tisdag, maj 31, 2011

Utlottning! Vinn sommar-underdel!

Jag har så länge nu tänkt ha en tävling, inte minst för att jag haft över 15.000 besökare! (tänkte har redan vid 10.000 men tiden svischar förbi i fart!) Min vinst blir säsongsbetonad, sommar sommar sommar!!


Du som vinner får välja mellan ett par knickers eller en kjol, och i minsta storlekarna (56-74) kan du även välja ett par långbyxor om knickers/kjol känns för opraktiskt. Knickers/kjol kan jag sy i storlekar 56-140. Tyget blir nåt av mina stumma bomullstyger (ej trikå), tunt och perfekt för sommaren, men du får komma men önskemål! Mjuka muddar i midjan (och bensluten i knickers/muddbyxorna). Du kan som i så många andra bloggtävlingar få hela 3 chanser!


1.Först och främst för att vara med och tävla så skriv en kommentar till detta inlägg och se till att lämna mail om ni inte har en bloggadress, så jag kan få tag i dig= 1 lott.
2. Du får en lott till om du tipsar/länkar till tävlingen i din blogg, låna gärna bilden ovan, om du inte har blogg kan du tipsa två vänner via mail och skicka kopia av mailen till mig!
3. Gilla mig på facebook så får du en vinstchans till, hojta till under tävlingsinlägget på facebook att du är med och tävlar där oxå=)!




Gör du allt detta får du alltså 3 lotter, 2 =2 osv. såklart. Skriv i kommentaren nedan hur många lotter du tar.


Tävlingen avslutas den 1 Juli kl. 23.30!


OBS! Det har varit problem att lämna kommentar här i bloggen, blogger verkar ha tjafs just nu, men nu ska det gå att kommentera anonymt, kom bara ihåg att lämna mail eller webadress i själva kommentaren då!

söndag, maj 29, 2011

Dregglisar/BIBs till salu, och lite mössbilder...

Hoppas ni haft en härlig morsdag? Själv fick jag efter en natt med mycket dålig sömn lite sovmorgon, sen frukost på sängen, och därtill också 2 tomatplantor som jag ska ha i uterummet...=)


Här är lite obloggat som jag sydde för ett tag sen...Fick beställning på 3 dregglisar, och av bara farten som det ofta blir blev det 6 st till...=) Beställaren har ännu inte hämtat sina dregglisar eller bestämt vilka hon vill ha, förutom att det ska vara frotté på baksidan. De övriga är till salu och hamnar väl i shoppen inom kort!


På bilden är de tre översta till vänster med flanell på baksidan, den med nougatmoln har trikåbaksida, och de 5 nedersta frottébaksida. Hör av er om ni är intresserad av någon! Jag tar 50 kr/st, eller 3 för 125. =) De är vändsydda och stängs med tryckknapp.

Eget mönster, tyger från JNY, Mjuka tyger, och Tradera/loppisar. En beställd mössa fastnade också på bild. I fyrkantsmodellen, med gröna fordon, interlock (JNY-design). Eget mönster, stl. 50/54.
Så här ser denna modell ut uppifrån, sydd som ett kryss.
Och såhär ser den ut på.

Vill också visa denna bild på Tiril i den första mössan jag sydde, för sisådär 3 år sen, elefanttyg som jag köpt på Tradera (från Jofotex ursprungligen), mönstret ritade jag själv, gjorde enkel modell med uppvik nedtill. Sömmarna har väl en del övrigt att önska, men fullt användbar är den! =)

Inom de närmaste dagarna kommer det att dyka upp en länge uppskjuten tävling, känns aldrig som om jag har tid, men nu är det mer än dax!!! Så håll utkik!

fredag, maj 27, 2011

Gammaldags retro kråka/bahytt/hätta till gojäntan!

Blev klar med några beställningar idag, och sydde sen på en gång denna "kråka" (bahytt, hätta, kärt barn har många namn!) till Tiril som jag haft tillklippt ett tag. Har tänkt ha som solhattsalternativ, hon måste ha snörning då hon ofta drar av sig. Kråkan är vändbar, denna sida är min favorit, med själva mössdelen i Florida-tyget från Åhlens, och framdel sydd av prickig oanvänd kökshandduk från IKEA. =) Floridatyget är ganska kraftigt, och det prickiga tyget strök jag mellanlägg på, tycker det blev bra och kommer nog fortsätta använda mellanlägg om det blir fler kråkor. Spetsen är loppisfyndad. Funderade först på att inte ta nån spets men tänkte att det skulle bryta av mot de mörka tygerna lite.
Denna bild vänder sig, vet ej varför, men är såklart den andra sidan, med mössdel i det prickiga tyget och front i Florida-tyget. Notera Tirils söta lockar i nacken...I nacken på kråkan sitter tryckknappar och resår.
Söt-stinta!

