tisdag, november 06, 2012

Syskonfotografering med fotoprint-tyg från Stoff och Stil!

Idag hade de syskonfotografering på barnens förskola. Sonen fick lagom till det feber igår kväll, men han har inte haft nån feber idag och vi bor alldeles intill förskolan så de ringde när det var dax för syskonkorten så vi kunde springa över en sväng då. =) Tack för det!
Dottern tog också sina "singel"-kort och tillsammans med sin avdelning idag, och imorgon är det dax för sonens avdelnings och singel-kort.
 
Jag hade ju ändå tänkt sy åt barnen i fotoprint-tyget och plaggen blev klara för några dagar sen så de kunde invigas idag. =)
 
Blir ju alldeles perfekt med matchning på syskonkortet, eller hur?!
Sonens tröja, stl 122, sydd av eget mönster (men tror jag måste ändra lite i halsen på det, förstorat mitt gamla 110-mönster hittills men det är nog dax att uppdatera). Fotoprint-tyg från Stoff och Stil, ärmarna i svart/vit-randig jersey från Lilofant, och halsringning i dimblå muddväv från S&S. Sydde alla sömmar i vitt, blev kontrasterande dekorsömmar i raglanskärningen, fållarna och på halskantningen. =)
Dottern missade sin fotografering förra året då hon var sjuk så mycket, så på sätt och vis var detta hennes första (har fotat henne på öppnis en gång när hon var runt 7-8 mån?) Hon hade varit som en fotomodell, van att fotas. ;o)
Dotterns tunika fick bli en singoallavariant med ballongeffekt, faktiskt min första. Har bara satt resår i singoallaringningen, nederkanten och i ärmsluten. Nöjd! Mönstret är ett singoallamönster ursprungligen ur Föräldrar och Barn, förstorat, förlängt och ändrat.
Fotoprint-tyget S&S, och det turkosa molntyget kommer från JNY. Även här kontrasterande dekorsömmar i vitt.
Fotoprint-tyget ger så snygga plagg!!! Och man kan faktiskt kombinera det med mer än man tror, var inne på rött, gult eller grönt också men valet föll på dessa...

3 kommentarer:

  1. Superfina! Får man fråga vad det är för dekorsöm du sytt? Ser ut att vara sydd på vanlig symaskin och eftersom jag bara har en sån blir jag nyfiken på vad du använder för "piffig" söm? Snyggt blev det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! Ja dekorsömmarna är sydda med min Singer Confidence 7465, nr. 21 och 47, båda kallas kors-söm och blir elastiska. =) Finns många roliga sömmar på min maskin, brukar variera lite bland dem. ;)

      Radera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...