söndag, januari 29, 2012

Veckans re-do: ribbstickad tjocktröja i stor variant förvandlas till mindre variant! =)


Guuud vad det är mycket nu! Har så fullt av stress i mig så jag vet inte var jag ska ta vägen! Och barnen är sjuka titt som tätt, speciellt lillan som i förrgår hade feber, IGEN! 40 grader!! Som en kamin, kändes hon! Piggade iallafall på sig ganska snabbt så det kan ha berott på nåt annat än förkylningen hon fortfarande inte blivit kvitt.
De har sovit hos mormor och morfar inatt då både jag och sambon jobbat idag. Dryghelg med långa jobbdagar...Jobbar imorgon med men sen är jag ledig 2 dagar, kommer ha fullt upp med måsten, men ska försöka återuppta min sömnad ordentligt, vet ju att det får mig att må bra!!!

Idag har jag jobbat delat, först 7.30 till 12.30 och sen 16-21. Var hem på timmarna mellan och vilade lite...och terapisydde snabbt detta verk, ville ha nåt som gick snabbt och blev klart!
Slaktade en avlagd tjocktröja från sambon....
Och sydde en mindre variant till sonen. Behöll halsringningen precis som den var, lagom ändå. Axelsömmarna är alltså original, annars är alla nya. Lite knöligt blir det ju att sy i ribbstickat, och man kunde säkert ha sytt det på ett bättre och snyggare sätt än mig, men nu har sonen en ny stickad tröja iallafall. =)

Den blev i stl. 122 och är lite stor för honom än....
På återseende, med hopp om att komma igång med min sömnad ordentligt igen till veckan! =)

torsdag, januari 26, 2012

Bamse, Bärgarn, Rödluvan och kossa mu...


Fina härliga tyger....=) Mitt tygförråd börjar bli alldeles för fullt...men jag har också inlett en liten rensning, så snart blir det lite tyger till salu! Dock endast vävda, tror jag... Men först lite nytt!

Har fyndat på facebook, i gruppen "Tygsamlarna", bröt mitt köpstopp mot nya tyger för detta underbara! Bärgarn! Sonen blev överlycklig och en "tröj-jacka" (zip-jacka) och mössa beställdes genast!! Sen fick jag gärna göra kalsonger av det också, hehe...=) Kvalitén är lite som joggingtyg. Kan hända att det räcker till nåt mer med, vi får se, men hör av er om ni är sugna på nåt, först till kvarn vet ni! ;o) 
På Tradera budade jag hem lite spets, en stor passion för inredning just nu, och samma säljare hade också fin ros-trikå till salu. Kunde inte låta bli!
Så lite loppis, alla vävda...Bampe!
Härliga stora retroblommor.
Rödluvan och vargen....
Och retro bondgård i härliga färger!

söndag, januari 22, 2012

Veckans re-do! Stars in New York! =)

Den sysvacka jag nu befinner mig i är svår att ta sig ur...Är inte direkt så att lusten inte finns där, bara inte tiden, är så mycket annat som prioriteras före nu. Har vabbat i veckan med sjuk dotter, nätterna har varit oroliga med dålig sömn, och vi har mycket på agendan. Därför kan jag erkänna att dessa plagg egentligen inte kommit till denna veckan...=/ Men de gills ändå tycker jag. ;o)
Dax för veckans re-do igen!

En stjärn-hoodie jag köpte superbilligt på en marknad....
...och en top jag fått av en vän som var till USA....
...har blivit till en tröja och en tunika till Tiril!
Till tunikan har jag också använt mig av lite extra tyg, jag som är så dålig på tygnamn, viskostyg kan det vara, tunt genomskinligt, stretchigt, med silverstjärnor. =) Använde det tyget till ärmarna, satte lite puff nedtill med resår, och till "kjoldel" som jag rynkade dubbelvikt för ballongeffekt.
Fram och baksida är från stjärnhoodien.
Jag tog bort huvan och satte nytt kantband i halsringningen, men behöll själva V:et. Den har också en känguruficka som jag behöll.
Tröjan fick fram och baksida från DKNY-toppen och ärmar från stjärnhoodien. Fick sprätta bort första halsringningen jag gjorde för den blev så lös och vid, men nästa försök blev bättre. Även här behöll jag själva V:et från toppen.

Nu ska jag gå och klippa lite till, och rita lite till, har en del nya mönster som måste förverkligas!

torsdag, januari 19, 2012

REA!

Jag har rea i min Epla-butik, på facebook och såklart i min egen blogg-shop, på utvalda plagg! Kika dit, först till kvarn!!!

onsdag, januari 18, 2012

Vabbar och grejar...

Har jobbat natt förra veckan, i helgen och var meningen jag skulle jobba de kommande 2 nätterna...Men istället fick jag hämta hem en febrig dotter från förskolan... Så nu blir det vab.
Får se om jag hinner ägna mig åt nån sömnad, just nu är hon hypergrinig och knäig... eller knäig förresten, hon vill inte vara i knät, hon vill inte vara ur, vet inte vad hon ska göra av sig själv, stackarn...
Har iallafall grejat lite med collage, efter tips från Busmumrik, dessa har jag gjort hos Photovisi. Riktigt kul att se resultatet!
 


