag inte köpt mer än jag gjort av detta tyg, och i de andra färgerna!! Blev kär i det, känns varmt och skönt trots att det är tunt.
Mönstret är Meedoms tightsmönster men lite ändrat. Stl. 86 (80 på mönstret men de är ju så stora).
Dessa kommer skickas under helgen, jag hoppas verkligen de ska komma till användning och passa!! =)

onsdag, november 25, 2009

Beställt set body och byxa!

Fick en beställning som gärna skulle vara klar innan första advent, och det blev den, ett litet set med body och byxa!! =)Kunden valde ett par byxor jag sytt sen tidigare, och ville ha en body i samma tyg. Det ska bli en present till en liten kille med storlek 62. Body-mönstret är ur "Handarbete" 2-94, men rätt avsmalnat, och mönstret är i stl. 70 men tycker inte det stämmer, mer som 62. Jag tycker halsringningen blev ganska stor, men rättade till så mycket jag kunde. Tyget kommer från Sydrömmar, singeljerseytrikå. Detta var tyvärr det sista jag hade, har möjligen kvar så det räcker till en dreggel-lapp...=(
Jag hoppas verkligen att kunden ska bli nöjd, och att kläderna kommer passa! Och jag hoppas att jag får chans att se hur de sitter...

Äntligen mina!! MINA!

Hämtade ett härligt paket idag, fyllt med de ljuvliga natt-tågstygerna i ekologisk singeljersey från Jofotex!! Jag gillar helt klart de blå bäst hittills, får väl se om det ändrar sig....Kiron blev jätteglad när han såg tygerna: "Tuut tuuut!! Tuffetuffe..."Ville beställa mer av landskaps-interlocken oxå men kassan tryter!
Detta är första gången på LÄNGE som jag beställt nya tyger. Har en del loppis/Tradera-fynd att visa oxå men de tar vi en annan gång! =)

lördag, november 21, 2009

2 manchesterbyxor med mudd till knyttet!

Haft fullt upp på sistonde med icke-syrelaterade prylar...men har iallafall fått ihop två byxor jag tänkte kunde passa till bodyn jag visade i tidigare inlägg. Två manchesterbyxor, ena paret i brunt och andra i naturvitt. De bruna är i stl. 56/62, lite kortare midjemudd, smalspårig brun manchester från Erikshjälpen, mudd från Ohlssons. Meedom form 2 i grund. (De bruna svåra att fota som synes, antingen för mörka eller ljusa, men nånstans mittemellan ligger den rätta nyansen. )
De vita är i stl. 62, bredspårig vit manchester från Erikshjälpen, och naturvit mudd från Erikshjälpen. Lite högre liv på dessa byxor, men då finns det gott om plats för blöjan! Meedom form 2 i grund, mycket ändrat.
Bodyn är ju i ca stl. 56 (63 enligt mönstret) så 56/62 nånstans. Därför provar jag med liten skillnad på byxstorlekarna... Tycker bruna byxor kan passa till det mesta, och vita med såklart. Jag var sugen att sätta mudd i annan färg, tex. turkos, men lät bli det då de nu kan matchas med fler plagg.
Framöver har jag lite beställningar jag ska ta itu med, och vinnarbyxorna i min tävling såklart, ska bli kul! Är roligt att sy till andra också!!
Har fått beställa natt-tågstygerna, så det ser jag också fram emot. Var väldigt längesen jag beställde några nya tyger nu!
Och det tredje jag ser fram emot är ett till paket i brevlådan, jag hade ju tur och vann Mysebo Designs tävling, en liten sjöormsskallra till knyttet!!! =)
Visar bild när den kommer!

tisdag, november 17, 2009

Body stl. 56 till mitt lilla knytte i magen!

Sytt en body till knyttet i magen, ska komplettera denna med brallor oxå tror jag, börjar närma sig mer o mer och jag längtar verkligen tills jag får se den lill* i kläderna jag sytt!! =)
Storlek 56, mönster från tidningen "Handarbete" nr.2 1994... Enligt mönstret stl. 63 men jag tycker det är mer som en 56:a.
Tyget trikå från Ohlssons, kantad med en av mina gamla T-shirtar!! =) Funderade mycket på vilken färg jag skulle kanta med, var inne på vitt men sambon tyckte det skulle bli för feminint (då vi inte vet könet) och tyckte att turkost mer funkade till både kille och tjej. Ja...tyget har ju både turkost, vitt, grönt och cerise i sig, så det är bara att välja byxmatchning!

lördag, november 14, 2009

Elefantmössor igen!


