lördag, september 17, 2011

7 par upp-piffade brallor!

Nu när jag varit utan vanlig symaskin några dagar så är det en del grejer jag inte kunnat sy, då overlocken inte klarar allt en vanlig maskin kan göra. Har dock haft en liten hög med byxor att ta itu med, såna som är lite tråkiga.

Jag är en sån som älskar muddbyxor, speciellt på dagis, och speciellt muddjeans! Däremot sätter jag nog nästan aldrig på mina barn vanliga jeans utan mudd när de ska på dagis, främst av den anledningen att de ofta hasar ner så de kliver på byxbenen... Obekvämt!

Dottern har fått ärva massor av kläder efter kusinerna, och de flesta av dessa kommer därifrån. Jag tog itu med denna högen, för muddar kan man sy med overlocken! =) Så här blev resultatet.

Här är vad jag gjort, de översta byxorna, från vänster:

1. Jeans som fått turkosa muddar, matchar brodyren som redan fanns.

2. Kakigröna joggingbyxor som fått svarta muddar, och applikationshjärtan på knäna, i kamouflagetyg.

3. P.OP-jeans som min bästa vän ville jag skulle sätta muddar på, det enda paret som inte är vårt, blev koboltblå muddar.

4. Bondgårdsbyxor som är hemsydda men inte av mig, jag köpte dessa i början när jag började sy, men mudden hade blivit för lös, nu har jag satt ny mudd i midja och benslut!

Nedre raden från vänster:

1. För långa jeans, som fått lila muddar i bensluten.

2. Mörkblå jeans som var fläckiga. Har satt på stryk-märken (sytt lite med raksöm för att få de att sitta fast bättre), också har de fått röda muddar.

3. Randiga velourisar, som fått lila muddar. =)


På de kakigröna joggingbyxorna sydde jag på hjärtan i kamouflagetyg, använde mig av ganska gles zickzack. Detta gjorde jag igår, då jag nu fått låna min mammas maskin tills min egen är fixad. =)

2 kommentarer:

  1. Härlig piffing av byxorna. Vilken skillnad!!!!

    SvaraRadera
  2. Himla bra sätt att förlänga användningstiden på byxor + att de blev snyggare :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...