I övrigt har jag haft vår-rensning i
blodet de senaste dagarna, börjat röja ut skåp och garderober!

söndag, januari 15, 2012

Veckans re-do! 2 jeans blir....2 jeans! ;o)

Jobbar natt i helgen så nu blir det inget sytt...men hann klart denna re-do i torsdags...=)
Slaktat 2 par vuxenjeans, det svartrandiga paret är från min bror.

Och med lite fix och trix, blev det istället 2 par muddjeans till Kiron! Det perfekta re-do projektet då han behöver mer tåliga byxor till dagis. =)
Framsidorna...Jag har använt mitt egna byxmönster, stl. 122, men breddar lite mer än när jag syr i trikå..tycker ibland att jag breddar lite för mycket upptill över rumpan, kunde gärna sitta lite tightare...fast å andra sidan är det väl skönt med lite spelrum för att krypa på golvet och liknande, hehe!
Klippte stjärnor ur båda jeansparen, som jag satte på "motsatta".
Jag använde mig också av de ursprungliga fickorna, sprättade loss dem och sydde fast på barnjeansen. De blå fick fickorna lite längre ner, tycker det blev kul med en stjärna "i fickan", och den andra på.
På de svartgrå satte jag 2 fickor på sidan av benet, en liten myntficka och en vanlig. =) De byxorna fick också märklappen på fickan istället för i mitt-baksömmen, då fickorna var lite större på dem.
Kiron gillar sina nya jeans, och att det är stjärnor. =) De har också resår i midjemudden så de ska sitta säkrare.

Och de duger att leka i!

fredag, januari 13, 2012

Lite John Blund för god nattsömn? =)

Har sytt en bonad till lillasyster, passar perfekt i hennes "retro-rum". Motivet är väl välkänt, och man kan ju hoppas att han skänker god nattsömn till skruttan (och oss!).
I Tirils rum finns alla tänkbara färger, härligt! Ska in med mer färg också, då jag vill sy nytt överdrag till dynan i korgstolen...
...och även en dyna till träsoffan! (höger i bild).
Fram till att tid finnes att ta tag i det, så har jag äntligen klippt till, väntande beställningar och lite till mina egna, Tiril fyller år om mindre än en månad...

onsdag, januari 11, 2012

Lite nya loppisfyndade tyger och tyger jag fått!


Har lite köpstopp just nu, så därför har det inte blivit några nya tyger på ett bra tag, alltså nyproducerade, förutom bas-tyger som enfärgat och liknande. Har kommit många fina tyger i alla webshoppar som jag bokstavligt fått sätta mig på fingrarna för att kunna låta bli...=/

Däremot kikar jag ju på loppisar emelllanåt. Och då kan man ju fynda lite. =)
Hittade tex. denna fina tygbit, 3 st John Blund finns på denna bit som jag ska fålla till en bonad till Tirils rum..=) De flesta tygerna har jag hittat på Erikshjälpen.
Underbart fint tyg, ska nog bli kjolar av denna...till mig själv också tror jag.=)
Söt randig jersey.
Liten bit cerise manchester.
Stor bit av detta kraftigare tyg, lämpligt till inredning och liknande.
Och detta "päls"tyg fick också följa med hem.
En bekant var jättesnäll och gav mig en kasse tyg! Detta söta fanns med!
Och även detta ljuvligt söta silkiga tyg, med ljusblå glansiga blommor, jättefint!
På Erikshjälpen har jag också köpt hem en bit svart jerseytrikå med glittertrådar.
En söt duk från Lagerboden. =)
Och sist men inte minst har jag börjat samla på mig lite "spandex"tyger, hehe ska väl testa nån maskeraddräkt nån gång! =)

söndag, januari 08, 2012

Comeback med Veckans re-do! Munktröja blir....?

Nu har jag äntligen brutit sömnads-fastan!! Känns jättebra!
Eftersom jag inte kände att orken riktigt räcker för att klippa till, fast jag egentligen behöver (har en massa plagg på lut), så tog jag mig an lite sånt där"nästan-klart"- istället. Och med det sparkade jag också igång "Veckans re-do" igen! =)
Denna gång blev det en vuxen-munktröja efter fostersyster som fick nytt liv som...
...raglantröja till sonen!
Jag har behållit kängurfickan som den var, lite kortare bara. I övrigt är alla sömmar nya. Jag återanvände också den gamla mudden till nya ärmmuddar och midjemudd.
I halsen valde jag att ta bort luvan, och kanta med svart. Kantade först som vanligt, men ringningen blev så vid tyckte jag, tycker ofta den blir så och slapp, när jag använder OL:en. (Kommer fortsättningsvis kanta med vanliga maskinen tror jag, tycker det funkar bättre). Så jag klippte bort den första ringningen jag gjorde, och valde istället att sätta vanlig mudd. Faktiskt första gången jag gör det i en halsringning! Och jag är nöjd! =)
Stl. 122, eget mönster.