Mönstret var ett gammalt urklipp med diagram som jag ritade upp, vet ej varifrån det kommer. Gjorde nån liten ändring bara.



Det gick som hejsan att sy denna och roligt var det, så förhoppningsvis blir det fler! Om du själv skulle vilja ha en tar jag 100 kr för dem. Denna är i storlek 1-1,5 år, men jag kan försöka få till fler storlekar om det önskas.

tisdag, maj 24, 2011

LillSpooky med i webb-TV!! =)

Idag när jag öppnade mailboxen hade jag fått ett mail om att LillSpooky omnämns i dagens program av United Minds TV, "ett webbteveprogram på Expressen.se som spanar av trender i samtiden". Dagens avsnitt handlar om pyssel i bred mening och därför är LillSpooky-bloggen omnämd. =)





Bäddar in avsnittet här, hoppas att det funkar annars kan ni klicka på länken nedanför klippet. LillSpooky och andra bloggar visas med bild ca. 2,50 in i programmet.



strong>Klicka här om klippet inte funkar!





Jätteroligt att omnämnas även i en bredare mening, så att säga! =)

söndag, maj 22, 2011

Re-do projekt omsydd tröja blir retro klänning! Och mina sötaste modell-bilder ever...=)

Alltså, hur söt får man bli?!!!Tiril har ärvt massor av kläder efter sina kusiner, mycket fint! I en fin tröja hittade jag hål som om nån klippt i den. Den gick dock att rädda genom att jag klippte av ärmarna ganska långt upp och klippte av nederkanten. Valde sen bland passande tyg att sy klänningsnederdel av, blev ett retro stort örngott jag haft länge. Jag sydde på tyget med rynk i nederkanten på tröjan, och sydde ett retro vävt band över. Klänningen blev lite bred så jag sydde fast band i midjan att knyta i ryggen. I ärmvingarna sydde jag fast spets.

Ni kanske noterar att jag inte sytt på nåt LillSpooky-märke, orsaken till det är för att de är nästan helt slut, jag ska beställa nya med ny design, hoppas på snabb leverans!
Älskar det här bandet, ett loppisfynd!

Även spetsen är fyndad på loppis.


Så här blev det i ryggen med den söta rosetten.


Och framifrån. =)


Lilla syster var på modellhumör och kramades med sin stora julklappsnalle (som hon också fått av ovan nämnda kusiner!!)


Jag, söt? Nä det är jag helt omedveten om! Charmknutta...






Det här var ett jätteskojigt projekt, lite annorlunda från mig men egentligen har jag många liknande modeller i mitt huvud som vill ut!!

fredag, maj 20, 2011

LillSpooky till Barcelona!

Nu blir LillSpooky internationellt!! =) En dam som tidigare köpt 4 byxor av mig är mormor till bla. en liten nyfödd pojke i Barcelona. Till ett par av dessa byxor ville hon gärna ha en matchande body att ge som gåva till nyfödingen.

Sagt och gjort, uggletyget från Ohlssons blev valt, och jag sydde i min vanliga modell med kuvertringning. Kantade med klarblå band, ville först ha turkos men den muddväven var i princip slut.. Stl. 74/80, för stort än inser jag men de växer ju fort och bättre för stort än för litet!

Hoppas lille Barcelona-bon kommer trivas i sin nya LillSpooky-body med matchande byxa! =)

onsdag, maj 18, 2011

Award och måste-ha-tyg!

Woohoo, jag har fått en award! =) Från Liten Zumo! Tack så jättemycket, jag blir så glad!!


När man fått denna ska man berätta 8 saker om sig själv, och sen skicka vidare till 5 bloggare med mindre än 100 följare.

Först till fakta och jag ska försöka komma på nåt jag inte berättat förr...;o)


1. Jag är en kronisk nagelbitare.


2. Jag och min sambo har varit tillsammans i 11 år, vi blev tillsammans när vi var 19 år, och 8 av dessa år har vi varit förlovade...dax att ta steget fullt ut snart?? ;o)


3. Har jättemycket plagg som jag fått av vänner och bekanta att sy om till andra plagg (tack för det!! =)), börjar bli så mycket så jag snart måste ha som projekt att sy om minst 1 plagg i veckan tror jag...52 plagg omsydda på ett år, låter väl bra?