Idag har vi varit på kalas, och sen ikväll på middag hos vänner, har verkligen inte blivit nåt sytt i helgen, förutom lagande av byxor om det räknas...Dessa var klara sen tidigare, födelsedagsbarnet, en pojke i föräldragruppen som fyllde 2, fick en elefantmössa och en Ludde-bok! =) Den andra mössan är till den återstående pojken i gruppen som inte fyllt än....Om nån vecka är det dax, hoppas och tror inte mamman läser bloggen!! =)

torsdag, november 12, 2009

Lapptäcke, äntligen klar!

Idag har jag äntligen (har blivit en del sprättande...) fått färdigt ett täcke som Kiron ska ha i vagnen när han sover ute, han är en utesovare! =) Jag gjorde ett lapptäcke, är nog mitt första vad jag kan minnas iallafall (om man inte knåpade nåt på syslöjden men tror ej det...) Var roligt att göra själva lapparna och så, men oj vad mycket svordomar och några små tårar som kom under själva ihopsömnaden med täcket...Men så skönt att det blev klart, och blev fint också om jag får säga det själv! =)Jag gjorde täcket enligt metoden de använder sig av i boken "Babygarderoben" ur ICAs Handarbetsböcker. (Man klipper remsor och syr ihop och klipper sen dessa remsor en gång till och flyttar sidleds...virrigt?) Måste verkligen rekommendera den här boken, är så många roliga mönster i den!!Täcket är rätt stort, 146x105 cm. Framsidan är i tyg från två påslakan, det blå är retro 70-tals och det djurmönstrade var nytt... På baksidan satte jag helt enkelt täcket (klippt itu ett gästtäcke), i svart glansigt tyg. Vi har redan hunnit inviga det också, idag på promenad!!

måndag, november 09, 2009

En hög med mössor och dreggellappar!

Ja...sytt en del idag också, men dessa blev klara igår, men har fått dit tryckknappar idag! =) Redan slängt mig över nästa projekt. Tror det har nåt att göra med mina "boa-instinkter"...grejar så mycket jag orkar här hemma.

8 set med mössa och scarf/halsduk/dreggellapp (kärt barn har många namn...) i stl. 48/50 och 46/48. Alla är fleecefodrade. Tryckknappar i nacken på dreggellapparna. Mönstren är mina egna.
Uggletrikå från Ohlssons och tunn vit fleece från JYSK.
Kiron visar hur ett set i stl. 48/50 sitter på!
Hjärttrikå från Ohlssons, tunn vit fleece från JYSK.
Turkos trikå med massa blommor från Ohlssons, ljusblå fleece från IKEA.
Marinblå elefanttrikå från Stoff och Stil, ljusblå fleece från IKEA.

Sitter och lägger ut auktioner på Tradera med LillSpooky-plagg, kika dit om ni vill!

Tävlingspåminnelse...

Vill bara påminna om min tävling som går ut ikväll kl.21.00!!!! Du kan vinna LillSpooky-byxor! =)

söndag, november 08, 2009

Mer mössor!

Hoppas alla haft en härlig farsdag och att alla pappor blivit firade ordentligt! =) Sambon fick ett PC-spel av Kiron! Datorn är ledig nu men han är bra sugen...
Sytt en del idag, men oxå en del som väntar på tryckknappar så därför visar jag inte allt, imorgon blir det nog... Sytt bla. dessa mössor, fodrade i fleece. Min vanliga modell, eget mönster, stl. 48 och 50.
Kryptrikån kommer från Sydrömmar och Elefanttrikån från Stoff o Stil... Fodrade med svart fleece från IKEA och vit från JYSK. =)2 till velourmössor med knut. Väldigt svåra att fota och batteriet i kameran var dåligt så jag kunde inte ta så många kort heller...Klicka på bilden för att se bättre! Iallafall i svart velour från Ohlssons, stl.48, och klarblå velour också från Ohlssons, i stl. 44/46.
Ha en bra kväll!!!

lördag, november 07, 2009

Min första fyrkantsmössa, till M!

