onsdag, april 06, 2011

Tirils sista body?? Ny modell!

För att hålla lusten och sömnadsglädjen uppe vill jag ibland smita emellan med lite "bara för att det är roligt!"-sömnad (jag har sett så många de senaste dagarna som känner att de tappat sömnadsglädje, då sömnaden blir ett måste och en stress med BARA beställningar), och det blir det ofta när jag syr till barnen, det är oftast då jag testar lite nya modeller osv.


Den här bodyn är en sån. Jag har klippt till den med inspiration och mått från en köpe-body från Blingo.

Den har raglanskärning med kantband ner i ena raglanärmens framsida. Längst ner är kantbandet faststickat i en rektangel. En tryckknapp håller ihop det hela.

Min variant blev inte helt perfekt, drar ihop sig lite runt knäppningen, kan ju också bero på att jag valde att sy i jersey istället för interlock (som originalet var i). Halsen ser sned ut, men på bilden på originalet kan ni se att den är också så.

Jag sydde fast kantbandet med förstärkt raksöm, men den här gången är jag inte helt nöjd med det, känns som om det blev lite ojämnt. Min maskin har också knasat sig mycket på sistonde, overlock-sömmen blir ofta inte alls bra...Håller den på bli sjuk!? Hemska tanke. Tyget är lila vågade ränder- jersey från härliga JNY-design. Kantbandet är muddväv från Stoff och Stil. Bodyn är sydd i stl. 92. Här kan ni se originalet jag utgått ifrån.
Bodyn sitter fint på skruttan...Detta kan mycket väl vara den sista bodyn jag syr åt henne, troligtvis iallafall långärmade... Kanske det blir nån kortärmad till sommaren, men mer förmodligen använder jag T-shirtar då.

Hon har såna lockar i nacken, min lilla solstickan-tjej!
Tiril har inte börjat gå själv än ( blir 14 månader imorgon), men det kommer väl. Detta är hennes gångstil istället, inte krypande, utan gåendes på knäna. Hon är jättesnabb, men oj vad det nöter på byxorna...
Glatjej, som har sår under näsan efter en olycka involverandes storebror och trehjuling...
Vi avslutar modellsessionen med lite "Imse vimse spindel" =)

5 kommentarer:

 1. Åhh så söt..! Både body och bebbe! Har förresten inte glömt dig, bara haft lite tufft med svårt sjuk make och lillkillen som är sjuk hela tiden... Hoppas du inte ger upp på mig...

  SvaraRadera
 2. Fin body, men din tjej är ännu finare faktiskt. Underbart med kids - vad vore livet utan dem?! Jag har också funderat över om jag ska sy body i strl.80 lr inte, men kommit fram till att jag inte gör det utan satsar på tröjor och t-shirts och tunikor istället. Min tjej är ett och ett halvt, men ganska liten.

  SvaraRadera
 3. Helt underbar body, härligt tyg. Kul att se några bilder på dottern, hon får nog kläm på hur man går snart.

  SvaraRadera
 4. Superfin body och jättegullig dotter! =o)

  SvaraRadera
 5. Vilken snygg modell på body, och en sådan söt bärare av den med :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...