onsdag, september 28, 2011

Mössverkstad avklarad! Vinn en höstmössa på facebook!

Höstens mössor är nu klara, blev 20 st i denna omgång, vi får se om det blir fler eller ej...Men här är iallafall en laddning, både till mina barn, bekanta och till salu.=) Jag har äntligen sytt i både Jurassic-tyget och Trollmorstyget, och har också sytt upp lite snuttar jag hade hemma.

Är både skönt och vemodigt att använda upp ett tyg. Vissa av dessa finns ju fortfarande mer i butik, andra inte.


Tygerna kommer från Znok: Jurassic, Wheels, svarta elefanter, gröna Deer, JNY: Nougathjärtan och lime stjärnor, Mjuka tyger: Rosa pussel, Liandlo: Trollmorstyget, och Tribals och rosa moln är Traderaköpt/egenfärgat (Ohlssons moln i grund). Ja, det var en lång radda tyginfo det!



Ja, för att fira min nya Epla-butik, och att jag haft över 20.000 besökare, så tänker jag på min facebook-sida lotta ut en höstmössa i valfri storlek och tyg (förutsatt att jag har tyget hemma). Gå in och gilla och läs inlägget för att se hur du ska vara med i tävlingen!!!!



Min bästa vän har tingat 2 mössor redan, varsin Jurassic-mössa till grabbarna, minstingen har redan varit och provat...=) Här är mina två kids till höger, och Albin-sötisen till vänster. Min pöjk Kiron får en baggy Jurassic-mössa. Den ska INTE sitta ner över ögonen som på bilden. ;o)Albin söt i sin nya fina mössa. =) Fast allt klär väl en skönhet!
Och min dotter Tiril i sin nya Trollmors-mössa.



Flera av dessa mössor kommer inom kort finnas till salu, så håll utkik! Här finns min blogg-shop.

söndag, september 25, 2011

Bambiisar, Deers, rådjur....

Det här tyget har varit populärt, och är nu slut både hos mig och hos återförsäljaren, Znok design... Jag har lite tillklippta plagg än men annars så är det tomt. Den här klänningen är en beställning till en bekant som gillade denna. Kuvertringning och lite puffiga ärmar, men i 3/4-variant denna gång. Stl.92.

Mönstret är i princip helt ommodifierat men stöd har jag tagit från Ottobre nr. 3/10?


Jag hoppas att beställaren ska bli nöjd och att klänningen används flitigt!!!!!


Min pärla Singern är tillbaka från Symaskinsexperten, måste berömma deras service, snabbt gick det! Så nu känns allt som "vanligt" igen..=)

fredag, september 23, 2011

Halternecktop re-doad till coola brallor! =)

För några veckor sen var jag på en av IKEAs stora parkeringsloppisar som de hade över hela landet samtidigt. Där hittade jag en halterneck-top som jag tyckte hade hur läckert tyg som helst. Modellen var inte riktigt den stil jag använder (längre), men jag köpte toppen ändå för blott en guldtia.=) Just i syfte att sy nåt till dottern av det istället. Toppen var i väldigt fint skick, ett fint sweatshirt-tyg med katter!

Och detta är vad det blev av toppen.
Jag fick pussla och greja lite för att den skulle räcka till just byxor, men det var bara positivt då det blev en för mig ny modell. Snörningen på topen använde jag som snörning till byxorna framtill. I midjan har jag satt svart mudd från Stoff & Stil.

Byxbenen har jag sytt i 3 olika delar per ben, vet inte om det syns på bilden men det blev en söm tvärs över benet (på bredden), och sen har jag rynkat mot ett smalare byx-slut, så det blev lite puffigt strax under knät.
Såhär såg toppen ut. =) Är kul att re-doa!!! Speciellt då det är i ett så här roligt tyg!

onsdag, september 21, 2011

Hängslen och hjärtan i retrostil!

Man kanske kan tycka att dessa plagg är lite väl somriga den här årstiden. Jag klippte faktiskt till dem i början av sommaren, men som så ofta så är det andra plagg som går före. Men jag tycker helt klart att de kan användas även nu i höst och till vintern, med tröja/body och strumpbyxor under!! De plagg jag talar om är för det första dessa: Puffiga hängselbyxor/byxdress i retromodell...Och för det andra: Vippig hängselklänning.
Båda dessa plagg är sydd med samma mönster som grund, och i samma tyg, ett barnpåslakan i fint skick, med söta hjärtan i gult och rosa. Köpt på en loppis i Åsele för nåt år sen.
Mönstret kommer ursprungligen från Gynthers "Nya Barnkläder 0-4 år". Storlek 84 men är som 92 som ni ser på min dotter. Oftast blir det att jag syr i antingen hennes eller storebrors storlekar, väldigt tillgängligt att testa storleken så också.
Överst sitter en liten besparing, vändsydd, både fram och bak, och mot det har jag rynkat nederdelen, både på byxor och klänningen. Byxorna har vidd i benen och gula muddar i bensluten. Riktigt snyggt pösiga!

