måndag, november 12, 2012

Veckans återbruk: Husmorsgöra! =)

Denna vecka har jag varit huslig. Min "lappa och laga-påse" såg ut såhär för en liten tid sen. Har successivt tagit itu med några av sakerna, men det mesta var kvar i början av förra veckan.
Trots sjukdom i veckan som var så kunde jag arbeta mig igenom påsen, och nu är det bara 4 plagg kvar i botten, 2 kakigröna shorts som jag inte hade rätt trådfärg hemma till, och 2 plagg som jag ska försöka rita av för mönsterinspiration (de är alltså inte trasiga). =)
 
Det jag tagit itu med i veckan var fr. vänster dragkedjebyte på min brorsdotters täckbyxor,  laga kantband på Blingo-kimono, kantband på den grönvita klänningen från Klockarbarn (som jag vann här =)), lappa makens jeans, sy fast bandet som lossnat från plastkasse, laga hål i min svarta kjol, fixa söm i blommig klänning, sy fast dekor som lossnat på Filur-tunika, laga kantband på min egensydda julklänning (Tiril hade i fjol), sy resår i sonens manchesterbyxor, och sy upp ett par andra av hans byxor. Och längst till höger 3 plagg som jag klippt isär till mönster. Det gröna längst ut är tröjan jag sytt i inlägget här nedanför, av mönster från den svartvitrandiga tröjan.
Hängde ni med? ;o)
 Manchesterbyxorna halvklara med resår i ena byxbenet, praktiskt sätt när byxorna är lite för långa, också tycker jag de blir snyggare med lite pös istället.
Och av mina gamla trasiga pyjamasbyxor (som jag för övrigt sydde i syslöjden i 7:an eller 8:an) som hängt med för de varit så pösiga...   
 ...så fick dottern ett par dito pyjamasbyxor! =)
Haha man känner sig husmoderlig av sånt här lappa-lagande, och skönt att den där påsen som hängt där som ett litet svart moln av saker att ta itu med äntligen magrat och krymt ner till nästan ingenting! Mycket var ju så snabbt fixat så jag förstår inte varför det ska ta sån tid att komma till skott!

Här hittar ni övriga bidrag i Klockarbarns återbruksutmaning denna vecka!

4 kommentarer:

 1. Så sant så sant. Snabbt fixat men det görs allt för sällan.

  SvaraRadera
 2. Puh, man blir ju slut av att läsa om allt det där! :)

  SvaraRadera
 3. Härligt när man kommit igenom högen!
  Koll på läget är inte fel :-)

  SvaraRadera
 4. Jösses, vilken flit!! Verkligen bra gjort!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...