tisdag, november 29, 2011

Livebilder på söta A i sin nya jumpsuit!

Ask and you shall receive....Livebilder alltså! Lille A i sin nya jumpsuit!! Sötungen!
Ser ju ut att passa riktigt bra! Det är det som är så toppen med muddar, inga ärmar eller ben som blir för långa och åker fram, utan man kan använda plaggen redan storleken före!

söndag, november 27, 2011

Veckans re-do! Tighta toppar eller toppen-tights? =)

Söndag= veckans re-do! =) Den här veckan har jag tagit mig an dessa 3 toppar, den rutiga från min fostersyster och de 2 blå avlagda från mig...=)

 
De blev omvandlade till tights till lillan! De mörkblå i nuvarande stl. 92 (räckte inte till mer) och de 2 andra i stl. 98.

På de rutiga gjorde jag lite kul detalj med stjärnor på knäna....den uppmärksamme noterar ju snabbt att jag inte la mönstret lika på båda, dumt nog...=) Annars tycker jag det blev en kul detalj, med rutigt över rutigt.

De rutiga blev helt klart mina favoriter...Svart mudd Stoff och Stil.





dimmblå mudd från Stoff och Stil....
...och hör och häpna, vit mudd från Stoff och Stil! ;o) På de ljusblå blev spetsen nedtill på toppen en kul detalj nedtill på byxbenen.

Fortsätter nästa vecka med min "personliga" utmaning, känns fortfarande lika kul att omvandla gamla plagg till nya!
Idag har vi fått den första snön här, är vitt ute, passande med det första tända ljuset och skyltsöndag som vi varit på. =) Tiril är fortfarande förkyld, men vi hoppas det går mot bättring i veckan...Jag har också smittats lite, är väldigt tjockt i bihålorna. Men ny vecka nya tag!

fredag, november 25, 2011

Jumpsuit nr. 2 till Albin!

Redan när jag sydde denna jumpsuit till bästa vännens Albin i somras ville hans mor ha en till...och saktfärdiga jag har nu fått den klar! Tyvärr blir det ju lätt så att de närmaste av nån dum anledning får vänta längst....
Ia har bestämt tygerna själv, och det blev ett snyggt resultat tycker jag! Storleken är 92, egenknåpat mönster. Är nog ännu lite stor för Albin men tids nog...
Joggingtyger och dragkedja från mina gömmor, muddtyg från Stoff och Stil. Darlingtyget i luvan kommer från Liandlo, och skinnet till stjärnorna är från Ias slaktade jacka...
 

Även ryggen fick en applikation, ett A i skinn. =)
Långa muddar både i ärm och benslut, vikbara och förlänger användningstiden.
Nu får vi hoppas på en livebild inom kort!


Äntligen fredag! Denna vecka har varit tung sömnmässigt sett då jag vabbar med lillan som är tokförkyld och hostar jättemycket och har svårt att sova om nätterna. Inatt var nog värst, inte mycket sömn....
Hoppas iallafall ni alla får en trevlig helg!


torsdag, november 24, 2011

Vinnarmössa och beställda mössor & dregglisar!

Vinnaren i min senaste tävling fick ju välja en valfri trikåmössa. Hon ville ha en liten i  Bondgårdstyget, till sin systerson som är runt 6 månader till våren. =) Nu är den klar och redo att användas till våren!
Har också förfärdigat en beställning. Beställaren ville köpa den färdiga fleecefodrade mössan i Deer-tyget, men la också till en pingvinmössa i samma modell och storlek, och 2 dregglisar med fleecefoder.
 Den ena med Småfolks äppeltyg i lila, och den andra i JNYs nougatmoln. Pingvintyget är köpt hos Stoff och Stil, och Deertyget är från Znok.
Mönstren är mina egna.

tisdag, november 22, 2011

Egna visitkort och jättestort paket.

