söndag, november 28, 2010

Retro julkjolar!

Jag har sytt 2 st kjolar i retro tyger jag tycker känns juliga! =) Dessa var jätteroliga att göra, är så sällan jag syr kjolar. Eget mönster måttat från kjol jag hade hemma och andra befintliga mönster, den bruna är i stl. 92 och den röda i stl. 110. De är sydda i fyra våder. Röda mudden tror jag är från Ohlssons, och kjolen är sydd av en gardinkappa jag fyndade häromveckan... Kantat med röd snedslå.
Den bruna mudden är också den från Ohlssons, och tyget från en gardinkappa jag köpt för ganska längesen. Kantad med brun snedslå. Stl. 92.
Dessa kan ni hitta på Tradera, och i Till Salu-bloggen om de ej blir sålda. =)

onsdag, november 24, 2010

Tyger igen, butiks-rekommendation och lite allmänt surr.

Tro det eller ej, ett till tyg-inlägg!!! =) Fast det inte märks så syr jag...fast jag har ju oxå slut på namnlappar så det finns inte så mycket att visa här. Känner oxå just nu att jag mest har lust att prova på lite nytt och roligt och inte bara samma eller beställningar...men jag försöker göra en fin mix av båda! =)
Advent och jul är det för övrigt klart inför här i huset, förutom nån stjärna, och julgardinerna jag ska sy till barnens rum. Är oxå mer juliga saker på gång i sy-väg, bla. vill jag åstadkomma en klänning till Tiril.
M har fått en spricka/fraktur i en tå och är hemma från jobbet och skrotar omkring här hemma med mig och Tiril...
Idag fick jag ett paket, från MG-tyger, och jag måste verkligen rekommendera dem! Var första gången jag beställde där. Jag dröjde lite mellan beställning och betalning så en av tygerna jag beställt hann ta slut. De kontaktade mig direkt via mail och erbjöd alternativ, och idag en dag senare så ploppade paketet ner i lådan, snabbt jobbat!! Tack, och fina tyger!
Som synes gillar Tiril dem också! =) Här är vad jag beställde: Camouflage-canvas...Och lite cerise och svart trikå!
Och såklart har jag ju oxå spanat lite på loppis, som vanligt...där har jag släpat hem detta:
Juligt, redan tillklippt och väntar på hopsömnad!
Och till mig: Två stickade tyger till tröjor, ett med beige/marinblå ränder....
...och ett i lilamelerat!

onsdag, november 17, 2010

Lycka i ett tyg, 3-årsplock, tygblogg och lite loppisköp.

Vad bra det är att man har vänner som kan hålla utkik efter fina tyger...Vilket fynd min bästa vän Ia gjorde åt mig igår på Erikshjälpen, lycka i en (ganska stor ändå) bit tyg!! Så fin, och klar i färgerna!
Denna kommer nog att delvis användas till en gardinkappa till Tirils blivande rum, och delvis till nån söt klänning till nämnda sötnos! Tänkte bara visa lite sysselsättning för 3-åringar medan mamsen syr...Igår satte Kiron igång att nåla fast en mönsterbit på en bit tyg, haha, har nog sett mig göra det åtskilliga gånger!!
Och en annan dag satt han bredvid mig och räknade alla små knappar jag hade i en liten ask...=)
Nu till lite fler loppis-köp (eller Tradera). Dessa 2 mönsterböcker har jag klickat hem från Tradera...den till vänster hade jag lånat från biblioteket och kärat ner mig i, härligt att jag hittade den på Tradera!! Den andra har jag inte kikat i tidigare, men nån liten godbit finns där med.
Lite prinsesstyg har det blivit...Bomullsväv.
Och lite vitt med vita glansiga blommor, perfekt till söta klänningar!
Och sen även lite rosavitrandig sweatshirt, denna har jag faktiskt tänkt använda till en tröja till mig själv!
Nu har jag lagt upp mina tyger på TYGBLOGGEN, så titta in om ni är nyfikna. Än så länger råder lite "URSÄKTA RÖRAN VI BYGGER OM" där, kanske tar bort en del kategorier osv, med enfärgade tyger och så. Har bara koncentrerat mig på att få ut allt hittills, inte organiserat så bra. Så håll till godo!

lördag, november 13, 2010

2 beställningar+ lite till salu!