Klänningen är kantad nedtill med gul snedslå, och samma snedslå har jag använt i ärmringningarna på både byxor och klänning.

Var svårt att fota plaggen med snyggt fall, så här kommer de liggandes också.

Klänningen fick rosa blomknappar, och byxorna gula hjärtknappar, alla dessa har jag köpt på Tradera.



Dessa plagg kommer finnas till salu strax! Kika i till salu-bloggen, och i Epla-butiken! Jag har även på min facebook-sida bilder på de plagg som finns till salu!

måndag, september 19, 2011

Snurrkjol i retrotyg och LillSpooky som Epla-butik!

Den här kjolen har varit klar ett litet tag, men jag har inte kunnat märka den förrän nu när jag lånat mammas maskin. Den här sydde jag av nedersta delen på min midsommarklänning, som jag klippte av när jag bestämde mig för att ha volang nederst. =) Har rynkat kjoldelen mot mudden. Storleken blev 110/116, och sonen fick här visa den på. =) Kantade nedtill med ljuvblå snedslå. Lovar att det är mycket snurr i den här kjolen! Denna är till salu! =)



Jag har också öppnat butik på Epla.se!!!! Här hittar ni den! =) Har inte fyllt på med allt där än, suttit och grejat med det men hinner inte mer just nu. Men inom kort är allt där! =)

lördag, september 17, 2011

7 par upp-piffade brallor!

Nu när jag varit utan vanlig symaskin några dagar så är det en del grejer jag inte kunnat sy, då overlocken inte klarar allt en vanlig maskin kan göra. Har dock haft en liten hög med byxor att ta itu med, såna som är lite tråkiga.

Jag är en sån som älskar muddbyxor, speciellt på dagis, och speciellt muddjeans! Däremot sätter jag nog nästan aldrig på mina barn vanliga jeans utan mudd när de ska på dagis, främst av den anledningen att de ofta hasar ner så de kliver på byxbenen... Obekvämt!

Dottern har fått ärva massor av kläder efter kusinerna, och de flesta av dessa kommer därifrån. Jag tog itu med denna högen, för muddar kan man sy med overlocken! =) Så här blev resultatet.

Här är vad jag gjort, de översta byxorna, från vänster:

1. Jeans som fått turkosa muddar, matchar brodyren som redan fanns.

2. Kakigröna joggingbyxor som fått svarta muddar, och applikationshjärtan på knäna, i kamouflagetyg.

3. P.OP-jeans som min bästa vän ville jag skulle sätta muddar på, det enda paret som inte är vårt, blev koboltblå muddar.

4. Bondgårdsbyxor som är hemsydda men inte av mig, jag köpte dessa i början när jag började sy, men mudden hade blivit för lös, nu har jag satt ny mudd i midja och benslut!

Nedre raden från vänster:

1. För långa jeans, som fått lila muddar i bensluten.

2. Mörkblå jeans som var fläckiga. Har satt på stryk-märken (sytt lite med raksöm för att få de att sitta fast bättre), också har de fått röda muddar.

3. Randiga velourisar, som fått lila muddar. =)


På de kakigröna joggingbyxorna sydde jag på hjärtan i kamouflagetyg, använde mig av ganska gles zickzack. Detta gjorde jag igår, då jag nu fått låna min mammas maskin tills min egen är fixad. =)

torsdag, september 15, 2011

Syvrå och livebild på en smakis-haklapp!

Nu går min syvrå åter att använda! Sambon har antikbetsat några plankor, skruvat på krokar och konsoler och satt upp åt mig. =)

Den har varit överbelamrad med bråte de senaste 6 månaderna, eftersom vi grejat typ överallt på övervåningen. Men nu kan jag sitta där och sy!! Långt ifrån klart, vi ska ju också tapetsera sovrummet som vrån ligger i, men funktionsdugligt iallafall! Bakom dörren till vänster ligger mitt tygförråd, nära till hands. Den gröna maskinen är mammas gamla, som inte fungerar som den ska, nu har jag lånat en annan av henne, då min egna är hos doktorn...

I kassarna till höger har jag pågående projekt, resår, band, dragkedjor, strykmärken och liknande. Till höger på krokarna under lampan hänger mina arkivmappar med utklippta mönster. Trådrullarna på hyllan ligger nu i en korg, är som sagt inte klar med vrån än. Vill ha glasburkar till förvaring, och tygkorgar. =) Eftersom min vanliga maskin som sagt är hos doktorn så har jag varit utan den senaste veckan, därför är jag lite sen med beställningssömnaden!! Så ni som väntar på era beställningar, jag hoppas ni har förståelse, inget jag kan rå över, min maskin blev sjuk!!! Men nu hoppas jag att min mammas ska fungera tillräckligt iallafall.