Nu har vi äntligen fixat så jag åter igen kan lägga ut bilder från vanliga kameran...I detta inlägg vill jag visa mina nya fina visitkort, stämpel och post-it lappar som jag beställt från Vistaprint! Tog den enklaste varianten med färdig mall, ville testa först, har ingen egen layout till dem än. Så såhär får de se ut så länge iallafall! Dessa har jag tänkt använda som "tags" på mina uppsydda kläder och beställningar. Skriver också ofta en liten lapp och skickar med plaggen, perfekt på mina egna post-it lappar nu!=) Och stämpel med LillSpooky kan väl inte va fel heller va? Nöjd!
Idag har jag också hämtat ut ett paket från Stoff och Stil, absurt stort (jämför med nappen på bilden)....önskar jag kunde säga att allt var mitt men så var inte fallet, beställt med 2 kompisar. =) I mitt fall var det mest bas-påfyllning, rosa velour, flanell, svart jersey, rosa mudd, juteväv och resår.

Jag har också fått en säck textilier som min bonus-svärmor rensat bort, kikat bara lite smått än men lovande!

Den här veckan har först sambon fått vabba för dottern och nu är det min tur, lilla skruttan är inne på 3:e veckan med hosta och med en förkylning som tagit ny fart igen!!! =(

söndag, november 20, 2011

Veckans re-do: Vad hittade jag på med en spetstop och en Me&I-tröja?

Den här veckan har det varit natt-vecka för mig och magsjukt där hemma, så mycket sytt har det inte blivit! Men nu är det söndag och dax för veckans re-do! =) Den här gången har jag gett nytt liv till ett spetslinne, skänkt av min fostersyster, och en Me & I-tröja som jag faktiskt köpt begagnad själv just för att sy om, den var mycket billig då den fått 2 hål i ryggen...annars i fint skick! =)



Såhär såg spetslinnet ut. Saknas axelbanden, de hade jag redan hunnit klippa bort, men det var smala spaghettiband. Och såhär blev den! En liten klänning till stumpan! Jag klippte helt enkelt ut efter eget tröjmönster, från under armarna, men gjorde den utställd, och sydde ihop. Sen tog jag de bitar som blev över i sidan och sydde ihop som axelband, smalare baktill.
Tänkt användas med body under, eller som en riktigt sval sommarklänning!
Nästa re-do var denna fina Me & I-tröja, i de gröna sura grodor-mönstret. Den hade fått 2 hål i ryggen...funderade på att bara nysta ihop dem och använda som den är, för tröjan var i stl. 122, Kirons nästa storlek...men offrade den istället. Bort med nåt trasigt och in med nåt nytt!




Sydde en mössa till sonen. Använde den breda fållen som redan fanns på tröjan, som uppvik nedtill.


Och såhär sitter den!=)


Och det bästa av allt; Det finns mer kvar av tröjan, kommer nog på nåt mer kul att använda den till! =)

fredag, november 18, 2011

Upplagda gardiner och nya kuddar....

I brist på annat då det inte blivit mycket sytt denna vecka, och vi har en lånedator som jag inte kan föra över bilder från kamerans minneskort än på, så blir detta ett litet inlägg, lite vanlig enkel sömnad....Bror och tjej ville ha hjälp att korta av ett par panelgardiner...sagt och gjort. Tog sin lilla tid innan jag fick fingrarna ur men nu så! Av de bitar jag klippte bort sydde jag ett par matchande kuddar! Håll till godo! Och inte fick jag fota utan att barnen skulle vara med i bild heller!

onsdag, november 16, 2011

Tyger tyger! Mest trikå denna gång!

Framöver kan det bli lite tomt här i bloggen ett tag tills vi skaffat en ny dator, då våran gamla helt kraschat... En gammal trotjänare var det.

Tills vidare kan ni kika på ännu ett tyginlägg härifrån. =) Från en tjej på facebook slog jag till på dessa urfina tyger med svampar och flickor, 2 bitar ej så stora, men lämpliga till tex. mössor eller babyplagg. =) Jerseytrikå.
Hon skickade också med en liten bit cerise moln!

