lördag, oktober 31, 2009

Elefantmössor till föräldragruppen

Jag och Kiron var och firade en föräldragruppskompis idag, hon fyllde 2 år!! =) Av oss fick hon en bok och en av dessa mössor! Jag sydde tre lika i stl.50, två tjejer till i föräldragruppen vars födelsedagar är inom de närmaste veckorna, de får likadana...och killarna ska få blå. En av dem har redan fyllt och fick då en blå.
Elefanter i bomullsjersey från Stoff & Stil, fodrat med röd supermjuk trikå från Ohlssons.
Eget mönster.

Happy Halloween!!! Några livebilder på halloweenkåpan...

Har fått till några dåliga livebilder på en motvillig Kiron,så snart jag tar fram kameran idag så ska han gömma sig... Jaja inte mycket att göra. Senare idag ska vi på kalas, har sytt mössa som bara väntar på LillSpooky-lapp till födelsedagsbarnet...

fredag, oktober 30, 2009

Halloweenkåpa!

Har sytt o sytt idag, kändes ett tag som om jag aldrig skulle bli färdig med denna: ...en Halloweenkåpa till Kiron! I princip var den inte svår att göra, men petpet med sladdrigt tyg...Men nu är den klar iallafall, och jag är nöjd. Inte helt perfekt, men ändock nöjd.
Tyget är svart lakansväv från IKEA och krossad sammetsvelour från JYSK...Applikationen är också gjord i detta. Kul att sy applikationer, har jag upptäckt!! =) Applikationen är ritad av sambon...
Mönstret till huvan använde jag i grund Meedoms, med spetsigt bak, och cape-delen fixade jag själv. Har satt kardborrband som fäste i halsen. Kåpan är vändsydd, sydde igen den nedtill.
Jag hoppas att lillen överhuvudtaget vill ha på sig den åtminstonde en stund imorgon, ska då ta livebild!

torsdag, oktober 29, 2009

Natt-tågstyget i nytryck, kika på 70-tals original här!! =)

Åh jag MÅSTE ha det här tyget, Kiron hade en bodysuit ärvd av pappa Mattias i exakt samma färger!! Kolla bara sötnosen!
UNDERBART. Tack ännu en gång farmor Haidie för att du sparade kläderna!!
Nu ska jag tjata på M att jag får göra undantag från köpstoppet...Härliga Jofotex!

måndag, oktober 26, 2009

Tävling!!

Nu har jag en tävling i min vanliga blogg, där du kan vinna LillSpooky byxor!! Kika dit och var med!!

söndag, oktober 25, 2009

Stora byxverkstan...! Bildkavalkad!

Tack för alla fina kommentarer jag fått, värmer jättemycket och kul att veta vilka som kikar hit! =)
De senaste dagarna har jag färdigställt en hög med byxor. Älskar att sy byxor, är nog nästan favoritprojektet!!! 7 par.
Först ut en syskonmatchning i det grårandiga single-jersey tyget jag tidigare sydde Kirons dagisfoto-tröja i! Dessa ska vi behålla själv, de större är i stl. 92/98 till Kiron, resår i midja och benslut. De mindre är i stl.62 till bebben i magen, älskar kombinationen svart och rött, och tycker det funkar till både flicka och pojke!
Mönstret till resårbyxorna är eget, de mindre är från grunden Meedom form 2 stl.56.Sen tre muddbyxor i dinosaurietyg, tunn joggingaktig jersey. Beige botten med beigebruna dinosar, haft tyget länge men inte blivit nåt av det förrän nu, köpt på Tradera! Riktigt nöjd med dem, tycker tyget var fint till alla färger!!
De med grön mudd har Kiron fått, stl. 92/98, mönster Meedom form 2 (stl.92), de har redan blivit fläckiga =). De orange i mitten är i stl. 80, till salu, mönster Lennartsson "Sy barnkläder i mjuka tyger". Och de ceriserosa är i stl.62, också till salu (Meedom form 2 stl.56).
Och 2 muddbyxor med de röda elefanterna i interlock från Jofotex. De större i stl. 80/86 (Meedom form 1 stl 80), och de mindre är i stl. 56 eget mönster. Båda är till salu!
All mudd är från Ohlssons, utom den ceriserosa och den rödvitrandiga, de kommer från Erikshjälpen. Sist ut två livebilder på Kiron i sina byxor, snabb-bilder i farten är det enda som hinns med för en unge i 2-årsåldern!