fredag, januari 06, 2012

Lite juligt live! =)

Lagom till nyår åkte jag och sonen på halsfluss, så jag har inte rört maskinerna på lite över en vecka! Längtan finns där men inte orken. Känns lite bättre nu så imorgon kanske det blir en liten träff med mina tyger, måste klippa till lite nytt. =)
Så länge får ni se av mina julkjolar på söta M!  

tisdag, januari 03, 2012

Min sömnad 2011-favoriter! =)

Ja nu är det ju ett nytt år, 2012 ligger öppet framför oss. Känner att jag i slutet på 2011 år varit lite, ja, hur ska man säga, less? På beställningsstress, även om många beställningar är så roliga och gör mig så glad, så har jag mest velat fokusera på sömnad efter enbart eget huvud...
 Ber om ursäkt för detta, ibland bara måste man för att få upp inspirationen igen, och tar nya tag 2012. =) Kan ju också tillägga att det inte är beställningarna i sig jag blir less på, ABSOLUT INTE, det är när jag om och om igen snubblar över andra saker, livet helt enkelt, som gör att det blir svårt att hinna med och jag känner att jag inte kan mäta upp till beställarens förväntningar inom rimlig tid....=(  Är bara att höra av sig om beställningar, kan jag så kan jag, eller hur? ;O) TACK till alla er som beställt av mig under 2011, ni gör mig jätteglad!

Här tänkte jag göra en liten resumé av mina egna favoriter 2011, sytt och händelser kring LillSpooky. 2011 har varit mitt aktivaste år sen jag började, med 141 inlägg här i bloggen.


JANUARI:    
Blev inte så jättemycket sytt, lite beställningar, och lite till mig själv och mina nära, bla. denna top till min bästa väns möhippa:


FEBRUARI:
LillSpooky var med i det lokala magasinet "Yippie"! Riktigt roligt!

Lilltösa firade också sin 1-årsdag, och självklart hade jag sytt lite åt henne!

MARS:
Sydde mycket beställningar, mest namnat, kul som sjutton! =) Här några favoriter:


APRIL:
Testat en hel del nya modeller och mönster under året, här är en av dem, en body med ny knäppning. Detta första exempel blev inte helt bra, men nöjd ändå. 
Denna beställning tyckte jag var rolig, inte ofta man syr ett helt set i samma tyger...=)
Jag firade också 30 år i April, och sydde en klänning till mig själv!

MAJ:
Hade utlottning på sommarunderdel, och var med i en snutt webb-TV! =)
Mer nya modeller...jag byggde under året upp mer och mer lust till re-do (att göra om befintliga plagg), här är en T-shirt som förvandlats till en klänning till stumpan.
Testat min första kråka, vändbar. =)

JUNI:

Denna somriga klänningsmodell blev det 2 sydda klänningar i, denna till min systerdotter Wilma.
Firade midsommar i min nya klänning.
Och jag slog äntligen till på en overlock, blev en Babylock Prestige 750DS!


JULI:

Sydde mycket till mina egna barn, i princip hela sommargarderoben, haha! Beställde nya namnlappar hos 3exter, efter min vän Ias nya design på mitt lilla spöke!
Ias son fyllde 1 år och fick lite hemsytt... =)

AUGUSTI:

Hade semester i mina föräldrars stuga, sydde en del sommarkläder och sprang på loppisar.
Månadens roligaste beställning var denna, med Isedor och Barbapapa.

SEPTEMBER:

Hade en utlottning igen, denna gång på höstmössa.
Och favoriterna av det jag sydde i September är dessa hängsle-puffbyxor (som fortfarande finns till salu), sydde också en klänning i samma tyg.

OKTOBER:
Sonen fyllde 4 år! Självklart blev det lite mamma-sytt då! Lillasyster fick också 1 tunika och 1 tröja, överst på denna bild.
Sytt en del dockkläder i år. =)

NOVEMBER:

Ia som ville ha en till jumpsuit till A fick den äntligen!
Och jag startade upp min utmaning med re-do, att sy minst ett re-do-plagg i veckan!! (Jag kommer snart att ta upp den igen).Här en av re-do favoriterna.

DECEMBER:

Jag blev faster! Här första bilden på gossen i LillSpooky-plagg. =)
Sydde en hel del julplagg, så himla roligt att sy!! Här är 6 av de totalt 14 det blev...

Inför 2012 kan man ju alltid önska sig:
Mer sömnadstid
Mer sydda plagg till mig själv
Ork att rensa lite i tygförrådet (behövs!!)
Att jag kan förverkliga de modeller och idéer som svämmar över i mitt huvud
Mer tid för roliga beställningar!
Mer användning av alla mina fina retrotyger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...