4. Är velig och har ofta svårt att välja, och väljer jag har jag svårt att släppa det jag valt bort och sluta älta...=) Men försöker bli bättre på att prioritera!


5. Gick i gymnasiet estetisk linje med inriktning teater, jätteroligt, men har sen dess inte alls pysslat med nåt inom det.


6. Vill gärna ha ett barn till om några år, sambon och jag är inte helt överens om det, "only time will tell..."


7. Gråter nästan alltid till tecknade/animerade Disney-filmer...


8. Börjar jobba igen i Augusti efter att ha varit sjukskriven o sen mammaledig i drygt 2 år. Hoppas innan dess få ut en hel del av alla dessa idéer och modeller som pockar på uppmärksamhet i huvudet...om bara dygnet hade fler timmar!


Blogger verkar ha krångel just nu så man kan inte se bloggintresserade-rutorna, så jag vet inte om de bloggar jag skickar till har mindre än 100 följare eller ej, men väljer iallafall !! Så svårt, man vill ju gärna välja alla härliga sybloggare, speciellt vill jag ge tillbaka till Liten Zumo för oj vad jag gillar hennes blogg och hennes alster! =) Men, jag skickar vidare, till några av de bloggar jag ofta går in och läser! ;o)


Ladushki Design


RetroStuff


Irma&Otto


Tinni syr


Zabw Design


Var förresten ner på stan en sväng idag och såg att Åhlens fått in det fina Stampetyget i form av bäddset, i marinblått eller ceriserosa!! VILL HA!



Ska se om jag hinner beställa Znoks fina Jurassic-tyg ikväll, ännu ett sånt där "måste-ha"-tyg! Läckert!

måndag, maj 16, 2011

Leobyxor till nydöpt kille!

I helgen har det inte blivit något sytt, då jag och sambon haft gemensam 30-årsfest såhär ett tag efter våra födelsedagar...=) Blev huset fullt, och en väldigt trevlig fest!!!


Har ändå några färdigsydda plagg jag kan visa, dessa skickades till en tjej som beställt namnbyxor av mig tidigare, nu ville hon ha till sin brorson som döptes i helgen! Så det blev ett par Leo-byxor i mörkgrå manchester, med text, applikation och mudd i lime muddväv. Manchestern är från gömmorna och muddväven är köpt på Stoff och Stil. Stl. 92, eget mönster. Framtill fick byxorna stjärnapplikationer.
Eftersom det var samma storlek som min Tiril har kunde jag ju testa brallorna på henne!
Det är kul att sy dessa namnplagg eftersom de blir så personliga!

Och så tack till Maria för den nya headern! =) Mina namnlappar är mycket snart slut, måste beställa nya, håller på kika på "egendesignade"....Spännande, vi får se vad det blir...


Ser nu att jag haft precis 15000 besökare, det måste jag ju fira med en tävling (har tänkt det länge...) Ska få fingrarna ur och anordna en snart!

torsdag, maj 12, 2011

Hängselbyx-experiment till lillan!

Var ganska längesen nu sen jag klippte till dessa hängselbyxor till Tiril. Ritat eget mönster med inspiration från ett par frottéhängselbyxor som gått i arv efter min sambo. =) De har blivit liggande ett tag, som så ofta.. Men förra veckan blev de klara! Storlek 80 är nog rätt på dessa...



Upptill är det rullfåll, och 2 smala resårer ger rynk. Tänkte sy med elastisk tråd men läste att det kan bli löst om det bara är 2-3 sömmar, tog därför resår istället. Det blev ändå lite för brett upptill tyckte jag, lite häng lixom, så jag sydde dit 2 extra band i mitten som håller upp den delen också.


Modellen fick grenkil, och resår i bensluten.



Tyget är lätt ribbad jersey från Ohlssons, kantbanden kom från mina gömmor, knappar och blomma från "Lust och Fägring" lokal sömnadsaffär. Som ni ser kunde modellen gärna vara högre framtill, och längre i benen (men det kan ju också vara jag som låtit plagget ligga lite för länge, Tiril har ju faktiskt 86 nu!)....;o). Men byxorna kommer ändå användas, mysiga som knickers också.
Jag hade tänkt sätta vanliga knappar och knapphål, eller ev. tryckknapp, men i slutändan valde jag att sy fast hängslena i varandra, och bara sy dit knappar som dekor (var inga problem att få på byxorna ändå), och i mitten sydde jag dit en paljettblomma som applikation. Snyggt? Det vette sjutton. Men men, använda blir de!
På denna bild ser byxorna ju totalt sneda ut, men det är bara som de ligger.