Jag skulle på Ohlssons en sväng för att köpa lite nödigt....kan ju inte låta bli att kolla deras stuvar också då! ;o) Blev 5 olika trikåtyger! Love it! Köpte också turkos velour, och vit mudd (nödigt, S&S har ju slut!!!)

Har också fått en kasse tyg av min kära vän Ia, här är några favoriter! =)






söndag, november 13, 2011

Veckans re-do: Mini-linne o T-shirt blir klänning med rynk!

Fortsätter med min för tillfället superroliga utmaning att sy om gamla plagg, minst ett i veckan var det ju...Den här veckan har det blivit några stycken men väljer att bara visa ett så länge! =) Kom ihåg, om ni vill göra utmaningen med mig är ni välkomna, då kan vi göra en "officiell" utmaning här!


Här är det ett litet avlagt linne efter mig och en vanlig svart herr T-shirt som fått nytt liv. Som klänning med rynk och blomsterapplikation! Kantade halsen och ärmhålen med samma tyg, från linnet. Mönstret är mitt eget. Nederdelen klippte jag helt enkelt rakt av från T-shirtens nederdel.
Så här såg linnet ut. Inte längre min stil, föredrar lite längre modeller numer sen man fött 2 barn, hehe.

Och T-shirten.

Passade go-ungen fint, lite lång! Fast jag tog till lite extra i storleken, lillan har sån full garderob så jag har börjat mer inrikta mig på nästa storlek nu, 98.

Applikationen gjorde jag av tyg från linnet som ni ser, satte vlieseline bakom, sydde fast lite slarvigt med förstärkt raksöm, gjorde en "rosett" av spetsen från linnets urringning och sydde fast ovanpå.


fredag, november 11, 2011

Kuverttröja med elefanter och bondgårdsdjur i salig blandning!

En liten tröja har blivit klar...Sist jag hade tillklippning så ville jag göra slut på den lilla snutten svarta Glada elefanter, från Znok (av Johanna Ahlard) jag hade kvar. Den räckte till en framsida på en liten tröja, och till en hjälmmössa (ej klar än). Tröjan valde jag kuvertringning till, i stl. 62, praktiskt på så små. Ärmarna och ryggen fick bli i det fina Bondgårdstyget från JNY. Båda tygerna är interlock. Den röda muddväven är från Stoff och Stil. Baksidan...
Denna söm valde jag till fåll i ärmar och midja. Vad var det nu den hette igen...??? Haha kanske återkommer med det. Denna tröja kommer finnas till salu på Epla, facebook och min bloggbutik, först till kvarn! Och tänk på att den är unik! =)


torsdag, november 10, 2011

Regnbågar, kameler och jul i trikå, velour och vävt!

Lite nyförvärv...=) På facebook är jag med i flera härliga grupper för sömnadstokar! I en av dessa kom jag över dessa härliga tyger, de 3 översta...=)


Denna velour från JNY i regnbågsfärger har jag varit sugen på länge! Underbar!


Även detta är velour, från S&S, köpte av samma tjej, liten bit men naggande god.
Fin trikå, interlock med regnbågsfärger.
Också dessa 2 tyger kommer från en tjej på facebook, först superfin camouflage-interlock!
Och så en liten bit blå fiskarjersey! Denna är liten så vill ni ha något här så får ni vara snabba, först till kvarn. Ex. mössa eller dregglis. =)


Även denna köpte jag från Facebook för ett tag sen, har länge velat ha denna bok och den är härligt inspirerande!
Häromdagen var jag på min favoritloppis, Erikshjälpen. De hade bunkrat upp med juldekorationer...Fanns en hel del retro jultyger, detta blev min underbara skörd!Händer fortfarande att jag köper på Tradera ibland, detta fina Disneytyg hittade jag där. Och så även ett retro påslakanstyg.







Ett till Erikshjälpen-fynd...

...och ännu ett.

Schabloner från facebook, mönster från Eriks (är dockor)

Och sist men inte minst, cerise twill, lite knappar och band. =)



Nu får jag nog snart ha en rensning i tygskåpen igen för att göra plats för allt det nya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...