Jag har sytt klart 2 beställningar till 2 av mina närmaste vänner! =)
Lille A fick ju lite kläder av mig för nån vecka sen, men han behöver fler dregglisar då han är en liten kräkbebis. Ia gjorde beställningen på en gång, och nu är den klar, 6 olika tyger. Dessa har alla trikå på baksidan, mjukt och skönt. Det randiga tyget är köpt på Tradera, likaså gröna JNY-kaninerna, så himmelsblå fordon och lila vågade ränder, båda från JNY, blå tåg från Jofotex, och turkosgrön velour från Ohlssons! Min vän Marianne ska hälsa på en annan vän med 2 barn, och hon har tidigare köpt till det minsta...men ville ha något till 3-åringen oxå! När hon var här på besök passade hon på att beställa 2 mössor, de 2 till vänster, en baggy velourstjärnmössa i stl. 50-54, och en trikåmössa med gula blommor i samma storlek. De två övriga blev till av bara farten som det brukar bli, en baggymössa stl. 50-54, och en knutmössa stl. 46-48! Dessa 2 kommer dyka upp i shoppen inom kort.
Velouren är från Ohlssons och det turkosa tyget är köpt på Tradera för längesen....
Kiron visar hur baggymössan ser ut på....
Och Tiril visar knutmössan!

Nu har jag slut på LillSpooky-lappar...och måste invänta märkning av en hög kläder...Drygt!

tisdag, november 09, 2010

Vintermössor modell baggy!

Mamman som beställde dessa mössor ville gärna ha vintermössor till 3 av sina yngsta barn. Självklart ställer jag upp! =) Hon ville ha lite baggy mössor så jag gjorde mössorna lite längre än de brukar vara, och har oxå gjort mina resterande vintermössor lika långa. Blev snyggt! Det kommer dyka upp fler vintermössor på Tradera och shoppen.
Den vanliga modellen, eget mönster, fleecefodrat, men jag har satt en dekorsöm nedtill för säkerhets skull så kanten inte ska rulla sig.
Vikingatyget är ju från Znok, älskar det!

fredag, november 05, 2010

Tidig julklapp till A 3 månader!

Min bästa vän fick i Juli sin yngsta son, men han har hittills inte fått något sytt av mig (bara köpta kläder)! Nu har jag ändrat på det, med en "tidig julklapp" så att säga. =) Det blev en body i det himmelsblå fordonstyget från JNY-design, ett set med mössa och scarf i gröna vikingarna från Znok-design, och velourbyxor i ränder från Ohlssons. Det är inte meningen att allt ska matcha som ni ser, utan fritt att använda hur som helst! Bodyn sydde jag med mörklila kantband eftersom mor Ia är så förtjust i lila till minstingen. Det är mitt vanliga mönster, Allt om handarbete 2-94, stl. 74. Mössa är mitt vanliga mönster, likaså dregglisen, men den är den första jag fodrat med frotté. =) Han är en liten kräkbebis så jag ska sy fler dregglisar till honom snart!
Byxorna är i stl. 68, Meedom men ändrat en hel del. Jag har satt långa turkosa muddar i midjan och bensluten så de kan vikas upp och användas länge.
Och så här ljuvligt söt blev han i mössan och dregglisen!

Och här hälsar han på Tiril med sina nya byxor, och storasyster M övervakar det hela... =) Nu är det bara bodyn jag inte sett på. =)

onsdag, november 03, 2010

Syskonfotografering!

I förrgår var det fotografering på öppna förskolan, och jag ville gärna ha syskonbilder så jag hade anmält barnen! Och fotona blev så himla fina, jag längtar tills de kommer!!!!
Till Tiril hade jag sytt denna body i de cerise drakarna, blev jättefint, och Kiron fick ha sina gröna vikinga-tröja, de blev två små hemsydda färgkarameller!!! =) Sätter in 2 bilder på bodyn, svårt att få rätt färg, den rätta nyansen är som ett mellanting mellan dessa båda bilder!
Söta lilla färgkaramellen...Det här är den största storleken (80) i mitt beprövade bodymönster, passar precis men blir lite urringad när hon ålar, jag måste förstora nästa gång eller ge mig på ett nytt! =)

måndag, november 01, 2010

Och vinnaren av en tröja/body är....!!!

Min tävling avslutades igår kväll, och sambon fick ställa upp som tomboladragare den här gången....Och den lyckliga (?) vinnaren han fick tag i blev:
Saltaste Bönan! (gah blir så nervös över att sy till henne, hon är ju så duktig, will I "measure up"?!!!)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...