söndag, november 20, 2011

Veckans re-do: Vad hittade jag på med en spetstop och en Me&I-tröja?

Den här veckan har det varit natt-vecka för mig och magsjukt där hemma, så mycket sytt har det inte blivit! Men nu är det söndag och dax för veckans re-do! =) Den här gången har jag gett nytt liv till ett spetslinne, skänkt av min fostersyster, och en Me & I-tröja som jag faktiskt köpt begagnad själv just för att sy om, den var mycket billig då den fått 2 hål i ryggen...annars i fint skick! =)Såhär såg spetslinnet ut. Saknas axelbanden, de hade jag redan hunnit klippa bort, men det var smala spaghettiband. Och såhär blev den! En liten klänning till stumpan! Jag klippte helt enkelt ut efter eget tröjmönster, från under armarna, men gjorde den utställd, och sydde ihop. Sen tog jag de bitar som blev över i sidan och sydde ihop som axelband, smalare baktill.
Tänkt användas med body under, eller som en riktigt sval sommarklänning!
Nästa re-do var denna fina Me & I-tröja, i de gröna sura grodor-mönstret. Den hade fått 2 hål i ryggen...funderade på att bara nysta ihop dem och använda som den är, för tröjan var i stl. 122, Kirons nästa storlek...men offrade den istället. Bort med nåt trasigt och in med nåt nytt!
Sydde en mössa till sonen. Använde den breda fållen som redan fanns på tröjan, som uppvik nedtill.


Och såhär sitter den!=)


Och det bästa av allt; Det finns mer kvar av tröjan, kommer nog på nåt mer kul att använda den till! =)

4 kommentarer:

  1. Ohh! Vilken rolig idée med tröja till mössa. Har alltid varit emot att sy mössor men detta fick mig att tänak om, tack. / Tyglina

    SvaraRadera
  2. mössan blev ju bara såå cool!!

    SvaraRadera
  3. vilka fina redo-plagg du har gjort! Gillar också mössan lite speciellt mycket, mönstret är så snyggt!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag kollar så snart jag kan! =) Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gadgeten innehöll ett fel