Är du intresserad av att köpa några av byxorna kostar de 89 kr, hör av dig till mig, mailadress finns i vänsterspalten.

Imorgon ska jag försöka hinna lägga ut min tävling i vanliga bloggen, är lite fullt upp bara men det ska nog hinnas med!

onsdag, oktober 21, 2009

Flodhästar och elefanter på mina muddbyxor!

Sytt lite muddbyxor!
Blev 4 par klara idag, i härliga färgblandningar. Från vänster högst upp gröna flodhästar med blå muddar i stl. 70, gula elefanter trikå med gula muddar, lite längre mudd i benen, i stl. 70, gula elefanter med bruna muddar i stl.56 korta benmuddar, och gröna flodhästar med turkosa muddar i stl. 62, korta benmuddar. Tygerna är nog välkända vid det här laget...gröna flodhästar i bomull från IKEA, och gula elefanter trikå från Jofotex! Alla muddar utom de gula är från Ohlssons, de gula är köpta på Erikshjälpen...

Mönstren är i stl.56 eget, stl.62 Meedom i grund men ändrat, och stl. 70 från Åsa Lennartssons "Sy barnkläder i mjuka tyger".
Dessa kommer ut på Tradera så småningom (kanske behåller nåt par), men om du är intresserad av att köpa några av dem redan nu så kostar de 89 kr+ frakt. Hör av dig till mig isåfall!

söndag, oktober 18, 2009

Set till Kirons 2-årsdag!!!

Idag fyller vår lilla kille 2 år! Oj jag hänger inte med....=)
Jag har sytt ett set med 4 plagg åt honom som en av presenterna...
Han har hoodien och byxorna idag som födelsedagskläder. Såhär ser den andra tröjan ut live... och mössan...=)
Min första hoodie, jätterolig att göra, aldrig gjort känguruficka eller huva förr...Mönstret är Meedom form 2, fast med foder i huvan och lite ändrat i övrigt också.
Byxorna är inte mycket att orda om, resår i midjan och mudd i benslut. Meedom form 2 i grund men ändrat en del...
Raglantröja form 1 Meedom, även här ändrat en del...
och mössan eget mönster, fodrad i ljusblå fleece, stl. 50-52 ungefär.
Alla övriga plagg är i ca stl. 98.

Tyget är jogging/sweatshirt-trikå jag hittat på Erikshjälpen i härlig turkos, ej flossad, biltyget är en trikåstuv från Ohlssons, röd och turkos mudd från Ohlssons...Och mössan är fodrad i fleece från en IKEA-pläd.

lördag, oktober 17, 2009

Brödkorg till bullarna!

Haft kalas för föräldragruppen idag, Kiron fyller ju 2 år imorgon!...=) Innan de kom slängde jag ihop min första brödkorg á la Gekko... Den blev i stilen jag har i köket, blåvitt... och jag använde den till mina kanelbullar! Lite skavanker fick den nog men bråttom var det, och jag är nöjd ändå, den fyller sitt syfte väl! =)
Yttertyget är från en gardinkappa, och innertyget vit lakansväv.

Imorgon kommer bild på Kirons sydda födelsedagspresent...

Livebild på muddbyxor.

Mellan kalasbestyren klämmer jag in en bild här på en liten sötnos med LillSpooky-muddbyxor!!! Hans föräldrar köpte två par varav ena blev i landskapstyget, visst är han söt!?
Tack för att jag får låna bilden, Sandra! =)

fredag, oktober 16, 2009

Livebild på tröja, och fotografering som höll på försovas...!