Hängslena är för övrigt sydda som "dubbla" kantband, alltså en kantbandsremsa först, också en till åt andra hållet över. Hänger ni med? =) De hade gjort så på byxorna jag inspirerades av, tycker det var fiffigt.

tisdag, maj 10, 2011

Oh underbara vinst!! Tack, Liten Zumo!!

Jag hade ju turen och vann en lekdräkt/jumpsuit hos en av mina absoluta favoritbloggare, Liten Zumo! Igår när jag öppnade postlådan låg ett paket där, som jag misstänkte... Jag fick lämna önskemål och ville ha till Tiril, i svalare tyg än velour. I övrigt fria händer....och så fantastiskt resultat det blev!! JAG ÄLSKAR DETTA PLAGG!!!!! Så fina detaljer, coola färger, snygg passform...Den här kommer användas flitigt, tro mig!


Notera det snygga T:et på bröstet oxå! Bak, tuff stjärna där med. =).
Och som om det inte räckte så fick jag oxå en present, då jag fyllt år. Ett jättefint armband med ett hjärta med barnens namn i! Såå fint!



Coola tjejen i det snyggaste plagget hon har i sin garderob..!


Som sagt, perfekt passform!





Och mitt armband passade också perfekt! Tack för paketet, Cilla, jag är så glad!!!



måndag, maj 09, 2011

Grå fordon plagg till salu!

Då jag bara hade en halvmeter av detta grå fordonstyg klippte jag till hela biten på en gång. 4-kantsmössan har jag visat i tidigare inlägg, och här är vad jag mer fick ut: Ett par muddbyxor i stl. 74/80, och halva delen av en T-shirt i stl. 68/74! =) De är inte tänkta att använda tillsammans, men det ser mycket väl ut som man kan göra det! Dessa plagg har ingen mottagare och är till salu, kika i shoppen! Byxorna är i min vanliga modell, och har långa upp/nedvikbara muddar i midjan och bensluten, i lime, muddtyg från Stoff och Stil. Fordonstyget är ljusgrå interlock från JNY-design.
T-shirten är i raglanmodell med turkosa kantband i hals och ärmslut. I ena raglanskärningen finns öppning med 3 tryckknappar. Ena halvan av T-shirten sydd i fordonstyget, andra i svart interlock från MG-tyger.

Baksidan...


Jag stickade ner raglansömsmånen, halsringning, och fållade med denna stretchsöm, en av mina favoritsömmar!




Jag har fått många roliga beställningar nu och syr så nålen glöder, men den här veckan kommer det bli lite mindre sytid än vanligt, då vi har vår gemensamma 30-årsfest sambon och jag på lördag, så jag måste ge tid till lite matlagning och städning oxå. ;o) Hoppas ni som beställt har förståelse, jag syr så snabbt och mycket jag kan!

söndag, maj 08, 2011

Underbara underbara "Jag blir så lycklig!"-tyger!!!

I fredags kom det så äntligen, det underbara "Deer"-tyget från Znok-design, jerseytrikå ritat av Johanna Ahlard (hur kan man komma på så många fina mönster som hon, ofattbart?!). Det är precis så fint i verkligheten som det ser ut, om inte finare, jag älskar det!!! Tiril ska få klänning i detta tror jag...sen vet jag inte, så om ni är sugen på nåt, hör av er! Ett lika underbart tyg är ju fiskarmönstret som Lilofant kommit med, i jersey, åh vad jag längtar efter att sy i detta! Om jag hinner med mig ska jag sy tröja till Kiron och singoalla till Tiril tror jag. Samma här, är ni sugen på nåt gäller det att passa på! =)
Har även fått fler roliga tygpaket denna vecka. Beställde hem lite av JNYs nougatmoln interlocktrikå....
...och lite av JNYs gröna interlockfordon. Har fått beställning på mössa i detta, den är på gång! =)

Till lite loppis...en liten bit komönstrat fejk-skinn har det blivit, gosigt till gosedjur! =) Tror en skallra i detta tyg skulle bli häftig! Elefantskallra tex. haha skulle bli en mammut!
Köpt en bit vaxat tyg till förkläden och haklappar, 2 olika sidor, jag föll för den blå med små blommor men man kan ju använda vilken som.





Från Tradera en bit bomull med lite stretch i, passande som byxtyg etc.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...