söndag, april 03, 2011

Pusslat ihop set i pusseltyg....=)

En beställare blev förtjust i pusseltyget, så jag beställde en bit av det från Mjuka Tyger. Det är ju jättesött! =) Har sett det tidigare som en mössa i turkos (IRL alltså) och det är ju minst lika fint.

Beställaren ville först och främst ha muddbyxor i tyget, sen tillkom också en matchande tröja, och till sist en maxi-klänning! (Långklänning för att använda ett annat ord...=)) Plaggen är i stl. 98. Bilderna blev något mörka fast det var på ljusan dag, men solen har saknats de senaste dagarna... Klänningen sydde jag i svart interlock från MG-tyger, överdelen är vändsydd. Lite rynk mot oket, och sen en volangbit av den svarta interlocken nedtill. Mönstret har jag knåpat själv. Pusselbyxorna blir perfekt till sommaren i det tunna jerseytyget, med svarta muddar i midjan och bensluten, muddtyg från Stoff och Stil. Mitt vanliga egna mönster.
T-shirten blev i svart interlock, raglanmodell lite ihoppusslat från olika mönster och ommodifierat. Jag kantade halsen med pusseljerseyn, gick bra förutom att symaskinen krånglade så det blev hoppstygn, så jag fick sprätta upp och göra om. Andra gången blev det inte lika fint på insidan som utsidan...men i det här fallet räknas väl utsidan? =)
Satte en pusselapplikation framtill, sydde fast den med lite glesare sicksack än jag använt annars till applikationer, lite "slarvigt" sådär, tycker det blev bra!

I klänningens nederkant blev det min första riktiga rullfåll, har testat tidigare men har inte tyckt det passat till just det tyget. Men den här gången klickade det! =)
De vändsydda kanterna stickade jag fast med smal sicksack, både runt halskanten och ärmkanterna. Att tyget ser flammigt ut beror enbart på kameran och blixten!


Nu hoppas jag att alla kläderna passar och att beställaren blir nöjd, var min första långklänning, riktigt kul att pussla ihop! =)

7 kommentarer:

 1. Det er nogle virkelige fine klæder. De blinger sikkert lykke.
  Kh
  Monika

  SvaraRadera
 2. Superfint! Gillar verkligen maxiklänningen och applikationen!!

  SvaraRadera
 3. Läckra plagg! Gillar speciellt klänningen , den är kul och lite annorlunda:)

  SvaraRadera
 4. Vilka fi8na kläder! Gillar speciellt applikationen på tröjan, jättesnyggt!

  SvaraRadera
 5. Så fina allihopa, Hanna du är så duktig, vad har lillis för strl nu?

  SvaraRadera
 6. Kanonfint set, gillar verkligen lilla pusselapplikationen, den blev pricken över :)

  SvaraRadera
 7. Vilket fint set, gillar applikationen på tröjan.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...