Här kommer då den utlovade livebilden, eller bilderna...
Haha vi försov oss imorse så vi höll på missa hela fotograferingen, det var en måttligt glad Kiron som lämnade huset med vällingen halvdrucken och i all hast... som tur är bor vi ca. 30 m från dagis så det var bara att springa över, och på en kvart var de tillbaka. Tror allt gått bra trots allt!
Fått muta lillen att vara still, med DVD-fodralet till "MeckarMicke" den stora favoriten för tillfället.
Bakifrån.
Nu ska jag gå och veva ihop havrerutor, och sen blir det sömnad fram tills dagens gäster kommer!!!

torsdag, oktober 15, 2009

Livebild kommer snart...och nya tyger nu!!

I förra inlägget utlovade jag en livebild med tröjan på dagen efter, men fotograferingen på dagis blev uppskjuten då fotografen blivit sjuk...därav avsaknaden av livebild...Men imorgon ska det ske!!!

I brist på livebilder och färdiga kläder jag vill visa än, får ni se två härliga tyger jag fyndade idag!Detta dyker ev. upp på Tradera, jag vet inte riktigt själv vad jag ska göra av det men är övertygad om att nån annan superduktig där ute har en massa idéer!! Tycker det är så härligt! Detta klövertyg är lika härligt, får se vad vi hittar på med det...

I helgen fyller lillen 2 år, jag syr på en present nu...Alla tillfällen passar att ge något sytt! =)
Kalas i dagarna fyra kommer vi ha, haha alla kunde inte komma på söndag när han fyller, de första kom idag, några imorgon, föräldragruppen lördag och resten söndag....Men presenterna från oss får han inte förrän söndag!

söndag, oktober 11, 2009

Tröja till dagis-fotografering...

Tröjan som Kiron ska få ha imorgon på fotograferingen på dagis är klar! Blev i gråsvartrandig trikå och svarta ärmar med klarblå muddrullå. Funderade på att prova en blå velour-stjärna på bröstet men min sambo ville ha det sparsmakat...=)
Jag sydde efter det vanliga raglanmönstret av Meedom, stl. 86 (92), med några små ändringar... Märkte när jag provade att jag måste gå upp en storlek i fortsättningen när jag syr till Kiron, han växer ju!!!=) Men den sitter precis perfekt nu så vi får passa på att använda den så länge det går.
Lägger ut livebild imorgon!

Nu är det här randiga tyget snart slut, jag köpte det i en liten tygaffär i Nyland, men tror jag sett det i nån webshop, vet nån var det kan ha varit??? Vill nog gärna ha mer! Har några till tillklippta plagg i det.

lördag, oktober 10, 2009

Äkta 70-tals och äkta 2000-tals...

Dessa bilder har jag visat i min vanliga blogg tidigare, tycker bara det är så underbart med nytryckta retrotyger!!!
En 1 månaders liten Kiron i original 70-tals FIX-omlottskjorta och byxa som han ärvt efter pappa Mattias. Byxorna mamma (jag) sydde i nytryckt tyg runt 1 år senare!!! =) När jag sydde byxorna så minns jag faktiskt inte att Kiron haft exakt samma mönster tidigare, men kände igen elefanterna...Underbart med tyg i nytryck!

fredag, oktober 09, 2009

Beställda muddbyxor =)

Två beställda muddbyxor till en liten kille i stl. 86!! Jag fick fria händer med tygval själv, mamman ville gärna ha nåt färg-glatt och mönstrat. =) Jag gjorde väl inga vågade val utan körde ganska "säkra" kort... Jag hoppas verkligen att du blir nöjd!!! Randig trikå singlejersey från Sydrömmar, turkos mudd från Ohlssons. Landskapstrikå interlock från Jofotex, grön mudd från Ohlssons. Snart är landskapstyget slut!!! =( Såg dock att de fått in det igen i butik, kanske måste beställa mer??? Tyget är ju så underbart!
Ska snart ha en tävling i min vanliga blogg där jag lottar ut ett par byxor, så håll utkik. Kommer visa den här också såklart!

torsdag, oktober 08, 2009

Halvomlottskofta i velour och tights stl. 56/62...

