onsdag, september 21, 2011

Hängslen och hjärtan i retrostil!

Man kanske kan tycka att dessa plagg är lite väl somriga den här årstiden. Jag klippte faktiskt till dem i början av sommaren, men som så ofta så är det andra plagg som går före. Men jag tycker helt klart att de kan användas även nu i höst och till vintern, med tröja/body och strumpbyxor under!! De plagg jag talar om är för det första dessa: Puffiga hängselbyxor/byxdress i retromodell...Och för det andra: Vippig hängselklänning.
Båda dessa plagg är sydd med samma mönster som grund, och i samma tyg, ett barnpåslakan i fint skick, med söta hjärtan i gult och rosa. Köpt på en loppis i Åsele för nåt år sen.
Mönstret kommer ursprungligen från Gynthers "Nya Barnkläder 0-4 år". Storlek 84 men är som 92 som ni ser på min dotter. Oftast blir det att jag syr i antingen hennes eller storebrors storlekar, väldigt tillgängligt att testa storleken så också.
Överst sitter en liten besparing, vändsydd, både fram och bak, och mot det har jag rynkat nederdelen, både på byxor och klänningen. Byxorna har vidd i benen och gula muddar i bensluten. Riktigt snyggt pösiga!

Klänningen är kantad nedtill med gul snedslå, och samma snedslå har jag använt i ärmringningarna på både byxor och klänning.

Var svårt att fota plaggen med snyggt fall, så här kommer de liggandes också.

Klänningen fick rosa blomknappar, och byxorna gula hjärtknappar, alla dessa har jag köpt på Tradera.Dessa plagg kommer finnas till salu strax! Kika i till salu-bloggen, och i Epla-butiken! Jag har även på min facebook-sida bilder på de plagg som finns till salu!

5 kommentarer:

 1. Åh vilka fina kläder. Kul att du skriver ut var mönstret kommer ifrån också så man kan "härmas". En sådan där klänning skall jag försöka åstadkomma. Och sådana byxor också får den delen.... (*gör mental anteckning till listan med saker jag vill göra* - den är lång, men ändå).

  Åh, tack för fin kommentar på min blogg.

  SvaraRadera
 2. Underbart söta och fina! Härligt tyg och fin modell.

  SvaraRadera
 3. Så himla fina! Gillar båda modellerna och det söta tyget.

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara plagg i ett härligt tyg!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...