Har liten möss o dreggel-lappsverkstad här hemma för tillfället, men de saknar fortfarande LillSpooky lapp så de kommer i bloggen senare...Idag sydde jag ihop denna, min första mössa i denna modell, vet inte vad den brukar kallas, säger "Fyrkantsmössa". Sydde efter eget mönster eller brist på mönster, lite pill men ej så svår, och rolig! Den blev lagom till M, han blev ju utan när jag vann mina "möss-tävlingar..."
Tyget är mörkare än vad fotona kan visa, härlig interlock(?) i marinblått med rödgröna ränder. Hittade ett stort stycke på Erikshjälpen!! =)

Jag kan oxå låna mössan om det tryter, lite stor men funkar...=) Kommer sy fler av dessa och prova mig fram vad gäller storlekarna...=)

onsdag, november 04, 2009

Mössor och dreggel-lappar/halsdukar i babystorlek och större..!

Har länge tänkt prova att sy dreggel-lappar, och äntligen kommit mig för att göra det. Och det blir ju såklart fler, gick ju snabbt! Valde att vändsy dem, och satte två han-knappar och en hon-knapp så man kan justera hur de sitter. Har även knåpat ett mönster till babymössor med knyt upptill och vikt kant nedtill. Här tre set i babystorlek, det vita tyget med gröna fötter är från en trikå-filt jag slaktat. Detta set ska vårt knytte få! I mitten blårandig velour köpt på Tradera. Och till höger ett trikåtyg från en stuv köpt på Ohlssons, med söta små hjärtan! Detta hjärt-set blev rätt litet så mer i prematur eller dock-storlek, hehe. Man provar sig fram... Mössorna är sydda i enkelt tyg, eftersom bebisar oftast är ganska väl nedstoppade i vagn eller dylikt. Vi använde i början också mycket mössa inomhus, dessa är perfekta då! Dreggel-lapparna är alla tre fodrade med vit trikå. 2 velourmössor med knyt i stl. 48, har gjort likadana tidigare, eget mönster. Enkel velour köpt på Tradera.
Och Kirons födelsedagsmössa kompletterades med en dreggel-lapp/halsduk! Detta var den första jag gjorde, och jag ändrade lite lite i mönstret till övriga, och den är såklart större än babystorleken. Tänkte prova att sy dreggel-lapparna i tre storlekar. Biltrikå från Ohlssons, fodrad med ljusblå fleece från IKEA.
Såhär söt blev älsklingen i det, nu slipper han bli kall om halsen!!

måndag, november 02, 2009

Galen tur vad gäller möss-vinster!!!

Den senaste månaden har jag haft världens tur och vunnit hela 3 mössor!!! Ingen av dem har kommit än men de ser ut liknande bilderna...Visar dem såklart när de kommer!!

Först vann jag en cool vintermössa till Kiron från
Pumpalot, jag döpte hennes nya mössmodell! =) Mössan är i denna modell.

Sen vann jag en fin virkad mössa till mig själv från TISA, likt denna men förmodligen i annan färg. Och nu igår vann jag en mössa till knyttet i magen i Muppsans blogg, från Liandlo. =) Med text "Min första mössa".

Snacka om tur va? Nu behövs det bara att jag vinner en mössa till sambon också... Ser fram emot tills vinsterna dimper ner i brevlådan!! =)

söndag, november 01, 2009

Djungelmuddbyxor i cerisetoner!

Sytt två par muddbyxor i cerise djungeltyg, riktigt tjejiga! De till vänster är i stl. 70, cerise mudd med resår i midjan. De högra i stl.80 med rosa mudd. Mönstret är Åsa Lennartssons "Sy barnkläder i mjuka tyger".
Tyget är i joggingkvalité, ej flossad insida. Köpt på Tradera. Den cerise mudden är från Erikshjälpen och den rosa är köpt på en syaffär som hade konkursutförsäljning i Sollefteå i somras.
Båda kommer läggas ut på Tradera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...