Äntligen fått sy lite! Hann klart med ett litet set i stl. 56/62.En "halvomlotts" -kofta i naturvit velour kantad med gula elefanter, och till den ett par tights i gula elefanter och gul mudd. Får se om jag lägger till en dreggel-lapp...? =)Mönstret till koftan har jag pusslat ihop själv med vägledning från ett gammalt ICA-mönster... Till nästa gång ska jag minska vidden i armarna... De är väl vida, det är därför halslinningen ser urringad ut bak!
Jag tänkte först använda band att knyta med från båda håll men det blev rätt klumpigt, så jag sydde en "ögla" att trä det andra bandet igenom och knyta det med sig själv, förstår ni?? Vet inte hur jag ska förklara...
På insidan satte jag band typ "organza" att knyta. =)
Den vita velouren är köpt på Tradera.
Byxorna är inte så mycket att orda om, tights i stl. 56, form 1 från Meedom. Elefanttyget känner man ju igen! Fast det är faktiskt första gången jag syr med det gula... =) Och den gula mudden är från Erikshjälpen...
Detta set har jag inte riktigt bestämt mig om ännu, om vi behåller det till bebben (beroende på kön) eller lägger ut det till försäljning och syr ett nytt.

Irriterande men inte så mycket att göra åt med min yrsel och illamående, är ju trots allt sjukskriven för den, tänkt sy mer idag men orkar nog inte... =( Tacksam för det jag orkar sy ändå! Man får väl inse sina begränsningar ibland...

onsdag, oktober 07, 2009

Sjukstuga!!! LIte nya tyger i brist på annat...

Lillen har varit jätteförkyld några dagar så därför har jag inte kunnat sy så mycket... Han är extra gnällig och mammasjuk, och sover dåligt så man själv är rätt trött. Han är fortfarande förkyld men förhoppningsvis på bättringsvägen, har en del jag vill/måste bli klar med i helgen senast!!
I brist på syinlägg så kan jag ju visa några av de tyger som köpts på sistonde...3 trikåtyger i stuvar från Ohlssons...
3 stuvar från Erikshjälpen, de 2 översta trikå (överst sweatshirt), det understa ylle-aktigt...
En retro stuvbit.
Ett härligt silkigt trikåtyg från Eriks...
Retro örngott...3 muddstuvar från Ohlssons...
För att ha köpstopp på tyg så handlar jag en del...men det mesta kommer från Erikshjälpen!

söndag, oktober 04, 2009

2 par muddbyxor i joggingtrikå!

Jag syr faktiskt litegrann nästan varje dag, men jag syr på många saker "samtidigt" så inte mycket blir klart!! =) Men idag blev iallafall dessa två muddbyxor klara!
Är inne i en "byx-period"...Bilden är lite mörk...De vänstra i stl. 62/68 (Meedoms form 2 stl. 56) och de högra i stl. 56.
Tyget är vitt med blå, turkosa och gula prickar, joggingmaterial köpt på Tradera, turkos mudd från Ohlssons.
Får se om vi sparar ett par och lägger ut ett par på Tradera (om du är intresserad av att köpa dem innan, hör av dig!) eller om båda säljs... Inte bestämt mig än . Är nöjd med dem, känns mjuka och sköna!

fredag, oktober 02, 2009

Muddmjukisar i stl. 56/62!

Blev lite sytt ikväll...men det enda färdiga plagget är dessa söta små muddbyxor i stl. 56/62!! Kul att sy så pluttigt!

Mönstret är eget, inspirerat efter ett par byxor sen Kiron var liten... Tyget trikå från Sydrömmar och turkos mudd från Ohlssons.

torsdag, oktober 01, 2009

Nu är det väl klippt!

Idag har jag haft en "klippar" dag! Klippt till 20 plagg (mest byxor minus muddar) när lillen var på dagis!! Puh, sen blev yrseln och illamåendet för jobbigt, jag är ju sjukskriven en månad nu pga. den, så jag får vila ofta. Men jag vill ju så gärna sy också! =)Alla utom 1 tillklippt plagg är i trikå...

Får se om man hinner sy något ikväll, lite splittrad mellan symaskinen och "Criminal Minds" på 5:an...=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...