tisdag, april 12, 2011

Raketfart på växandet...!

När jag i torsdags hade sytt klart den här tröjan, och provade den på sonen, så visade det sig att ärmarna var nästan för korta! Inge kul, men det blev att sprätta bort fållarna och sy dit mudd istället. Ongen växer juh för snabbt! Nu blir det till att gå upp en tröjstorlek i framtiden...

Raglanmodell med farfarsringning, denna gång följde jag Pyssellyckas beskrivning på farfarssprund....vet egentligen inte vilken metod som går smidigast, ärligt talat. Förra gången sydde jag efter en handarbetstidning med två stycken i muddväv, och farfarssprundet låg ovanpå halskantningen, denna gång med ett stycke muddväv och sprundet under halskantningen... Tycker båda metoderna blev fina, vi får se vilken jag använder mig av sedan.


Mönstret är i stl. 110, modifierat till mitt eget. "Fusk" T-shirt ovanpå grå ärmar.


Himmelsblå fordonsinterlock från JNY, gråmelerad interlock från mina gömmor, tryckknappar från Stoff och Stil. Denna bild är från första provningen, som ni kan se var ärmarna lite korta. Närbild på farfarssprundet. Min maskin beter sig fortfarande inte bra, fast jag rengjort...det går bättre att sy med smalare stygnbredd, det är mest zickzack och overlock-sömmen som krånglar i bredare stygnbredd. Har någon tips vad det kan bero på? Muddarna blev i samma tyg som ärmarna och sprundet. Nu har barnen fått några plagg den senaste veckan, jag kan snart börja ta emot lite mer beställningar igen, men först vill jag hinna sy en sak till mig själv, fyller 30 år nästa vecka och vill ha den klar till dess!

3 kommentarer:

  1. den vart superfin och muddar är en fin hjälp när man tänkt lite fel :D

    SvaraRadera
  2. Jättefin tröja, sprundet vart ju supersnyggt, ja de växer fort de små liven, här hemma har vi en 5-åring med växtvärk :( Och stort GRATTIS i förskott :)

    SvaraRadera
  3. Vilken jättefin tröja. Gillar verkligen farfarsknäppningen.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gadgeten innehöll ett fel