Jag fick en förfrågan om livebild i mitt senaste haklapps-inlägg. Tyvärr har jag ingen livebild på just den i Deertyget, men väl i annat tyg. Här på min dotter som var runt 11 månader på bilden.

måndag, september 12, 2011

STOPP ett tag!

Tyvärr höll jag på säga, (men inte alls, är ju kul, )har jag fått en hel del beställningar på sistonde, och detta i kombination med att jag börjat jobba igen gör att jag måste sätta ett litet tillfälligt beställningsstopp, bara tills jag känner att jag kommit ikapp. Detta gäller såklart inte er som jag redan mailat/pratat om beställningar med, bara NYA beställningar. Men om du är nyfiken på att beställa kan du alltid komma med förfrågningar, men nya beställningar tas inte itu med förrän jag som sagt hunnit ikapp med de gamla och släppt på stoppet. Jag säger såklart till när jag är klar!

Och kom ihåg att de färdigsydda plaggen jag har till salu går att köpa när som helst!




Kan iallafall locka er med att jag snart kommer ha en liten tävling på min facebooksida!!!! In och gilla så ni inte missar. =)

fredag, september 09, 2011

Beställd haklapp och uppdaterad prislista!


Visar bara en liten haklapp som jag sytt på beställning, ni får ursäkta den mörka bilden, tagen kvällstid innan jag slog in paketet...

Efter förfrågan sätter jag till lite mer info, haha! Mönstret är mitt egna, tyget är i jersey från Znok, på baksidan har jag satt plastad frotté. =)

Nu har jag lagt till några fler plagg i prislistan, kika dit!

tisdag, september 06, 2011

Stiltje i sömnad men ej i tygköp...=)

Blir mycket lite sytt här för tillfället, hinner helt enkelt inte... Och den här veckan ska jag skicka iväg min vanliga hushållsmaskin, min Singer, på service...får se hur länge den blir borta. Typiskt, har en del beställningar jag måste sy på. Tur att jag iallafall har mammas gamla Husqvarna, får se hur bra jag klarar mig med den.


Samlat på mig lite mer tyg. Har sålt iväg en hel del också på sistonde som tur är, så det har gjorts plats i hyllorna...

I helgen var jag till en tjej här i stan som hade en bunt retrotyger till salu för rimlig penning. Här är Kiron i en av dem...Han leker flygplan, ute och flyger, och hjärtana är knappar =). Detta är de härliga tygerna jag köpte, så fina! En hel del hjärtan! Det paisleymönstrade är en bit frotté. =)
Var också på en loppis där jag hittade detta söta hjärttyg, dagen före. Många många hjärtan har jag nu!

Fick ett paket från Znok, beställt lite mer Deertyg till en beställning, och tog också en bit av detta nya fordonstyg, Wheels, supersött! Mjuk och fin jersey.

På facebook har jag köpt denna fina viskosjersey, svart med vita prickar....

...och även detta fina riddartyg! Detta har jag tänkt mer som inredning, ev. framtida riddar-rum jag håller på samla till.

Även detta är köpt på facebook, med söta ormar.

Och så även denna bok. =)



Vi får hoppas jag får lite sytt de närmaste 2 dagarna när jag är ledig, jobbar igen fredag-måndag...=)


Förresten, ni Gillar väl LillSpooky på facebook? Jag har snart tänkt ha en tävling där!!!!


Ha det till nästa gång!

fredag, september 02, 2011

Färgsprakande jeansklänning i förklädesmodell!

Gjort klar en klänning i jeanstyg, turkost med blommor i härliga färger!!! Lila, orange, rosa m.m.=) Riktigt läckert tyg, när jag köpte det tänkte jag direkt ha som byxor till Tiril. Men nu har det blivit en klänning till att börja med, räcker som tur är till lite till. =) Tyget är köpt på Tradera. Mönstret är eget. Knäppning hela vägen bak i ryggen. Jag tog orange kantband till. Förklädesmodell, tänkte väl först sälja denna men vill behålla den till skruttan, fin men ändå tålig till förskolan känns det som. =)


Såhär ser det ut baktill. Overlockade kanten, vek in och sydde fast med trestegszickzack. Tryckknappar hela vägen. Har såklart mellanlägg som förstärkning under också.



Om ni själv vill ha en klänning i denna modell så kostar den 150 kr i stl. 62- 92, 175 kr från stl. 98. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...